Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Zloty

2013. január 3. 16:13:59Befektetés
FT: tavaly a kelet-európai valuták teljesítettek a legjobban
Tavaly a kelet-európai valuták teljesítettek a legjobban a globális devizapiacokon - írta csütörtökön a Financial Times.
.
2011. január 5. 09:55:59Befektetés
Portugáliára figyel, aki a forintért aggódik
A lengyel jegybankelnök keddi kijelentése, mely szerint támogatják a zloty erősödését jótékonyan hatott a régiós devizákra is. Szerdán a befektetők figyelme Portugáliára irányulhat, ahol az aktuális kincstárjegy aukció részletei meghatározóak lesznek az euró, és áttételesen a forint árfolyamára is, áll a Commerzbank napi kommentárjában.
.
2011. január 4. 10:25:57Befektetés
A lengyel kamatemelés erősíti a forintot is
A közeljövőben kamatot emelhet a lengyel jegybank, mely kedvező a régiós devizák számára is. A hétfői nap másik jó híre, hogy a kínai kormány spanyol államkötvények további vásárlását jelentette be, ami erősítette az eurót.
.
2010. december 21. 07:46:50Befektetés
A zloty a király a régióban
Az elmúlt időszakban a forint teljesített a legjobban a felzárkózó európai térségben a piac által várt kamatfolyamatok miatt, ám a piaci szereplők a jelek szerint nem veszik figyelembe a magyar jegybank monetáris tanácsi tagjainak kinevezésében várható változásokat - vélekedtek hétfői helyzetértékelésükben londoni felzárkózó piaci elemzők, akik szerint a lengyel zloty a legvonzóbb deviza a térségben.
.
2010. november 4. 10:10:59Befektetés
A forintot adják, a zlotyt veszik
A forintot érintő inkább kellemetlen hírek megtették hatásukat, a magyar fizetőeszköz gyengült szerdán. A lengyel zloty ezzel szemben erősödött. Mindez részben betudható annak is, hogy a forint elmúlt időszakban felülteljesítő volt, áll a Commerzbank napi kommentárjában.
.
2010. február 16. 17:51:54Befektetés
A pozitív hangulat sem tudta magával ragadni a forintot
Hiába jöttek megnyugtatónak tűnő hírek a görög gazdaságot illetően, illetve mutattak erősödést a tőzsdék, a forintot ezúttal nem érintették a pozitív változások. A magyar fizetőeszköz a hétfői szinthez képest még minimálisan gyengült is az euró ellenében.
.
2009. július 31. 07:31:59Befektetés
Tavaly nyári szintig erősödik a forint?
A kockázatvállalási hajlandóság további erősödése nyomán gyengülhetnek a hagyományos menedékvaluták, és ebből a felzárkózó piaci fizetőeszközök húzhatnak jelentősebb hasznot, köztük a forint és a zloty, áll az egyik vezető londoni befektetési csoport friss, erősen módosított előrejelzésében, amely a jövő év második negyedére 240 forint alatti euróárfolyamot sem tart kizártnak.
.
2009. június 5. 21:46:05Befektetés
A lettek miatt tüsszögtek a piacok
A csütörtöki javulás után pénteken ismét a lett valuta esetleges leértékelésével kapcsolatos találgatások nyomták a közép-kelet európai devizapiacokat. A cseh korona hatheti, a lengyel zloty ötheti mélységbe esett a nap folyamán, mielőtt kissé feljavult, a román lej viszont jól tartotta magát.
.
2009. február 4. 11:29:02Befektetés
Leértékelődési spirálban a forint?
A lengyel zloty, a magyar forint és a cseh korona is leértékelődési spirálba kerülhet a csökkenő alapkamatok és a növekvő költségvetési hiányok miatt - idézi a Bloomberg a Commerzbank elemzőjének szerdai véleményét. A szakember szerint a három ország jegybankjának reagálnia kell, különben újabb meredek gyengülések jöhetnek.
.
2008. október 24. 10:29:16Befektetés
Pénteken bizonytalan lehet a forint is
Pénteken, a többi térségi valutával együtt, bizonytalan lehet a forint is, mert a dollár újfent erősödik. A legnagyobb kilengéseket a cseh koronának és a lengyel zlotyinak jósolják a kereskedők, a forint szűkebb sávban mozoghat, a hazai piacszünet miatt, írta elemzők véleményét idézve péntek reggel a Dow Jones hírügynökség.
.
2008. szeptember 10. 15:39:00Befektetés
A zloty húzza 240 alá a forintot
Jelentősen erősödött délután a forint és a lengyel zloty az euróval szemben, miután a lengyel pénzügyminiszter kijelentette, hogy 2011-ben csatlakozni kívánnak az eurozónához.
hirdetés
hirdetés
.