Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Elemzés

Előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Következõ oldal
2011. július 6. 08:40:58Befektetés
Erste: ideges befektetői hangulat jellemzi a régió tőzsdéit
A görögországi fejlemények miatt a piacokat végletesen a befektetői hangulat vezérli. A likviditás központi kérdés marad, jóllehet a kelet-közép-európai nyolcak tőzsdei forgalma 9 százalékos bővülést mutat, miközben Európa gazdasági növekedése nem sérült, de lassul, áll az Erste közép-kelet-európai régiót áttekintő elemzésében.
.
2011. február 10. 13:31:59Befektetés
Idegesek piacok, szakadnak az EM-részvények
Idegesek piacok, szakadnak az EM-részvényekA tavalyi év sztárjai, a fejlődő piacok (EM) gazdaságai felett komoly viharfelhők gyülekeznek. A növekedés ugyan nem fordul egyelőre zuhanásba, ám komolyan megtorpan. Ez pedig sok helyen okoz nem csak gazdasági, de társadalmi, politikai gondokat is. Ezt reagálják most le a részvényindexek, így érdemes óvatosnak lenni ezekkel a piacokkal. Varga Péter helyzetelemzése.
.
2011. január 10. 08:10:59Befektetés
CIG Pannónia: ismét lejtmenetbe kapcsolhat
A komótos emelkedést és a pénteki megállót követően ismét lefelé veheti útját a pesti parkett egyetlen biztosítótársasága.
.
2010. december 5. 11:52:59Befektetés
Véget ért a nyugdíjpara a magyar piacon
A hazai piacon helytállónak bizonyult az a várakozás, hogy a nyugdíjpénztárak megszüntetéséről szóló terveket követő erőteljes alulteljesítés megszűnhet és a hazai piac mozgása, egy alacsonyabb szintről ugyan, de ismét követheti a nemzetközi trendeket - olvasható a Raiffeisen Bank heti részvénypiaci elemzésében.
.
2010. szeptember 30. 14:01:59Befektetés
Orbánék programjára és az adócsökkentésre vár a lakáspiac
Orbánék programjára és az adócsökkentésre vár a lakáspiacEgyelőre úgy tűnik, kibillen a mélypontról a lakáspiac, a jövő azonban nagyban függ a kormány 2011-re tervezett otthonteremtés programjától - olvasható az Otthon Centrum lakáspiaci elemzésében. A szakemberek szerint a januárra beharangozott adócsökkentés is kedvező lehet, hiszen így több elkölthető pénz maradhat az embereknél. Mfor.hu-háttér.
.
2010. július 11. 09:39:59Befektetés
Szárnyalt a pesti börze a héten
Szárnyalt a pesti börze a hétenFelfelé korrigált a piac a héten, mely mögött két fő ok húzódhatott meg. Egyrészt a mögöttünk álló napokban nem volt fajsúlyos makrogazdasági adat, így nem volt folytatása a negatív adatdömpingnek, amely előtte folyamatos nyomás alatt tartotta a piacot - olvasható a Raiffeisen Bank heti részvényelemzésében.
.
2010. június 27. 10:39:59Befektetés
Akár 4400-ig is eshet az OTP első nekifutásra
Akár 4400-ig is eshet az OTP első nekifutásraAz elmúlt napokban jelentősen fordult a hangulat a tőzsdén: bebizonyosodott, hogy a gyenge makroadatok mellett nem tud emelkedni a piac. A hazai papírok közül csak a Magyar Telekom tudott javítani a héten, a legnagyobb vesztes az OTP volt, mely 5,5 százalékot bukott. Igaz, ezt szinte kizárólag a pénteki napon szedte össze a bankpapír.
.
2010. május 9. 11:04:59Befektetés
Újra érvényes a régi fáma: "Sell in May and go away!"
Újra érvényes a régi fáma: "Sell in May and go away!"Ahogy az előző heti USA GDP adat sem, ugyanúgy a mostani munkaerőpiac adat sem hatotta meg a piaci befektetőket, így a jobb adatokra újfent beadták a piacokat. Egyelőre még korai megállapítani, hogy csupán korrekcióról vagy trendfordulóról beszélhetünk. Azonban úgy tűnik, a befektetők idén újra megfogadják a "Sell in May and go away!" fámát, írja a Raiffeisen heti elemzése.
.
2010. május 2. 10:24:59Befektetés
A jövő hét kérdése: mit szólnak a piacok a pénteki adathoz?
