Dosszié

Címkék / Döglött akták / Választás 2010

Előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Következõ oldal
2010. október 4. 12:12:52Makró
Morgan Stanley: új IMF-program "csak stressz esetén"
A magyar kormány valószínűleg csak komoly "piaci stresszhelyzet" esetén kérne újabb IMF-finanszírozást - vélekedtek az önkormányzati választások után várható fejleményekről hétfői kommentárjaikban londoni felzárkózó piaci elemzők.
.
2010. szeptember 30. 18:43:59Makró
Szükség lenne a kampányfinanszírozás reformjára
A Transparency International Magyarország kampányfinanszírozás témakörében szakértői megbeszélést tartott a sajtó számára. A meghívott kampány, választási és kommunikációs szakértők a kampányfinanszírozás mellett exkluzív érdekességeket osztottak meg az érdeklődőkkel.
.
2010. szeptember 14. 12:54:59Makró
Navracsics Tibor: partnerséget kínál a kormány a gazdaság fejlesztéséhez
Egy kormány önmagában soha nem tudja az országrészek közötti különbségeket csökkenteni, illetve megoldani a helyi problémákat; partnerséget kínál, meg tudja teremteni a feltételeit annak, hogy a város, a megye, valamint a régió, illetve az ott működő kis- és középvállalkozások csatlakozzanak a gazdaságfejlesztő programokhoz - jelentette ki a miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter kedden Miskolcon, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (Bokik) fórumán.
.
2010. augusztus 9. 09:24:59Makró
Varga Mihály: szabadon akarunk dönteni a magánnyugdíjpénztárakról
Kormányzati források azt valószínűsítették, hogy az őszi önkormányzati választások után a kormány tárgyalóasztalhoz ülhet az EU-val és a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) is - írta hétfői számában a Népszabadság.
.
2010. augusztus 5. 15:34:59Makró
Kinevezték az uniós ügyekért felelős helyettes államtitkárt
Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter javaslatára Orbán Viktor miniszterelnök kinevezte Kovács Tamás Ivánt augusztus 1-i hatállyal a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium európai uniós és nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkárává.
.
2010. július 19. 12:04:59Makró
WSJE: időbe telhet, míg Magyarország megállapodik a hitelezőkkel
Az októberi önkormányzati választások miatt némi időbe telhet, míg Magyarország új megállapodásra jut a nemzetközi hitelezőkkel - írta hétfőn, elemzők vélekedésére hivatkozva a The Wall Street Journal című amerikai üzleti napilap európai kiadása (WSJE).
.
2010. július 19. 11:44:59Makró
CMA: nem biztos, hogy a piacok és a hitelminősítők várnak az őszi választásokig
Az őszi önkormányzati választásoknak szerepük lehetett a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az EU-val folytatott tárgyalások sikertelenségében, ám nem biztos, hogy a piacok az októberi választásokig hagynak időt Magyarországnak, és ha nem születik "nagyon gyorsan" megállapodás, a hitelminősítők is ronthatják a magyar adóskockázati besorolásokat - vélekedtek hétfőn londoni felzárkózó piaci elemzők.
.
2010. június 22. 08:14:59Makró
Vizsgálat indul az N1H1 oltóanyagának támogatása kapcsán
Vizsgálatot indít a nemzetgazdasági miniszter a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatalnál (NKTH), lehetséges ugyanis, hogy "a cég önmagát bízta meg a H1N1 influenza-járvány elleni oltóanyag kifejlesztésével" - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.
.
2010. június 10. 08:19:54Makró
Megnyúzzák a pénzügyi szektort a bankadóval?
Tavaly együttesen mintegy 267 milliárd forint adózott nyereséget ért el az a három pénzügyi szektor, amelyektől az idén összesen 200 milliárd forintot vonna el a kormány.
.
2010. június 10. 04:04:59Vállalatok
Nem lesz vérfürdő a magyar közszférában
Csökken a dolgozói létszám, ám nagymértékű elbocsátásokkal nem kell számolni, ígérte az új fejlesztési miniszter, aki arról is szólt, hogy "elviselhetetlenül alacsony arányban" részesedik a magyar kkv-szektor az uniós forrásokból.
.
2010. június 8. 16:24:56Makró
Pozitív piaci fogadtatásra talált Orbánék programja
A piac pozitívan fogadta a miniszterelnöki bejelentéseket, mivel azok a 3,8 százalékos államháztartási hiány tartását és a gazdasági növekedést ösztönzik – vélik gazdasági elemzők.
.
2010. június 8. 15:09:59Makró
Elmaradt a forradalom: itt a Fidesz gazdasági akcióterve
Elmaradt a forradalom: itt a Fidesz gazdasági akcióterveA kormány tervei szerint új alapokra helyeznék az adórendszert, a régióban jellemző egykulcsos adó mellett a magyar kisvállalkozásokat segítenék. Annak ellenére, hogy jelentős változások mellett döntött a kormány, "elmaradt a forradalom". A nagy ellátórendszerek reformja továbbra is várat magára, kommentálta a mai bejelentéseket Suppan Gergely, a Takarékbank elemzője.
.
2010. június 8. 13:09:59Makró
Jöhet a 16 százalékos adókulcs - Percről percre az mfor.hu-n
Jöhet a 16 százalékos adókulcs - Percről percre az mfor.hu-nA képviselők előtt ismertette gazdasági programjának legfontosabb elemeit az ország első embere. Ebben társaságiadó-csökkentés, egykulcsos szja, és a bankokra kivetendő adó is szerepel. Emellett a jelzáloghitelek esetében a forint mellett teszi le a voksát a kormány. Letörnék az energiaárakat, felfüggesztik a kilakoltatásokat. Mfor.hu percről-percre.
.
2010. június 8. 09:49:59Makró | Befektetés
Megszorítás vagy adócsökkentés? - Kik örülhetnek Orbánék terveinek?
Megszorítás vagy adócsökkentés? - Kik örülhetnek Orbánék terveinek?Egykulcsos személyi jövedelemadó, a nyugdíjrendszer államosítása, a minimálbér megadóztatása - ennyit hallani egyelőre az új kormány gazdaságpolitikai programjáról. Hivatalosan eddig csak az egykulcsos szja ötletét vállalta fel a Fidesz, de Orbán Viktor délutáni beszéde után talán tisztábban látunk majd. Mfor.hu-háttér.
.
2010. június 7. 13:04:59Makró
"A tűzzel játszik a magyar kormány" – hazánk miatt grimaszol Európa
"A tűzzel játszik a magyar kormány" – hazánk miatt grimaszol Európa Elsősorban a magyar fizetésképtelenségtől való félelem számlájára írható, hogy az euró árfolyama hétfőn reggel négyéves mélypontra esett a dollárral szemben, állítják német lapok. Szerintük "a magyar kormány a tűzzel játszik" – ezt jelzi, hogy a hétvégi kiigazító nyilatkozatok eddig nem tudták megnyugtatni a piacokat. Mfor.hu háttér.
Előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Következõ oldal
hirdetés
hirdetés
.