Dosszié

Címkék / Döglött akták / Pszáf

2010. január 29. 21:01:41Befektetés
10 milliós bírság egy "véletlen elütésért"
A tiltott piacbefolyásolásra vonatkozó jogszabályok megsértése miatt tízmillió forint bírságot rótt ki az OTP Bankra a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF).
.
2010. január 13. 18:01:10Befektetés
Fellebbeztek Sorosék a PSZÁF-határozat ellen
A Soros Fund Management a törvényes határidőn belül megfellebbezte az alapot elmarasztaló PSZÁF-határozat bírósági megtámadása tárgyában meghozott elsőfokú ítéletet - erősítette meg az MTI-nek az alapkezelő jogi képviseletét ellátó Nemescsói András, a Horváth & Partners DLA Piper partnere.
.
2009. július 27. 09:31:38Befektetés
Szabad 600 forintos célárat adni az OTP-re
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (Felügyelet) a Morgan Stanley and Co. International plc által (többek között) az OTP Bank Nyrt-ről 2008. november 5-én a megjelentetett elemzése kapcsán piacfelügyeleti eljárást folytatott, amely eljárását a vizsgálat eredményeként intézkedés alkalmazása nélkül megszüntette - olvasható a PSZÁF közleményében.
.
2009. május 11. 13:54:48Befektetés
Gyurcsánnyal együtt bukott a shorttilalom ötlete is?
"A shortolást betiltani semmiképp sem lehet, de a fedezetlen ügyleteket valamilyen módon szabályozni kéne" - válaszolta az mfor.hu kérdésére Varga Csaba, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) főigazgatója egy hétfői sajtótájékoztatón. Ilyen jellegű fedezetlen ügyleteket a Budapesti Értéktőzsdén eddig sem lehetett kötni, azaz a jelek szerint Gyurcsány Ferenc lemondásával a shortolás betiltása is lekerült a napirendről.
.
2009. április 16. 18:09:59Befektetés
Megreformálnák a befektetési alapok működését
Megreformálnák a befektetési alapok működésétAz utóbbi fél év viharos volt a befektetési alapok szempontjából, a szakma jelenleg azon dolgozik, hogy ezt a befektetési formát külön törvényben szabályozzák a jövőben – hangzott el a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének (BAMOSZ) csütörtöki sajtóbeszélgetésén. Az új törvénytől azt várják, hogy színesebb lesz a termékskála, itthon is létrejöhetnének hedge fund-szerű származtatott alapok.
.
2009. április 14. 11:54:14Befektetés
Ingatlan alapok: vagyon reális értéken
Lejárt az a 90 forgalmazási napos határidő, amit az ingatlan alapok működésének fenntartása és a befektetések értékének védelme érdekében a visszaváltási megbízások elszámolására és kifizetésére a PSZÁF tavaly november elején rendelt el. Időközben sor került az alapok likviditási helyzetének javítására és a kezelt ingatlan portfólió aktuális piaci értékének meghatározására - olvasható a befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének (BAMOSZ) közleményében.
.
2009. április 3. 11:39:51Befektetés
Már a PSZÁF is vizsgálja az oroszok tulajdonszerzését a Mol-ban
Vizsgálatot indított a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) azügyben, hogy szabályos volt-e az orosz Surgutneftegaz tulajdonszerzése a Mol-ban - erősítette meg Binder István, a felügyelet szóvivője az MTI kérdésére. A vizsgálat a Mol kérésére indult, a felügyelet a tőkepiaci törvényben előírt rendelkezések alapján vizsgálja az ügylet szabályosságát.
.
2009. március 27. 05:59:55Befektetés
Soros alapját vádolják az OTP bedöntésével
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) csaknem fél milliárd forintra bírságolta a Soros Fund Management LLC-t tavaly október 9-i, a Budapesti Értéktőzsdén OTP részvényekre kötött üzletei miatt, amelyek a banki papír jelentős értékvesztését okozták.
