Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Magyar telekom

2014. október 7. 10:37:59Befektetés
Jövőre sem fizet osztalékot a Telekom
A 2013-at követően a 2014-es eredmények után sem fog osztalékot fizetni a Magyar Telekom, legalábbis ezt javasolja a menedzsment a jelenleg rendelkezésre álló információk alapján.
.
2012. július 13. 12:34:59Makró | Befektetés
Eurasia: "Orbánék nem akarnak IMF-hitelt, ha anélkül is túlélhetik"
Eurasia: "Orbánék nem akarnak IMF-hitelt, ha anélkül is túlélhetik"Annak ellenére, hogy a jövő héten Budapestre érkezik tárgyalni a Valutaalap delegációja, közel sem biztos, hogy megállapodás is lesz - véli az Eurasia Group londoni szakembere. Az elemző szerint csökkent a megegyezés esélye a gazdasági bizonytalanság és a kormány népszerűségének lemorzsolódása miatt.
.
2010. május 7. 11:24:59Befektetés
Ismét megtámadták a Magyar Telekom közgyűlési határozatait
Ismét megtámadta egy kisrészvényes a Fővárosi Bíróságon, mint cégbíróságon a Magyar Telekom legutóbbi és korábbi közgyűlési határozatait, további két kisrészvényes pedig a legutóbbi közgyűlési döntéseket - jelentette be a Magyar Telekom a BÉT honlapján pénteken.
.
2010. március 4. 10:41:59Befektetés
Még mindig elég olcsók az OTP-részvények
A saját tőkéhez viszonyítva még mindig viszonylag olcsónak tűnnek a magyar részvények, a nyereségtermelő képesség alapján viszont úgy tűnik, kicsit elszaladtak az árfolyamok, írja a Napi Gazdaság. Ami az OTP-t illeti, a cég papírjaihoz saját tőke és nyereségtermelő képesség alapján számítva is elég kedvező áron lehet hozzájutni.
.
2010. február 26. 12:46:43Befektetés
Telekom-osztalék: 74 forintot javasol a menedzsment
A Magyar Telekom Igazgatósága megtárgyalta a Magyar Telekom Nyrt. magyar számviteli szabályok (HAR) szerinti és a Magyar Telekom Csoport IFRS szerint készült 2009. évi gazdálkodásáról szóló éves beszámolóját és azt elfogadásra javasolja a Közgyűlésnek. Az Igazgatóság a 2009. gazdasági év után részvényenként 74 forint osztalék kifizetését javasolja a Közgyűlésnek - olvasható a cég pénteken kiadott közleményében.
.
2010. február 25. 14:51:47Befektetés
Telekom: maradhat a 74 forintos osztalék (Concorde)
Telekom: maradhat a 74 forintos osztalék (Concorde)"A Magyar Telekom negyedik negyedéves jelentése a mi várakozásainknak teljesen megfelelt, a piaci konszenzustól azonban elmaradt, az EBITDA szintjén 13 százalékkal" - olvasható a Concorde csütörtökön kiadott elemzésében. Ennek oka valószínűleg az, hogy a piacon sokan nem számoltak néhány, a negyedik negyedévet terhelő egyszeri tétellel. Ezek között a legfontosabb egy 8,3 milliárd forintos céltartalék, amelyet végkielégítések kifizetésére különítettek el.
.
2010. február 11. 13:51:13Befektetés
A Concorde továbbra is venné a Telekomot
Az egész éves várakozásunkkal nagyjából egybeeső negyedévet várunk a Magyar Telekomtól - állapítják meg a Concorde Értékpapír Zrt. elemzői csütörtökön kiadott értékelésükben. A távközlési cég február 25-én közli negyedik negyedéves eredményeit, az elemzők 10 milliárd forint alatti nettó profitot várnak a cégtől.
.
2010. február 2. 13:11:13Befektetés
A Magyar Telekom lezárta a bolgár Orbitel eladását
Lezárult a Magyar Telekom egyik bolgár leányvállalatának, az Orbitelnek az eladása, ami azt jelenti, hogy ezzel a Deutsche Telekom magyar leányvállalata kivonult a bolgár alternatív kiskereskedelmi távközlési piacról - közölte a Magyar Telekom a honlapján kedden.
.
2009. november 5. 03:01:56Befektetés
Magyar Telekom: kedvezőtlen trendek, komoly nehézségek fordulat nélkül
Magyar Telekom: kedvezőtlen trendek, komoly nehézségek fordulat nélkülCsütörtök hajnalban hozta nyilvánosságra harmadik negyedéves eredményét a Magyar Telekom, mely 22,7 milliárdos eredményről számolt be a július-szeptember közötti időszakot illetően. Ez kevéssel elmaradt a várttól, a Concorde elemzői előzetesen 23,4 milliárdra számítottak.
.
2009. október 28. 15:26:03Befektetés
Nálunk is indul a szezon: jövő héten jelent a Telekom
A terveknek megfelelő és nagyrészt a recesszióval indokolható csökkenés folytatódását várjuk e negyedévtől. Ugyan az árbevétel 3,5 százalékos csökkenése rosszabb, mint ami a menedzsment terveiben szerepel, de a vártnál jobb első félév után ennyi még belefér ahhoz, hogy teljesüljön az idei tervük - olvasható a Concorde elemzésében.
.
2009. szeptember 23. 09:26:59Befektetés
Amerikai befektetési cég vásárolta a Telekom részvényeket
5 százalék feletti részesedést szerzett a Magyar Telekomban az amerikai Capital Research and Management Company.
.
2009. szeptember 22. 07:31:56Befektetés
A Telekomnál is vezető adott el
A Magyar Telekom egyik vezérigazgató-helyettese eladta a tulajdonában lévő részvényeket.
.
2009. augusztus 6. 00:51:55Befektetés
A Telekomot is érzékenyen érinti a válság
A Telekomot is érzékenyen érinti a válság4,5 százalékkal estek vissza az első félévben a Magyar Telekom bevételei, míg az EBITDA majdnem 10 százalékkal csökkent tavalyhoz képest - derül ki a tőzsdei cég csütörtök hajnalban közölt gyorsjelentéséből. Az év második felére javulást vár a menedzsment, szerintük legfeljebb 5 százalékkal esik majd az EBITDA éves szinten. A pénzügyi költségek emelkedése miatt a nettó eredményben 16,8 százalékos volt a csökkenés.
.
2009. augusztus 3. 10:26:58Befektetés
Vételi pánik hajtja felfelé a tőzsdét
Vételi pánik hajtja felfelé a tőzsdétKözéptávra előretekintve a fundamentumok továbbra sem támasztják alá ezt az emelkedést véleményünk szerint, mostanra azonban már olyan szinteket haladtak meg a piacok, mely vételi "pánikot" gerjeszt - olvasható a Raiffeisen Bank heti részvénypiaci elemzésében.
.
2009. július 31. 09:06:58Befektetés
Az erősödő forint miatt szenvedhetnek a tőzsdei cégek
Az erősödő forint miatt szenvedhetnek a tőzsdei cégekA jövő héten a Magyar Telekom gyorsjelentésével itthon is elkezdik közölni második negyedéves számaikat a legnagyobb tőzsdei cégek. Az mfor.hu által megkérdezett elemzők nem számítanak komoly meglepetésekre, néhány cég eredményességét azonban jelentősen ronthatta az erősödő forint. Mfor.hu-háttér.
.