Dosszié

Címkék / Döglött akták / Q3

Előző oldal 1 2 3 4 Következõ oldal
2012. november 15. 09:13:59Makró | Befektetés
Az OTP is áthárítja a tranzakciós adót
Az OTP is áthárítja a tranzakciós adótAz OTP-nél is megszületett a döntés a tranzakciós illeték áthárításáról, mondta el Bencsik László az mfor.hu kérdésére a pénzintézet szokásos gyorsjelentést követő sajtótájékoztatóján.
.
2012. november 15. 04:01:59Vállalatok | Befektetés
Nehéz környezetben jól lavíroz az OTP
Nehéz környezetben jól lavíroz az OTPA tavalyi harmadik negyedévvel szinte hajszálra megegyező korrigált eredményt tett közzé csütörtök hajnalban a legnagyobb hazai kereskedelmi bank, ugyanakkor az első kilenc hónapban 6 százalékot rontott a cég.
.
2012. november 14. 17:43:15Befektetés
Évzáró az Egisnél: 2 milliárdos profit július és szeptember között
Már megszokhattuk, hogy a kisebbik tőzsdén lévő gyógyszergyár rendre szeptember 30-án zárja le üzleti évét, ezért a cég szerdán éves eredményeket tett közzé a tőzsde honlapján. A harmadik negyedévben, ami az Egis számára a negyedik volt, 34,255 milliárd forintos forgalom mellett 2 milliárd forintos konszolidált nyeresége volt a vállalatnak.
.
2012. november 14. 05:34:59Vállalatok | Befektetés
Történelmi tettet hajtott végre a Mol
Történelmi tettet hajtott végre a MolA vártnak megfelelő kedvező eredményeket tett közzé szerda hajnalban az olajtársaság, a speciális tételektől megtisztított üzemi eredmény például másfél éve nem volt a mostaninál magasabb. Ezzel talán valamit jóvátett a cég a gyenge második negyedév után, akkor elsősorban a készletek átértékelése okozott tetemes veszteséget.
.
2012. november 8. 07:43:15Vállalatok | Befektetés
Egy negyedév alatt 4,4 milliárdnyi távközlési adó a Telekomnál
Egy negyedév alatt 4,4 milliárdnyi távközlési adó a Telekomnál1,3 százalékkal csökkentek a telekomcég bevételei az egy évvel korábbihoz képest, azonban az EBITDA majdnem tíz százalékkal növekedett - áll a csütörtök reggel közzétett beszámolóban. Jó jel, hogy a működési eredmény is jelentősen javult, azonban elsősorban egy nagy egyszeri tételnek volt köszönhető a jobb eredmény.
.
2012. november 6. 05:31:59Vállalatok | Befektetés
Nagyon fáj a költségek megugrása a Richternek
Nagyon fáj a költségek megugrása a RichternekJelentősen csökkent, kevesebb mint a felére esett vissza a Richter Gedeon eredménye a harmadik negyedévben a tavalyi év hasonló időszakához képest - derül ki a tőzsde honlapján megjelent beszámolóból. Ugyan 2011-ben számottevő egyszeri bevételek is voltak, még az ezekkel korrigált profittól is jelentősen elmaradt a mostani.
.
2011. november 18. 09:16:59Makró | Befektetés
OTP: 40 milliárdos bukta lehet a végtörlesztés
OTP: 40 milliárdos bukta lehet a végtörlesztés35,2 milliárd forintos konszolidált adózás utáni eredményt ért el a harmadik negyedévben a legnagyobb magyar kereskedelmi bank - derült ki a péntek hajnalban a tőzsde honlapján közzétett beszámolóban. A pénteki sajtótájékoztatón az is kiderül, mit szól ehhez a menedzsment. Mfor.hu-tudósítás.
.
2011. november 18. 03:04:59Befektetés
Alig látszik a végtörlesztés az OTP számain
A magyarországi bankok többségével ellentétben az OTP eredményén alig látszik egyelőre a végtörlesztés hatása, hiszen a pénzintézet a harmadik negyedévben egyelőre nem képezett komoly céltartalékot erre a célra. Ennek köszönhetően a bank adózott eredménye alig csökkent az előző negyedévben, 2010 hasonló időszakához képest pedig még javított is a társaság.