.
2009. február 11. 15:44:56Befektetés
80 millió forintos bírságot kapott a HSBC a PSZÁF-tól
Piacbefolyásolási tevékenység miatt kapott 80 millió forintos felügyeleti bírságot a londoni székhelyű HSBC Bank plc. A PSZÁF szerint 2008 októberében, igen kritikus időszakban túl alacsony árfolyamon kötöttek úgy üzletet, hogy nem volt a tulajdonukban az általuk eladott magyar állampapír.
.
2009. január 12. 11:34:47Befektetés
OTP: 15 százalék fölé mehet a Julius Baer
Az Artio Global Management LLC (korábbi nevén Julius Baer) kérelmezte a PSZÁF-nál, hogy 15 százalék feletti részesedést szerezhessen az OTP-ben, a Felügyelet erre meg is adta az engedélyt - olvasható a PSZÁF határozatában. Ennek értelmében a jelenleg 10,21 százalékban tulajdonos alapkezelő maximum 33 százalékos tulajdonrészt szerezhet.
.
2009. január 6. 12:39:04Befektetés
Kétmilliós bírság tiltott piacbefolyásolásért a Cashline-nak
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) kétmillió forintos felügyeleti bírságot szabott ki a Cashline Értékpapír Zrt.-re, mivel a cég tiltott piacbefolyásolást követett el - tájékoztatta a felügyelet az MTI-t. A felügyelet azért indított még tavaly piacfelügyeleti eljárást, mert a Cashline november 20-án a kereskedés záró szakaszában eladási ajánlatot vitt be 125 ezer darab OTP törzsrészvényre 2.176 forintos limitáron, majd mintegy két perc múlva visszavonta az ajánlatot.
.
2008. november 21. 14:59:07Befektetés
Hétfőtől újra működhet az ingatlanalapok többsége
Hétfőtől újra működhet az ingatlanalapok többsége"A forgalmazók 95 százaléka képes a folyamatos üzletmenetet helyreállítani, így hétfőtől újra működhetnek az ingatlanalapok a tíznapos felfüggesztés után" - mondta el Varga Csaba, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) főigazgatója egy pénteki sajtótájékoztatón.
.
2008. november 10. 17:04:33Befektetés
Októberben 114 milliárdot vontak ki az ingatlanalapokból
Októberben 114 milliárdot vontak ki az ingatlanalapokbólEgyetlen magyarországi ingatlanalap sem jelezte, hogy likviditási problémái lennének, a Felügyelet felfüggesztése csak megelőző lépés volt, hogy elkerüljük a még nagyobb bajt - mondta el Farkas István, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) elnöke egy hétfői sajtótájékoztatón.
.
2008. november 7. 12:54:59Befektetés
Százmillióra is bírságolhatják a Morgan Stanleyt az OTP-elemzés miatt
Maximum százmillió forintos bírságot kaphat a Morgan Stanley, ha kiderül, hogy befolyásolni akarta a piacot a szerdai elemzésével, melyben negatív kilátásokat fogalmazott meg az OTP-ről. A PSZÁF a mostani helyzetben fokozottan figyeli a tőzsdei elemzéseket, hogy felderíthesse a hasonló ügyeket.
.
2008. november 7. 10:19:33Befektetés
Morgan Stanley: tiltott piacbefolyásolás?
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) piacfelügyeleti eljárást indított a Morgan Stanley ellen a szerdán kiadott OTP-elemzés miatt. A szervezet azt vizsgálja, hogy az elemzés kimeríti-e a tiltott piacbefolyásolás fogalmát. Mint emlékezetes, a Morgan Stanley szerdán erősen negatív elemzést adott ki a magyar bankról, melyben 2600 forintos célárat határoztak meg, de a legrosszabb esetben 600 forintos árfolyamot is elképzelhetőnek tartottak.
hirdetés
hirdetés
.