Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Generali alapkezelő

Előző oldal 1 2 Következõ oldal
2012. március 5. 20:43:59Befektetés
Generali Alapkezelő: csúcsközelben a részvénypiacok és a forint
Generali Alapkezelő: csúcsközelben a részvénypiacok és a forint"A fennálló bizonytalanságok miatt egyelőre nem várható a forint további érdemi erősödése. Bár a hazai részvénypiacon is mögöttünk van már a kiemelkedő vételi lehetőségek időszaka, amennyiben a válságadók kivezetésre kerülnek, a Magyar Telekom és az OTP esetében nyílhatna további tér az árfolyam-emelkedés előtt" - hívja fel a figyelmet legfrissebb elemzésében Pallag Róbert, a Generali Alapkezelő szakértője.
.
2010. július 15. 15:04:59Makró | Befektetés
Generali: az idén 2.000 milliárd forinttal nőhetnek a befektetési alapok
Az idén januárban bevezetett tartós befektetési számla (tbsz) konstrukció első felhalmozási évének végéhez közeledve élénkülhet a pénzbeáramlás a tbsz-ekbe, ezzel összefüggésben a Generali Alapkezelőnél arra számítanak, hogy az év végéig akár 2.000 milliárd forint is érkezhet a hazai befektetési alapokba.
.
2010. július 1. 13:24:59Befektetés
Generali Alapkezelő: 10 százalékot emelkedhetnek a tőzsdék az idén
A Generali Alapkezelő szerint 10 százalékos emelkedést tartogathatnak még idén a részvénypiacok.
.
2009. december 21. 11:46:58Befektetés
Tőzsdei tippek: mibe fektessünk 2010-ben?
Tőzsdei tippek: mibe fektessünk 2010-ben?Hazai kispapírok, orosz piac - ezekre esküszik jövőre az egyik magyar alapkezelő részvényportfólió menedzsere.
.
2009. december 16. 15:11:28Befektetés
Generali Alapkezelő: egyre valószínűbb, hogy lassít az MNB
25 bázispontos kamatcsökkentésre számít az MNB hétfői ülésén Vízkelety Péter, a Generali Alapkezelő makrogazdasági elemzője, szerinte a bizonytalanság és a forint árfolyamának kilengése miatt egyre nagyobb az esély arra, hogy a jegybank lassít az eddigi tempón.
.
2009. szeptember 21. 11:11:43Befektetés
"Fél éven belül alapvető, negatív változás jöhet a részvénypiacokon"
Bár az általánosan elfogadott szakértői vélemények alapján talán már vége a recessziónak, a hosszú távú potenciális növekedési pályához történő visszatérésre még jó ideig, valószínűleg évekig várniuk kell a szereplőknek - olvasható a Generali Alapkezelő hétfőn kiadott elemzésében.
.
2009. augusztus 27. 18:06:18Befektetés
Figyeljünk az infrastrukturális szektorra és az ingatlanfejlesztőkre
"Az év utolsó harmadában az infrastrukturális szektor felülteljesítő lehet a globális részvénypiacokon, hiszen az ilyen típusú beruházások időhorizontja hosszabb, így a szektorban tevékenykedő vállalatok cash-flow-termelő képessége a – javarészt kormányzati – megrendeléseknek köszönhetően, hosszú távon biztosított" - emeli ki mai elemzésében Pillár Zsolt, a Generali Alapkezelő befektetési igazgatója.
.
2009. augusztus 6. 14:36:04Befektetés
Élénkíthetik a részvény- és kötvénypiacokat a nyugdíjpénztári változások
Jelentősen stabilizálhatják a magyar állampapírpiac likviditását és a hazai részvénypiacnak is komoly lökést adhatnak a magánnyugdíjpénztárak befektetési és gazdálkodási tevékenységéről szóló, holnap hatályba lépő kormányrendelet devizamegfeleltetési szabályokra vonatkozó rendelkezései, véli Pillár Zsolt, a Generali Alapkezelő befektetési igazgatója.
