Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Simor andrás

2010. január 25. 15:36:55Befektetés
Simor: a kampány nem lesz közvetlen hatással a kamatdöntésekre
Simor: a kampány nem lesz közvetlen hatással a kamatdöntésekreA most már hivatalosan is elkezdődött választási kampány közvetlenül nem lesz hatással a jegybanki kamatdöntésekre, közvetetten viszont az ország kockázati megítélésében jelentkezhet, amit a Monetáris Tanács is figyelembe vesz majd a döntéseknél - mondta el hétfő délutáni sajtótájékoztatóján Simor András, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke.
.
2009. október 19. 15:41:22Befektetés
Kis híján meglepetést okozott a jegybank
Kis híján meglepetést okozott a jegybankSzoros többséggel szavaztak a szakemberek a hétfői ülésen, a további javaslatok ennél is nagyobb vágásról szóltak.
.
2009. július 27. 15:56:58Befektetés
Simor: hónapok óta érett a kamatvágás
Simor: hónapok óta érett a kamatvágás"Hosszas vita után született meg a döntés, a Tanács három javaslatot tárgyalt: egy 100, egy 75 és egy 50 bázispontos csökkentést. Végül szoros eredményben a 100 bázispontos vágás támogatói kerültek többségbe" - emelte ki Simor András a hétfő délutáni sajtótájékoztatón.
.
2009. január 13. 14:19:12Befektetés
"Simor engedte ki a szellemet a palackból"
Elsősorban a Magyar Nemzeti Bank felelős a forint mostani meredek gyengüléséért - véli a Commerzbank elemzője. A Bloomberg idézi Ulrich Leuchtmann véleményét, aki szerint a jegybank elnöke az utóbbi hetekben kommentárjaival veszélyeztette az IMF-hitel sikerességét, ennek köszönhetően gyengült rekordszint közelébe a magyar deviza.
.
2008. szeptember 17. 14:59:08Befektetés
Felére esett az olajár forintban számolva
Forintértéken számolva a jelenlegi árfolyamokat és olajárakat figyelembe véve az olaj most több mint 50 százalékkal olcsóbb, mint korábban - jelentette ki Simor András, a Magyar Nemzeti Bank elnöke.
hirdetés
hirdetés
.