Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Részvény

Előző oldal12Következõ oldal
2015. március 7. 15:28:59Befektetés
Ömlik a pénz a részvény- és kötvényalapokba
A részvényalapokba negyedik, a kötvényalapokban kilencedik hete tart a tőkebeáramlás világszerte az e heti adatok szerint.
.
2015. január 2. 19:10:59Befektetés
2014-ben is a részvénypiac hozta a legtöbbet
Az év végi összesítések során mindig tanulságos szembesülni azzal, melyik befektetési forma hozta a legnagyobb profitot.
.
2014. január 4. 08:16:59Makró | Befektetés
2002 óta a legtöbb pénz ment a részvényalapokba tavaly
A világ részvényalapjai 4,4 milliárd dollár új készpénzbefektetést vonzottak a január 1-jéig tartó egy hétben, tavaly pedig összesen 251 milliárd dollár áramlott ide - áll a Bank of America Merrill Lynch Global Research pénteken ismertetett elemzésében.
.
2013. január 8. 15:46:59Befektetés
2013-ban a gyógyszergyári papírok lehetnek a slágerek
2013-ban is kedvezően teljesítenek a globális részvénypiacok Pallag Róbert, a Generali Alapkezelő portfólió menedzserének várakozása szerint. A magas osztalékhozamok melletti attraktív árazás és a vállalati profitok mérsékelt ütemű bővülése egyaránt segíthetik ezt a folyamatot. A Generali Alapkezelő szakértője elemzésében kiemeli: mivel a hozamkilátások jelentősen csökkentek a fejlett és feltörekvő kötvénypiacokon, a kockázatvállalás várható növekedése tovább hajthatja felfelé a részvényindexeket világszerte.
.
2012. március 12. 19:04:59Befektetés
Az olcsó részvényekből válogat a tőzsdeguru
Az olcsó részvényekből válogat a tőzsdeguruA nemzetközi helyzet fokozódik, az USA-ban rekordot készül dönteni a benzin ára, a jótékonykodásáról ismert milliárdos, Warren Buffett pedig azt tanácsolja, stabil cégek alulteljesítő részvényeibe érdemes pénzt fektetni.
.
2011. július 5. 14:31:59Befektetés
Az OTP-ben lát fantáziát a világhírű tőzsdeguru
Az OTP-ben lát fantáziát a világhírű tőzsdeguruA legnagyobb növekedési ütemű országok közé tartozik többek között Nigéria, Angola, Kína és Mianmar. Kelet-Európában pedig Oroszország, Törökország és Ausztria tekinthető a legjobbnak - mondta Dr. Mark Möbius, a Franklin Templeton alapkezelő vezetője. Mfor.hu tudósítás.
.
2011. január 10. 07:25:59Befektetés
Jelentős emelkedési potenciál az Állami Nyomda részvényeiben
Több éves eső trendjétől igyekszik megszabadulni az Állami Nyomda árfolyama, ami ha sikeres marad, komoly felértékelődés kezdetét jelentheti.
.
2010. december 28. 08:24:59Befektetés
CIG Pannónia: korrekció vagy fordulat?
A hazai életbiztosító papírjainak november eleji tőzsdei bevezetése óta öt héten át egyvégtében szakadó árfolyama az utóbbi időben konszolidálódott, ami reménnyel töltheti el a cég befektetőit.
.
2010. október 27. 10:25:59Befektetés
Mint egy drog elkábítja a befektetőt - újabb év végi csúcsok nagyon is elképzelhetőek
Mint egy drog elkábítja a befektetőt - újabb év végi csúcsok nagyon is elképzelhetőekA piacok egyelőre igen erősnek tűnnek, hiszen az esetleges rossz hírek is csak minimális visszaesést váltanak ki. Ráadásul a Fed újabb gigaösszegeket készül a pénzpiacokra szórni, ami óhatatlanul további növekedést hozhat minden területen legyen szó kötvény-, vagy részvényárfolyamról. Hogy fundamentálisan megalapozott növekedésről van szó, azon persze lehet vitázni.
.
2009. november 27. 11:16:22Befektetés
Újra bíznak a befektetők a részvényekben
Az utóbbi években folyamatosan nőtt az intézményi megtakarítások (pénztárak, unit-linked biztosítások megtakarításai) összetételében a külföldi részvények aránya, és – bár e tekintetben kisebb visszaesések voltak - a magyar papírokból is egyre több került a portfóliókba. A tendencia a tavalyi év nagy részvénypiaci visszaesései miatt megtorpant egy időre, de az idei harmadik negyedévben ismét mind a magyar, mind a külföldi részvények aránya jelentősen nőtt - olvasható a Bamosz pénteken megjelent Regiszterében.
.
2009. szeptember 23. 16:01:59Befektetés
Kockázatos, de hosszútávon jól jövedelmezhet a részvényalap
A részvényalapok hozama a tőkepiaci válság hatására jelentősen visszaesett, de az alapok iránti bizalmat ez kevésbé befolyásolta. Az elmúlt hónapok részvénypiaci felívelése viszont ezen alapokra irányította figyelmet - olvasható a Befektetési Alapkezelők és vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének (BAMOSZ) elemzésében.
.
2009. augusztus 24. 09:46:37Befektetés
Több részvényünk volt a második negyedévben
Két éve először emelkedett a belföldiek és külföldiek által birtokolt részvényállomány 2009 második negyedévében; a kedvező fordulat hátterében nagyrészt átértékelődési hatás áll - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfőn.
.
2009. július 10. 10:21:07Befektetés
Generali Alapkezelő: most kell odafigyelni a részvénypiacokon
Törékenynek tartja az elmúlt hónapokat jellemző erőteljes részvénypiaci ralit Pallag Róbert, a Generali Alapkezelő részvényportfólió menedzsere, a reálgazdaság fundamentumait illetően ugyanis nem vár viszonylag gyors talpra állást: a munkanélküliek számának elnyúló emelkedésére és az ingatlanárak további esésére számít, s véleménye szerint a hitelezési aktivitás élénkülése is várat még magára.
.
2009. május 21. 13:04:56Befektetés
Egyre kevesebb magyar részvény van külföldi kézben
A külföldiek kezében lévő magyar tőzsdei részvények állománya tovább csökkent, a belföldiek által kibocsátott, hitelviszonyt megtestesítő értékpapíroké azonban emelkedett az idén az első negyedévben - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) csütörtökön.
.
2009. április 27. 15:14:35Befektetés
Járványpánik: zuhannak a légicégek, szárnyal a gyógyszeripar
Járványpánik: zuhannak a légicégek, szárnyal a gyógyszeripar'''Egyre komolyabb méreteket ölt egy esetleges világjárványtól való félelem, miután Mexikóban már több mint száz ember halt meg az influenzajárványban, és már az Egyesült Államokban, valamint Európában is találtak gyanús eseteket. A félelmek a tőzsdére is hatással vannak: hétfő reggel óta szinte minden piacon esnek a részvényárak, azonban egyes szektorok ellenállnak.
Előző oldal12Következõ oldal
.