Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Bank

Előző oldal 1 2 3 4 5 6 Következõ oldal
2017. június 16. 13:19:47Befektetés
Ázsiai csúcsbankban szerzett részesedést Magyarország
Ázsiai csúcsbankban szerzett részesedést MagyarországÉvi ezermilliárd dolláros üzletről van szó.
.
2010. június 21. 11:04:04Befektetés
Mi is felfelé indultunk a jó hangulatban
Erősödéssel kezdte a hetet a Budapesti Értéktőzsde BUX indexe, mely hétfő délelőtt nagyjából másfél százalékkal állt múlt pénteki értéke felett. Főleg a kedvező nemzetközi hangulatnak köszönhető a javulás, az új kínai devizapolitika mindenhol optimizmust hozott.
.
2009. november 3. 11:51:55Befektetés
Újabb londoni bankmentés: állami milliárdokat kap az RBS és a Lloyds
A brit pénzügyminisztérium ma délelőtt bejelentette, hogy újabb, mintegy 31,3 milliárd fontos (51 milliárd dolláros) tőkeinjekcióhoz juttatja a Royal Bank of Scotland Group Plc-t (RBS) és a szigetország legnagyobb jelzálog hitelezőjét, a Lloyd’s Banking Group Plc-t (Lloyds).
.
2009. október 15. 19:21:59Befektetés
Banki eredmények: hol van már a tavalyi ősz?
Banki eredmények: hol van már a tavalyi ősz?Egy évvel ezelőtt még mindeni gigantikus bankcsődöket vizionált az Egyesült Államokban, sokak szerint csak az volt a kérdés, hogy a Lehman bedőlése után melyik lesz a következő dominó. A harmadik negyedéves eredményeket elnézve viszont már minden szép és jó, legalábbis úgy tűnik.
.
2009. szeptember 15. 09:41:44Befektetés
Az OTP-t is külön szemmel tartja az EBRD
Kelet-Európában továbbra is kockázatos a bankok helyzete, mivel az átláthatóság hiánya csökkenti a szektor iránti bizalmat és hátráltatja a bankközi hitelezést - írja a Bloomberg Erik Berglof, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) vezető közgazdászának véleménye alapján.
.
2009. május 7. 09:54:21Befektetés
Kiszivárgott az adat: 54 milliárd dolláros tőke kell a bankoknak
Bár hivatalosan csak a csütörtöki tőzsdezárás után közlik Amerikában a bankok stressz tesztjeinek eredményét, azonban szerdán már kiszivárgott, hogy 54 milliárd dollárra lehet szüksége a három legnagyobb pénzintézetnek. A tőzsde szerdán pozitívan fogadta a hírt, de azt nem tudni, honnan teremtik elő a pénzt a cégek.
.
2009. május 6. 09:24:50Befektetés
A Bank of America lehet a stressz tesztek legnagyobb vesztese
A korábban vártnál lényegesen nagyobb, 34 milliárd dolláros tőkére lehet szüksége a Bank of Americának a stressz tesztek után - értesült a Bloomberg. Ezzel a pénzügyi óriás lehet a tesztek legnagyobb vesztese. Hivatalosan csak csütörtökön lesznek eredmények a 19 amerikai bank vizsgálatáról.
.
2009. május 5. 09:54:29Befektetés
Tovább szivárognak a hírek: 10 banknak lehet szüksége tőkére
A Fed a tervek szerint kedden mutatja be az amerikai stressz tesztek eredményeit a kormány képviselőinek, a vizsgálatok szerint a 19 legnagyobb bankból tíznek lesz szüksége további tőkebevonásra az amerikai jegybank szerint - írja a Bloomberg egy kormányzati forrásra hivatkozva. Hétfőn elsősorban a bankpapírok húzták fel a tengerentúli tőzsdéket, miután a befektetők pozitívan értékelték a stressz tesztek eredményeiről kiszivárgó híreket.
.
2009. május 4. 09:39:19Befektetés
Csütörtökig izgulhatnak az amerikai bankok
Egy név nélkül nyilatkozó amerikai kormányzati forrás szerint az eredetileg hétfőre tervezett bejelentést csütörtökre halasztották az amerikai bankok stressz tesztjéről - írja a Bloomberg. Közben a Citigroup máris bejelentette, hogy amennyiben további tőkeemelésre lesz szüksége, akkor azt magántőkéből szeretné finanszírozni, nem pedig újabb állami segítségből.
.
2009. április 28. 09:39:34Befektetés
Tőkét kell emelnie a két bankóriásnak?
Az amerikai hatóságok már közölték a Citigroup és a Bank of America vezetőségével, hogy a stressz tesztek alapján újabb tőkeemelésre lesz szükségük - írja a Wall Street Journal keddi száma. Hivatalosan hétfőn jelenik meg a 19 legnagyobb amerikai bank stressz tesztjének eredménye.
.
2009. április 21. 15:09:38Befektetés
Tesztelik az amerikai bankokat - pénteken jönnek az első eredmények
Jelenleg is folyik az amerikai bankok stressz-tesztje, melynek első eredményeiről pénteken számolnak be a hatóságok, majd a végleges jelentésre május 4-ig kell várni. Egyelőre annyit tudni, hogy a szakemberek kiemelten figyelik a pénzügyi cégek hiteleinek minőségét, mivel a vállalatok többféle gyakorlatot alkalmaztak a hitelek kihelyezésénél - olvasható a Bloomberg cikkében.
.
2009. április 16. 09:04:54Befektetés
Minden szem az amerikai bankokon
Soha nem övezte a bankszektort az elmúlt 60 év során akkora figyelem, mint napjainkban - olvasható a Capital Partners csütörtökön kiadott elemzésében, melyben az első negyedéves eredményeket elemzi. Az elemzők szerint mostanra világos, hogy a bankszektornak mint az amerikai piac legfőbb motorjának milyen irányban kell keresnie a megoldást.
.
2009. április 9. 10:24:48Befektetés
Több üzletétől megválna az ING
Tíz-tizenöt üzletágát értékesítené a holland ING, hogy mintegy 8 milliárd euróval meg tudja emelni tőkéjét - számol be róla a Bloomberg. A legnagyobb holland pénzügyi cég 2008-ban már kimerítette a kormány segélykeretét, ezért szorulhat most üzletágainak eladására.
.
2009. április 9. 10:09:20Befektetés
Állami kézbe kerülhet a Hypo Real Estate
A német kormány csütörtökön ismét egy lépéssel közelebb került a Hypo Real Estate államosításához, miután vételi ajánlatot tett a bank részvényeseinek. A kormánynak 290 millió eurójába kerülhet a bank állami kézbe vétele, miután 1,39 eurót ajánlottak minden részvényért.
.
2009. április 6. 14:59:21Befektetés
MNB: elégséges a magyar bankok tőketartaléka
A magyar pénzügyi rendszernek 2009-ben egyrészt a gazdasági visszaesés negatív hatásaival, másrészt a befektetői bizalom világszerte tapasztalható megrendülésével kell szembenéznie - olvasható a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfőn kiadott közleményében. A jegybank szakemberei szerint a bankrendszer biztonságos működését egyaránt támogatja a bankok külföldi tulajdonosainak elkötelezettsége, a Magyar Nemzeti Bank forrásbővítő intézkedései valamint a kormány bankstabilizációs programja.
Előző oldal 1 2 3 4 5 6 Következõ oldal
hirdetés
hirdetés
.