Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Bamosz

Előző oldal 1 2 3 Következõ oldal
2015. augusztus 19. 07:10:59Befektetés
Mérsékelten csökkent a befektetési alapok vagyona júliusban
A befektetési alapok vagyona 15,6 milliárd forinttal, 0,28 százalékkal csökkent júliusban elsősorban a pénzpiaci alapoknál továbbra is tartó tőkekivonás miatt - közölte a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (Bamosz) kedden.
.
2014. július 17. 08:34:59Makró | Befektetés
Tovább ömlik a pénz az alapokba
Folytatódott a befektetési alapok vagyonának gyarapodása júniusban, ezzel immár huszonegyedik hónapja töretlen a növekedés - közölte a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (Bamosz) szerdán.
.
2013. szeptember 18. 08:04:47Makró | Befektetés
Az új sarc ellenére 71 milliárd áramlott az alapokba
A Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének (Bamosz) tagjai által kezelt befektetési alapok összvagyona 91 milliárd forinttal, azaz 2,1 százalékkal növekedett augusztusban, így a hónap végén összesen 4297 milliárd forintot kezeltek befektetési alapokban.
.
2013. augusztus 22. 15:49:25Makró | Befektetés
Immár 4200 milliárdunk van befektetési alapokban
Júliusban 62 milliárd forintnyi friss tőke érkezett a BAMOSZ tagok által kezelt befektetési alapokba. Így azok összvagyona természetesen újra történelmi csúcsra emelkedett.
.
2012. december 13. 17:34:59Makró | Befektetés
Vízkeleti: alapaxióma dőlt meg
Több tényező miatt is a befektetési alapok éve lesz 2013 - mondta Vízkeleti Sándor, a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (BAMOSZ) elnöke a Magyar Köztársasági Társaság csütörtöki rendezvényén.
.
2010. december 15. 11:10:59Befektetés
Novemberre gyakorlatilag elapadt a tőkebeáramlás az alapokba
Novemberre visszatért az augusztusi pesszimizmus a tőkepiacokra, a hazai és nemzetközi részvénypiacok mellett a hazai állampapírpiac és a forint is jelentősen gyengült. Nem meglepő tehát, hogy az év közepén tapasztalt lakossági tőkebeáramlás október óta tapasztalt elmaradása után novemberben az intézményi befektetők is inkább kivártak – derült ki a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének (BAMOSZ) legfrissebb jelentéséből.
.
2010. október 25. 18:04:59Makró | Befektetés
Új elnök a BAMOSZ élén
Új elnök a BAMOSZ élénÚj elnök irányítja a BAMOSZ tevékenységét. A távozó Szalai Sándor helyét Vízkeleti Sándor, eddigi alelnök veszi át. A szakmai szervezet új alelnöke pedig Köves Benedek lesz.
.
2010. augusztus 17. 14:49:50Befektetés
A lakosság vette, az intézményiek adták a befektetési jegyeket
Júliusban is több mint 5 milliárd forint friss tőke érkezett az alapokba, bár a tőkebeáramlás az előző havinál alacsonyabb, a nemzetközi tőkepiacokon helyreálló rendnek köszönhetően az alapok hozama jelentősen meghaladta a júniusit, a tőkebeáramlás jellemzően ismét a lakossági befektetőknek volt köszönhető, míg az intézményi befektetők a júniusi több mint 15 milliárd forint friss tőke befektetés után 6 milliárd forintot vontak ki az alapokból.
.
2010. augusztus 10. 09:34:32Befektetés
Befektetési alapok: elsősorban a lakosság megtakarítási hajlama erősödött
Az elmúlt hat hónap során mintegy 400 milliárd forint tőke áramlott a befektetési alapokba, ilyen mértékű megtakarításra – fél éves időtávon belül – legutoljára 2005-ben volt példa – derült ki a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének (BAMOSZ) legfrissebb, negyedéves statisztikáiból. A megtakarítások ismételten a lakosságtól érkeztek főként, az alapok vagyona a félév végére elérte a 3510 milliárd forintot.
.
2010. március 16. 09:51:23Befektetés
Befektetési alapok: közel a történelmi csúcs
Bár a januári lendület némileg csökkent, februárban így is kiugró, az előző év végihez hasonló mértékű friss tőke érkezett az alapokba. A Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (BAMOSZ) legfrissebb, februári jelentése szerint az 53 milliárd forint friss tőkebeáramlás nagyrészt ismét a lakossági befektetőknek volt köszönhető, akik az intézményi befektetők átmeneti szerényebb aktivitása ellenére is kitartottak. Érkezett azért másfél milliárd forint az intézményi alapokba is.
.
2010. február 15. 13:06:57Befektetés
Már a válság előtti szinten a befektetési alapok vagyona
Jól kezdték az évet a befektetési alapok: vagyonuk mostanra a válság előtti szintre ért. A Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (BAMOSZ) legfrissebb, januári jelentése szerint ehhez, csakúgy mint az elmúlt hónapokban elsősorban a lakossági befektetők lelkesedésére volt szükség.
.
2010. február 8. 14:51:41Befektetés
A részvényalapokon lehetett a legtöbbet keresni tavaly
A friss tőkebeáramlás szempontjából a likviditási és a zártkörű értékpapír alapok számítottak a tavalyi év nagy nyerteseinek, az év negyedik negyedében ugyanakkor pénzpiaci alapokba fektették a legtöbb pénzt a befektetők – derül ki a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének (BAMOSZ) legfrissebb, negyedéves összesítéséből. A hozamok alapján az egész múlt évben a részvényalapok tulajdonosai örülhettek a legjobban, hiszen ezek töretlenül jó teljesítményt nyújtottak.
.
2010. január 13. 14:56:17Befektetés
Növekvő hozamok a befektetési alapoknál
Jó évet zártak tavaly a befektetési alapok: vagyonuk csaknem ötödével nőtt 2008. decemberéhez képest, és így decemberben csaknem 3 ezer milliárd forintot tett ki. Ehhez az eredményhez a lakossági befektetők jelentős mértékben járultak hozzá, akiktől az év utolsó hónapjában nagyon sok friss tőke áramlott az alapokba.
.
2009. december 10. 10:31:23Befektetés
Megint az alapok felé fordultak a kisbefektetők
Augusztus után a november a második legerősebb hónapja lett a befektetési alapok piacának: több mint 71 milliárd forint friss pénzt fektettek be ilyen termékekbe, főként a lakossági megtakarítók, akik hosszú hónapok óta szavaztak újra ilyen mértékű bizalmat az alapoknak.
.
2009. november 27. 11:16:22Befektetés
Újra bíznak a befektetők a részvényekben
Az utóbbi években folyamatosan nőtt az intézményi megtakarítások (pénztárak, unit-linked biztosítások megtakarításai) összetételében a külföldi részvények aránya, és – bár e tekintetben kisebb visszaesések voltak - a magyar papírokból is egyre több került a portfóliókba. A tendencia a tavalyi év nagy részvénypiaci visszaesései miatt megtorpant egy időre, de az idei harmadik negyedévben ismét mind a magyar, mind a külföldi részvények aránya jelentősen nőtt - olvasható a Bamosz pénteken megjelent Regiszterében.
Előző oldal 1 2 3 Következõ oldal
hirdetés
hirdetés
.