A jövő hét kérdése: mit szólnak a piacok a pénteki adathoz?Ismét egy változatos és volatilis hetet tudhatunk magunk mögött a tőzsdéken köszönhetően a véget nem érő görög drámának, mely némileg kezd átterjedni más országokra is - olvasható a Raiffeisen Bank heti elemzésében. A jövő hét nagy kérdése az lehet, hogy a befektetők hogyan reagálnak majd a pénteki amerikai munkanélküliségi statisztikára.
.
2010. április 20. 16:01:37Befektetés
Raiffeisen: továbbra is a feltörekvő piacok a növekedés motorjai
A Raiffeisen Capital Management (RCM) szakértői szerint a feltörekvő piacok továbbra is kedvező befektetési célpontok maradnak, annak ellenére, hogy az utóbbi időszakban egyes feltörekvő országok papírjai jelentős árfolyamveszteségeket könyveltek el.
.
2010. április 4. 10:31:59Befektetés
OTP: 7000 felett továbbra is érdemes kivenni a pénzt
OTP: 7000 felett továbbra is érdemes kivenni a pénztMegtartották magas szintjeiket a tőzsdék a héten támogatva az erős makroadatoktól. A legfontosabb adatot, a mai átfogó munkaerőpiaci adatot azonban majd csak jövő héten fogják tudni lereagálni - olvasható a Raiffeisen Bank heti részvénypiaci elemzésében. A bank szakértői szerint a mostanában szárnyaló OTP-papírokban fogytán az erő, 7000 forint felett érdemes realizálni az elért profitot.
.
2010. március 19. 11:01:59Befektetés
Éledezik a lakáspiac - most érdemes vásárolni?
Éledezik a lakáspiac - most érdemes vásárolni?A tavalyi visszaesés után az idei év első két hónapjában éledezni kezdett a hazai lakáspiac. Az árak csökkenése lassan megáll, bizonyos ingatlankategóriák esetében rövidült az értékesítési idő, a hitelszigorítások bevezetése előtti időszakban pedig a vártnál is nagyobb mennyiségű hiteligényt adtak be a potenciális vásárlók. Jelenleg az átlagos eladási idő ingatlantípustól és településtől függően 1-6 hónapig tart - áll a Duna House aktuális piacelemzésében.
.
2010. március 14. 15:01:59Makró | Befektetés
Kockázat helyett lehetőséget látnak a választásban a befektetők
Kockázat helyett lehetőséget látnak a választásban a befektetőkA nemzetközi hangulat kedvező alakulása mellett a befektetők Magyarország kilátásait is jónak látják, és az áprilisban esedékes választásokban inkább lehetőséget, mintsem kockázatokat látnak, mivel az újonnan felálló magas támogatottságú kormány képes lehet a régóta emlegetett strukturális reformok véghezvitelére is - olvasható a Raiffeisen Bank heti makrohírlevelében.
.
2010. március 14. 09:51:59Befektetés
További emelkedéssel 7200-ig is elmehet az OTP
További emelkedéssel 7200-ig is elmehet az OTPCsúcsra járatták a piacokat a héten. Igazából semmilyen érdemi új impulzus nem érkezett, inkább a korábbi rossz hírek szorultak hátra - olvasható a Raiffeisen Bank heti részvénypiaci elemzésében. A szakemberek szerint nem tekinthető váratlan fordulatnak a múlt heti eseményeket követően, hogy a piacok képesek voltak a korábbi csúcsok beállítására, sokat nem is kellett emelkednie a piacnak. Az igazán izgalmas dolgok viszont most jöhetnek.
.
2010. február 25. 14:51:47Befektetés
Telekom: maradhat a 74 forintos osztalék (Concorde)
Telekom: maradhat a 74 forintos osztalék (Concorde)"A Magyar Telekom negyedik negyedéves jelentése a mi várakozásainknak teljesen megfelelt, a piaci konszenzustól azonban elmaradt, az EBITDA szintjén 13 százalékkal" - olvasható a Concorde csütörtökön kiadott elemzésében. Ennek oka valószínűleg az, hogy a piacon sokan nem számoltak néhány, a negyedik negyedévet terhelő egyszeri tétellel. Ezek között a legfontosabb egy 8,3 milliárd forintos céltartalék, amelyet végkielégítések kifizetésére különítettek el.
Előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Következõ oldal
hirdetés
hirdetés
.