Dosszié

Címkék / Döglött akták / Rally

2009. december 9. 09:01:59Befektetés
Mikulás-rally: érdeklődés hiányában elmaradt
Mikulás-rally: érdeklődés hiányában elmaradtA december eleje hagyományosan a Mikulás-rally időszaka a világ tőzsdéin, ilyenkor szokott jönni az utolsó komolyabb emelkedés az év vége előtt. Idén azonban nemhogy emelkedés, de forgalom is alig van, az utóbbi napokban csak helyben toporog a tőzsde. Az mfor.hu által megkérdezett elemzők már nem is számítanak nagy mozgásra idén.
.
2009. július 24. 15:01:59Befektetés
Évekig tombolhatnak még a bikák a tőzsdéken?
Évekig tombolhatnak még a bikák a tőzsdéken?Hónapok óta várják már a korrekciót a szakemberek az amerikai részvénypiacokon, azonban most éppen a kedvező második negyedéves eredmények húzták keresztül a számításaikat - írja a Forbes. A Dow január óta először zárt 9000 pont felett csütörtökön, az elemzők szerint azonban már nincs komoly erő az indexekben, így lassan kicsit visszakorrigálhatnak, mielőtt újra felfelé indulnak.
.
2009. június 6. 08:16:08Befektetés
A tíz milliárdos, akik a legnagyobbat szakították tavasszal
A tíz milliárdos, akik a legnagyobbat szakították tavasszalNéhány nemzetközi befektetési guru nagy nyereséget könyvelhetett el az elmúlt hónapok tőzsdei száguldása során, mivel megérezték, melyik részvényekbe érdemes fektetni. A Forbes összeállította annak a tíz milliárdosnak a listáját, akik a legnagyobbat szakították március eleje és május közepe között a részvénypiacon.
.
2009. május 20. 14:29:59Befektetés
Jöhet még egy utolsó mélypont?
A tőkepiacokon – jelenleg is – uralkodó negatív hangulatot általában néhány markáns rövid ideig tartó emelkedés szakítja meg. A lefelé tartó trendek általában három mélypontot szoktak kirajzolni, amelyekből az ING Befektetési Alapkezelő szakemberei szerint a másodikat idén márciusban érte el a globális tőkepiac. Éppen ezért nagy esélye van annak, hogy egy újabb, utolsó mélypontkeresés után a tőzsdék már a tartós és fenntartható emelkedési trendekbe (bikapiac) kezdjenek.
.
2009. január 14. 13:24:17Befektetés
Kitörés előtt a részvénypiacok!
Lassan kifullad az év eleji optimizmus, most a gyenge vállalati eredmények veszik át a helyét. A jelek szerint a piac kitörni készül, csak még azt nem tudni, merre. Ha nem javul a kép, akkor jöhet a korábbi mélypontok tesztelése. Obama beiktatása azonban pozitív meglepetéseket is tartogathat.
.
2008. november 10. 12:54:56Befektetés
Wall Street: minden idők legnagyobb évvégi rallyjára készülnek
Az elemzők szerint minden idők legnagyobb emelkedését produkálhatja az év végéig a Standard & Poor's 500 index a tengerentúlon, sokak szerint akár 20 százalékkal is ugorhat a mutató még az idén - derül ki a Bloomberg felméréséből, melyben elemzőket kérdeztek meg. Az év végén szokás szerint komoly emelkedést szoktak mutatni az indexek, idén azonban ezt is felülmúlhatják.
hirdetés
hirdetés
.