.
2011. november 15. 03:04:59Befektetés
Mol: már inkább termelő, mint finomító vállalat
A vártnál kedvezőbb számokat tett közzé kedd hajnalban a harmadik negyedévet illetően a Mol, ami nagyrészt annak volt köszönhető, hogy az olajtársaságnak a vártnál kisebb vesztesége volt a negyedév végén gyengülő forint miatt. A profit így is csökkent a tavalyi harmadik negyedévhez és az idei második negyedévhez képest is, de legalább nem volt veszteséges a társaság.
.
2011. november 10. 03:04:59Befektetés
Csak az "egyéb" tételeken botlott el a Telekom
Főleg a válságadó és az amerikai vizsgálattal kapcsolatos költségek miatt lett a vártnál gyengébb a Magyar Telekom harmadik negyedéves eredménye - derül ki a csütörtök hajnalban közölt számokból. Az árbevétel ugyanakkor felülmúlta a várakozásokat, és a menedzsment is a pozitív jeleket emelte ki az utolsó három hónapot illetően.
.
2011. november 9. 18:01:26Befektetés
Negatív meglepetés az Egistől: 19 százalékkal eső profit
Jelentősen csökkenő profitról számolt be a 2010-2011-es üzleti év zárásaként az Egis, a számok még az előzetes visszafogott várakozásokat is alulmúlták. Ez egyrészt a pénzügyi műveletek veszteségének, másrészt pedig az emelkedő gyógyszergyártói befizetéseknek köszönhető - olvasható a szerda délután közzétett gyorsjelentésben.
.
2011. november 7. 21:19:59Befektetés
Melyik magyar részvény okozhat meglepetést a következő hetekben?
Melyik magyar részvény okozhat meglepetést a következő hetekben?A gyógyszergyártók és a Telekom számaival a héten megkezdődik a harmadik negyedéves gyorsjelentési szezon, mely akár kisebb meglepetéseket is tartogathat. Az mfor.hu által megkérdezett elemző szerint ha lesznek is ilyen "meglepetések", azok inkább negatív irányban várhatók a hazai blue chipektől. Mfor.hu-háttér.
.
2011. február 9. 10:01:59Vállalatok | Befektetés
Látványosan megugrott a Nissan nyeresége
A japán Nissan Motor Co. autógyár adózott eredménye 78 százalékkal szökött fel a vállalat decemberben zárt harmadik pénzügyi negyedévében. Az erős jen árfolyam hátrányos hatását bőven ellentételezte a fejlődő piacokon rohamosan növekvő kereslet járművei iránt.
.
2010. november 19. 09:25:59Befektetés
Bízik hazánkban az OTP: akár 5 százalékos növekedés is lehet
Bízik hazánkban az OTP: akár 5 százalékos növekedés is lehetHa a kormány által bejelentett intézkedések - mint például az állami bürokrácia 25 százalékos csökkentése, a nyugdíj- és egészségkassza egyensúlyba hozása - megvalósulnak, akkor akár az 5 százalékos növekedés sem elképzelhetetlen. "Optimisták vagyunk a magyar gazdaság növekedése, lehetőségei és relatív ereje szempontjából" - mondta Bencsik László, a bank pénzügyi vezérigazgató-helyettese az OTP pénteki sajtótájékoztatóján.
.
2010. november 19. 04:01:59Befektetés
A vártnál kisebb csapás: az OTP-profit harmadát vitte el a bankadó
A vártnál kisebb csapás: az OTP-profit harmadát vitte el a bankadó30,9 milliárd forint volt az OTP adózott eredménye a harmadik negyedévben, ez majdnem tízmilliárddal több az előzetes várakozásnál. Mindez azt jelenti, hogy a nettó 14,7 milliárd forintnyi befizetett bankadó a vártnál kisebb negatív hatással volt az eredményre, ez jórészt annak köszönhető, hogy a céltartalékolás elmaradt a várakozásoktól. Mfor.hu-háttér.
Előző oldal 1 2 3 4 Következõ oldal
hirdetés
hirdetés
.