Dosszié

Címkék / Döglött akták / Részvény

Előző oldal 1 2 Következõ oldal
2017. június 30. 14:08:48Vállalatok | Befektetés
Equlior: alacsonyabb likviditás jellemezheti a Waberer's papírokat
Equlior: alacsonyabb likviditás jellemezheti a Waberer's papírokatKovács Bálint, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője szerint a Waberer’s IPO fő üzenete, hogy a vállalat és annak fő tulajdonosa a Mid Europa elérte elsődleges, tőkebevonási célját. A részvényjegyzés eredményeként a nettó 45 millió euró friss tőkéből 32 millió eurót azonnal le is foglal a lengyel Link felvásárlása.
.
2017. június 21. 16:01:59Befektetés
Nem veszélytelen, de akár sokat hozhat a Waberer's részvénye
Vonzó befektetési lehetőségnek tartja az Equilor Befektetési Zrt. a Waberer's részvényeit az 5100-6300 forint közötti kibocsátási ársávban, ugyanakkor a papírhoz kapcsolódó jelentős kockázatokat is érdemes mérlegelni.
.
2017. május 19. 13:03:28Befektetés
Így lehetne tartós növekedési pályára állítani Magyarországot
Így lehetne tartós növekedési pályára állítani MagyarországotA világgazdaság növekszik, de még messze van a túlfűtöttség állapotától. A vállalati eredmények javulnak, amit követnek a részvénypiacok is. Az optimizmus indokolt, de a részvényvásárlásnál már most nagy jelentősége van az óvatos választásnak. Igaz ez a régió piacaira és Magyarországra is, mert ha a kormányok nem élnek a támogató környezet adta lehetőségekkel, néhány éven belül megtorpanhat a felzárkózás - áll a Pioneer Investments elemzésében.
.
2017. május 18. 08:06:42Vállalatok | Befektetés
Pozitív negyedéves eredmények a Rábától
A Rába a tavaly elkezdett nagyszabású beruházások kifizetései mellett, a nyereséges gazdálkodásnak köszönhetően tovább csökkentette hitelállományát. Az európai vevők már most elismerik a társaság jövőt építő stratégiai fejlesztések irányának helyességét, mely az árbevétel növekedésben is tetten érhető. A Csoport tíz százalékkal növelte forgalmát a bázisidőszakhoz képest, így 2017 első negyedévében 10,5 milliárd forintos konszolidált árbevételt realizált.
.
2017. május 17. 10:25:59Befektetés
Hurráhangulat tört ki a részvénypiacokon
Trump tavalyi győzelme után a politika sokkal hangsúlyosabb szerepet kapott a piacokon, ám a francia elnökválasztás eredményei nyugtatóan hatott, és ismét a gazdasági fundamentumok kerülhetnek fókuszba. A nyáron a kedvező hangulatban tovább menetelhetnek a pénz- és tőkepiacok.
.
2015. március 7. 15:28:59Befektetés
Ömlik a pénz a részvény- és kötvényalapokba
A részvényalapokba negyedik, a kötvényalapokban kilencedik hete tart a tőkebeáramlás világszerte az e heti adatok szerint.
.
2015. január 2. 19:10:59Befektetés
2014-ben is a részvénypiac hozta a legtöbbet
Az év végi összesítések során mindig tanulságos szembesülni azzal, melyik befektetési forma hozta a legnagyobb profitot.
.
2014. január 4. 08:16:59Makró | Befektetés
2002 óta a legtöbb pénz ment a részvényalapokba tavaly
A világ részvényalapjai 4,4 milliárd dollár új készpénzbefektetést vonzottak a január 1-jéig tartó egy hétben, tavaly pedig összesen 251 milliárd dollár áramlott ide - áll a Bank of America Merrill Lynch Global Research pénteken ismertetett elemzésében.
.
2013. január 8. 15:46:59Befektetés
2013-ban a gyógyszergyári papírok lehetnek a slágerek
2013-ban is kedvezően teljesítenek a globális részvénypiacok Pallag Róbert, a Generali Alapkezelő portfólió menedzserének várakozása szerint. A magas osztalékhozamok melletti attraktív árazás és a vállalati profitok mérsékelt ütemű bővülése egyaránt segíthetik ezt a folyamatot. A Generali Alapkezelő szakértője elemzésében kiemeli: mivel a hozamkilátások jelentősen csökkentek a fejlett és feltörekvő kötvénypiacokon, a kockázatvállalás várható növekedése tovább hajthatja felfelé a részvényindexeket világszerte.
.
2012. március 12. 19:04:59Befektetés
Az olcsó részvényekből válogat a tőzsdeguru
Az olcsó részvényekből válogat a tőzsdeguruA nemzetközi helyzet fokozódik, az USA-ban rekordot készül dönteni a benzin ára, a jótékonykodásáról ismert milliárdos, Warren Buffett pedig azt tanácsolja, stabil cégek alulteljesítő részvényeibe érdemes pénzt fektetni.
.
2011. július 5. 14:31:59Befektetés
Az OTP-ben lát fantáziát a világhírű tőzsdeguru
Az OTP-ben lát fantáziát a világhírű tőzsdeguruA legnagyobb növekedési ütemű országok közé tartozik többek között Nigéria, Angola, Kína és Mianmar. Kelet-Európában pedig Oroszország, Törökország és Ausztria tekinthető a legjobbnak - mondta Dr. Mark Möbius, a Franklin Templeton alapkezelő vezetője. Mfor.hu tudósítás.
.
2011. január 10. 07:25:59Befektetés
Jelentős emelkedési potenciál az Állami Nyomda részvényeiben
Több éves eső trendjétől igyekszik megszabadulni az Állami Nyomda árfolyama, ami ha sikeres marad, komoly felértékelődés kezdetét jelentheti.
.
2010. december 28. 08:24:59Befektetés
CIG Pannónia: korrekció vagy fordulat?
A hazai életbiztosító papírjainak november eleji tőzsdei bevezetése óta öt héten át egyvégtében szakadó árfolyama az utóbbi időben konszolidálódott, ami reménnyel töltheti el a cég befektetőit.
.
2010. október 27. 10:25:59Befektetés
Mint egy drog elkábítja a befektetőt - újabb év végi csúcsok nagyon is elképzelhetőek
Mint egy drog elkábítja a befektetőt - újabb év végi csúcsok nagyon is elképzelhetőekA piacok egyelőre igen erősnek tűnnek, hiszen az esetleges rossz hírek is csak minimális visszaesést váltanak ki. Ráadásul a Fed újabb gigaösszegeket készül a pénzpiacokra szórni, ami óhatatlanul további növekedést hozhat minden területen legyen szó kötvény-, vagy részvényárfolyamról. Hogy fundamentálisan megalapozott növekedésről van szó, azon persze lehet vitázni.
.
2009. november 27. 11:16:22Befektetés
Újra bíznak a befektetők a részvényekben
Az utóbbi években folyamatosan nőtt az intézményi megtakarítások (pénztárak, unit-linked biztosítások megtakarításai) összetételében a külföldi részvények aránya, és – bár e tekintetben kisebb visszaesések voltak - a magyar papírokból is egyre több került a portfóliókba. A tendencia a tavalyi év nagy részvénypiaci visszaesései miatt megtorpant egy időre, de az idei harmadik negyedévben ismét mind a magyar, mind a külföldi részvények aránya jelentősen nőtt - olvasható a Bamosz pénteken megjelent Regiszterében.
Előző oldal 1 2 Következõ oldal
hirdetés
hirdetés
.