Dosszié

Címkék / Döglött akták / Nyitás előtt

Előző oldal 1 2 3 4 Következõ oldal
2011. június 10. 12:10:22Befektetés
Alacsony forgalom és semmittevés a tőzsdén
Oldalazással kezdett pénteken a BUX index, egyelőre eseménytelen a nap, hiszen a kis elmozdulások mellett a forgalom is alacsony. A vezető részvények közül egyelőre az OTP van pluszban, a bankpapírok húzzák felfelé az indexet is. Közben a forint továbbra is jól tartja magát, a jelek szerint 265 alatt sem ritka a levegő számára.
.
2011. június 8. 10:55:03Befektetés
Visszaverték 6000 alá az OTP-t
Gyengüléssel nyitott szerdán a BUX index, mely délelőtt majdnem egy százalékkal állt tegnapi értéke alatt. A legnagyobb vesztes eddig az OTP és a Mol, melyek esetében már a másfél százalékot közelíti a mínusz. Közben a forint is inkább a gyengülés irányába hajlik, de egyelőre nem jelentős a veszteség.
.
2011. május 26. 12:25:38Befektetés
Bizonytalan javulásban a tőzsde
Alacsony forgalom mellett emelkedett a BUX index a csütörtöki nap első felében, az összes vezető részvény javulással kezdett. Az már kiderült, hogy ma még nem ismerjük meg a devizahiteles-mentőcsomag részleteit, majd csak a jövő hét elején jön a kormány és a Bankszövetség nagy közös bejelentése.
.
2010. március 2. 11:31:30Befektetés
Még gondolkodnak a befektetők az OTP-gyorsjelentésen
Oldalazással nyitott kedden a Budapesti Értéktőzsde BUX indexe, mely délelőtt enyhe mínuszban állt. Az OTP a hajnalban közölt gyorsjelentés után egy százalék körüli drágulással nyitott, a Mol viszont veszített értékéből. A jelek szerint egyelőre még a befektetők sem tudják, merre mozduljanak az OTP eredményének láttán.
.
2009. május 26. 15:34:42Befektetés
Eséssel kezdhet a Wall Street a hosszú hétvége után
A határidős indexek alapján várhatóan gyengüléssel nyitnak majd a jelentős amerikai részvényindexek kedden. Az újabb észak-koreai atomkísérletek mellett az elmúlt két hónap részvénypiaci szárnyalásával kapcsolatos bizonytalanságok uralják a piacot, a befektetők továbbra is hezitálnak a folytatást illetően.
.
2009. május 13. 15:19:38Befektetés
Lejtmenetbe kapcsolhat a Wall Street is
Szerda délutánra világszerte elromlott a hangulat, szinte mindenkin úrrá lett a pesszimizmus, amit segített a vártnál rosszabb amerikai makroadat is a kiskereskedelmi forgalomról. Ennek hatására a Wall Street határidős indexei is meredeken lefordultak, várhatóan jelentős mínuszban nyitnak magyar idő szerint délután fél négykor.
.
2009. május 12. 15:14:25Befektetés
Wall Street: még egy kicsit felfelé
A határidős kontraktusok alapján kedden délután is pluszban nyithatnak a Wall Street vezető indexei a tengerentúlon, a Dow és a S&P esetében is fél százalék körüli javulást mutatnak a kötések. Nem sokkal a nyitás előtt a vártnál kicsivel jobb adat jelent meg a kereskedelmi mérleg márciusi alakulásáról, ez erősítheti az optimizmust.
.
2009. május 6. 15:19:03Befektetés
Hamar oszlanak a felhők a Wall Street felett
A szerda délután megjelent vártnál jobb munkanélküliségi adat után az amerikai tőzsde határidős jegyzései is pluszba fordultak, nem sokkal a nyitás előtt már közel 1 százalékkal álltak keddi zárásuk felett. Mindez azt jelentheti, hogy máris javul a befektetők hangulata, bár a többség még mindig a stressz tesztek csütörtökön megjelenő eredményeit várja.
.
2009. május 4. 15:14:58Befektetés
Folytatódhat az emelkedés a Wall Streeten
A határidős indexek kismértékű javulást mutatnak, ez pedig arra utal, hogy még folytatódhat az emelkedés a tengerentúlon a hétfői nyitáskor. A héten több fontos makroadat is megjelenik, emellett az amerikai bankok stressz tesztjeire érdemes figyelni, melyeknek eredménye várhatóan csütörtökön jön.
.
2009. április 7. 15:14:54Befektetés
Megérkezhet a bizonytalanság a Wall Streetre
A keddi zárás után kezdődő gyorsjelentési szezon újabb bizonytalanságot hozhat az amerikai részvénypiacokra, a vezető határidős indexek alapján erősen negatív nyitás várható kedden. Elsőként - immár szokásosan - az Alcoa közli első negyedéves számait a zárás után.
.
2009. március 27. 14:19:28Befektetés
Februárban is többet költöttek az amerikaiak
Az év második hónapjában is többet költöttek az amerikaiak, mint egy hónappal korábban, holott a bevételük csökkent - derül ki a pénteken közzétett adatokból. A számok nagyjából megfelelnek a várakozásoknak, a hírre a Wall Street vezető indexei sem reagáltak különösebben, valószínűleg a negatív oldalon indul majd a kereskedés.
.
2009. március 19. 14:14:43Befektetés
Pluszba fordultak a határidős indexek a Wall Streeten
Ismét a pozitív oldalon nyithatja a napot Amerika, miután délutánra már emelkedést mutattak a határidős jegyzések. Egyelőre csak kismértékű a plusz, tehát az is elképzelhető, hogy a magyar idő szerint fél háromkor következő nyitásig még lehúzzák az indexeket. Ennek ellentmond, hogy világszerte optimista a hangulat a részvénypiacokon, Európa is 2 százalék felett erősödött.
.
2009. március 16. 14:29:47Befektetés
Wall Street: jöhet sorozatban az ötödik pozitív nap
A határidős indexek alapján folytathatják emelkedését a vezető amerikai részvényindexek, a Dow és a S&P is pluszban nyithatja a hétfői kereskedést. Ben Bernanke Fed-elnök hétvégi szavai megnyugtatták a piacokat, jelentősen hozzájárultak ahhoz, hogy folytatódhasson a pozitív hangulat.
.
2009. március 13. 14:14:01Befektetés
Pénteken is folytatódhat az emelkedés a Wall Streeten
A határidős indexek alapján erősödéssel kezdődhet a pénteki kereskedési nap a tengerentúli tőzsdéken, a Dow és a S&P is közel 1 százalékot javíthat az előző naphoz képest. Az általános optimizmus mellett tovább javíthatja a helyzetet, hogy az amerikai kereskedelmi egyenleg a vártnál kisebb hiányt mutatott februárban.
.
2009. március 9. 14:19:36Befektetés
Amerika is mehet Európa után lefelé
A héten az eddiginél egy órával korábban nyitnak a tőzsdék a Wall Streeten, mivel Amerikában már átálltak a nyári időszámításra. A hétfői nyitás várhatóan negatív lesz, a vezető indexek 1 százalék feletti mértékben gyengülhetnek a kezdéskor. Elsősorban annak köszönhető a negatív hangulat, hogy a befektetők is a korábbinál sötétebben látják a jövőt, belátható időn belül nem látszik, hogy kilábalna a gazdaság a gödörből.
Előző oldal 1 2 3 4 Következõ oldal
hirdetés
hirdetés
.