Menedzser

Címkék / Menedzser Címkék / Obama

2010. január 21. 22:16:55Befektetés
Obama adta meg a kegyelemdöfést
Komoly, 200 pont feletti eséssel zárt a Wall Street legfontosabb mutatója, a Dow Jones. Az esés hátterében a ma publikált gazdasági adatok mellett Obama elnök azon tervezett intézkedése áll, amely gátat szabna a bankok növekedésének.
.
2009. március 27. 00:41:13Befektetés
Fegyver-be???
.'''''A fegyereket kivonni? Na, azt nem, profit profit - ettől leszel fitt!''''' "A több ezer halottat követelő mexikói drogháborúban használt fegyverek 90 százaléka az Egyesült Államokból származik, az Obama-kormány mégsem erőlteti az amerikai fegyvertartási jog szigorítását"-írja a GazdaságiRádió
.
2009. február 10. 17:34:44Befektetés
Újabb 1000 milliárddal segítenének az amerikai gazdaságon
Az Obama kormány pénzügyminisztere, Timothy Geithner kétfrontos háborút hirdetett a pénzügyi válság ellen. Egyrészt kellő likviditást kívánnak biztosítani a piacon, másrészt a fogyasztás visszaesését megállítsák.
.
2009. január 28. 14:54:28Befektetés
Létrejöhet a "rossz bank" Amerikában
A hírek szerint az új amerikai elnök tervbe vette, hogy létrehozza az úgynevezett "rossz bankot", melyről már többször volt szó korábban is. Ennek az lenne a lényege, hogy ez a pénzintézet felvásárolná az összes pénzügyi cég megbízhatatlan, toxikus hiteleit, és egyedül birkózna meg azokkal - írja a Bloomberg.
.
2009. január 14. 13:24:17Befektetés
Kitörés előtt a részvénypiacok!
Lassan kifullad az év eleji optimizmus, most a gyenge vállalati eredmények veszik át a helyét. A jelek szerint a piac kitörni készül, csak még azt nem tudni, merre. Ha nem javul a kép, akkor jöhet a korábbi mélypontok tesztelése. Obama beiktatása azonban pozitív meglepetéseket is tartogathat.
.
2008. december 17. 09:24:08Befektetés
ISTENEK ALKONYA - dráma zene nélkül
George Bush elnök tegnap a CNN hírtelevíziónak adott interjúban arról beszélt: fel kellett áldoznia a szabadpiaci elveket, hogy megmentse a gazdaságot az összeomlástól. Mint mondta, úgy döntött, "garantálni kell, hogy a gazdaság ne omoljon össze". "Elnézést kérek azért, hogy így kell cselekednünk" - fogalmazott.
.
2008. december 14. 14:39:22Befektetés
Feketén-Fehéren - az antant és a Nato mindig hibázik?
"Mindent meggondoltam, mindent megfontoltam" ... és kitört a Nagy Háború, amit Első Világháborúnak hívunk!
.
2008. november 5. 12:44:44Befektetés
Az energiaszektor lehet az elnökválasztás vesztese
Elemzők szerint az olajipari cégek járhatnak rosszul azzal, hogy Barack Obama nyerte az amerikai elnökválasztást, a demokrata politikus ugyanis már a kampányban is kijelentette, hogy az eddiginél nagyobb hangsúlyt helyezne a megújuló energiaforrásokra. A szavazás előtt kedden mintegy 10 százalékkal drágult a nyersanyag, szerdán azonban már korrigálni kezdett
.
2008. augusztus 6. 09:59:22Befektetés
Megfékezné az olajárat Obama
Barack Obama demokrata elnökjelölt csökkentené az Egyesült Államok stratégiai olajkészleteit, hogy rövid távon így tegye olcsóbbá a nyersanyagot.
hirdetés
hirdetés
.