.
2009. július 10. 10:21:07Befektetés
Generali Alapkezelő: most kell odafigyelni a részvénypiacokon
Törékenynek tartja az elmúlt hónapokat jellemző erőteljes részvénypiaci ralit Pallag Róbert, a Generali Alapkezelő részvényportfólió menedzsere, a reálgazdaság fundamentumait illetően ugyanis nem vár viszonylag gyors talpra állást: a munkanélküliek számának elnyúló emelkedésére és az ingatlanárak további esésére számít, s véleménye szerint a hitelezési aktivitás élénkülése is várat még magára.
.
2009. május 7. 12:19:22Befektetés
Ismét nehéz helyzetben a jegybank
Elsősorban a nyárra tervezett áfaemelés miatt kerülhet ismét nehéz helyzetbe a Magyar Nemzeti Bank, mivel a cél közelében csökkenő infláció várhatóan ismét emelkedésbe kezd majd, a jegybanknak pedig mérlegelnie kell, hogy az adminisztratív intézkedésnek mekkora a tényleges hatása - olvasható a Generali Alapkezelő csütörtökön megjelent elemzésében.
.
2009. május 6. 13:59:15Befektetés
Sok még a kérdés a válsággal kapcsolatban
"A válság megoldása szempontjából az egyik alapvető kérdés, hogy az elmúlt évtizedben dinamikusan növekvő, a világ devizatartalékainak többségét birtokló feltörekvő országokban a fogyasztás növelésére ösztönözhető belső lakossági keresletben mekkora tartalékok rejlenek." – fejti ki legújabb elemzésében Pallag Róbert, a Generali Alapkezelő részvényportfólió menedzsere
.
2009. március 18. 15:09:15Befektetés
Strukturális reformok nélkül csak gyűlnek a viharfelhők
"Rövid távon a piac túlreagálja a Magyarországgal kapcsolatos kockázatokat, amennyiben azonban nem történnek meg az oly sokszor sürgetett kormányzati kiigazító lépések, a felhők egyre csak gyűlni fognak a Kárpát-medence egén" - mutat rá szerdai elemzésében Vizkelety Péter, a Generali Alapkezelő makroelemzője. A szakember szerint nehéz megmondani, hol lenne a forint helye most, elképzelhető, hogy a korábban emlegetett 320-as kritikus euróárfolyam sem véshető kőbe.
.
2009. március 17. 13:34:33Befektetés
Figyeljünk a távközlési szektorra és a bankpapírokra!
A vállalatok normál működését feltételezve hosszú távon alulértékeltnek tűnnek a magyar részvények, azonban azt nem szabad elfelejteni, hogy a világon mindenhol hiányzik a friss tőke, ezért a cégek most még inkább versenyeznek a befektetőkért - olvasható a Generali Alapkezelő kedden megjelent elemzésében.
.
2008. december 18. 14:44:37Befektetés
Mibe fektessünk 2009-ben?
"2009 mindenképpen egy nehéz év lehet a globális tőkepiacokon, így az év elején még változatlanul a nem túl magas kockázatvállalási hajlandóság lehet kifizetődő" - vélekedik Pallag Róbert, a Generali Alapkezelő részvényportfólió menedzsere. Az év második felében aztán óvatosan már érdemes lehet venni a túladottnak tűnő részvényeket - folytatódik az alapkezelő elemzése.
.
2008. december 11. 12:29:14Befektetés
Hármassal kezdődő infláció, 10%-os alapkamat decemberre
"Önmagában az infláció, illetve annak várható pályája jóval alacsonyabb alapkamatot indokolna, ugyanakkor az ország sérülékenysége nem teszi azt lehetővé, hogy az MNB a fejlett piacok jegybankjaihoz hasonló nagy léptekben csökkentse az irányadó kamatszintet" - olvasható a Generali alapkezelő csütörtökön kiadott elemzésében.
Előző oldal 1 2 Következõ oldal
hirdetés
hirdetés
.