Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Surgutneftegaz

2011. május 24. 13:34:59Befektetés
Bejelentve - visszavettük a Molt az oroszoktól
Bejelentve - visszavettük a Molt az oroszoktólOrbán Viktor 15 órakor sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a magyar állam visszavásárolta a Mol 21,1 százalékát az oroszoktól.
.
2010. szeptember 17. 07:37:59Makró | Befektetés
Mol-pletyka: sokan árnyékra vetődtek
Mol-pletyka: sokan árnyékra vetődtekA hét közepéig szárnyaltak a Mol részvényei a Budapesti Értéktőzsdén: szerdán például több mint 3 százalékkal 23 000 forintig drágultak a papírok. A lavinát egy pletyka indította el, mely szerint a kormány darabonként 27 000 forintért megvenné az orosz Surgutneftegaz Mol-részvényeit. Az mfor.hu által megkérdezett elemző szerint ez a forgatókönyv gyakorlatilag kizárható, mivel az államnak jelenleg nincs felesleges kétmilliárd eurója. Mfor.hu-háttér.
.
2009. november 16. 09:31:59Befektetés
Mol-Szurgut csata: valakinek nagyon fog fájni
Mol-Szurgut csata: valakinek nagyon fog fájniAz utóbbi hónapokban nagy a csönd a Mol orosz tulajdonosa, a Szurgutnyeftegaz körül, azonban ez így nem mehet a végtelenségig, előbb-utóbb valamelyik félnek lépnie kell - vélekedik az mfor.hu által megkérdezett elemző. A szakember szerint a harmadik negyedéves eredménnyel kapcsolatban a legfontosabb az lesz, hogy most először kerülnek be az INA számai a Mol mérlegébe.
.
2009. augusztus 27. 12:01:16Befektetés
Ősszel újra felforrósodhat a levegő a Mol és a Surgut között
Ősszel újra felforrósodhat a levegő a Mol és a Surgut között"Üzemi szinten meglehetősen gyenge negyedévet produkálhatott a Mol, azonban az óriási pénzügyi nyereség miatt a nettó profit jobb lehet" - vélekedik Török Bálint, a Buda-Cash elemzője az olajcég péntek hajnalban megjelenő gyorsjelentése kapcsán. A szakember szerint bár most csend van az orosz tulajdonos körül, előbb-utóbb azonban muszáj lesz valamit kezdeni a rendezetlen üggyel.
.
2009. június 23. 11:16:37Befektetés
Brutális mértékben növelte készleteit tavaly a Mol orosz tulajdonosa
Az orosz Surgutneftegaz kedden jelentette be, hogy 2008-ban 105 millió tonnával, 770 millió hordóval növelte olajkészleteit, mivel az új megnyitott mezők felülmúlták a várakozásokat - írja a Bloomberg. A Surgut cég készleteit az orosz kormány C1-es besorolásúnak minősítette.
.
2009. április 10. 06:49:41Befektetés
Újra pakolgatja a Mol a saját részvényeit
Ismét baráti társasághoz került kölcsönbe egy közel 5 millió darabos Mol részvénycsomag. Elemzők úgy vélik a tranzakció hátterében az áll, hogy így ezzel a pakettel is lehet szavazni a közelgő közgyűlésen.
.
2009. április 7. 09:14:30Befektetés
Kommerszant: nem várják tárt karokkal az oroszokat Európában
A Surgutneftegas Molban való részvásárlása körüli botrány okai talán nem is az orosz terjeszkedéssel való politikai szembenállásban, hanem a társaság vezetésének ambícióiban keresendők, de a Mol úgy járhat, mint az a litvániai finomító, amelynél leállították a Barátság vezeték hozzá vezető ágát - írta a Kommerszant című lap hétfői kommentárjában.
.
2009. április 6. 09:44:46Befektetés
Továbbpasszolják az oroszok a Mol-t?
A Surgutneftegas orosz olaj- és gázipari vállalat nagy mértékben túlfizette az osztrák OMV-től megvásárolt 21,2 százalékos Mol-részvénycsomagot; ez vagy egy átvételi kísérlet előkészítését jelzi vagy azt, hogy a Surgutneftegas tovább akarja adni a pakettet más állami kötődésű orosz cégeknek - olvasható a washingtoni Jamestown Alapítvány elemzésében az MTI híre szerint.
.
2009. április 3. 11:39:51Befektetés
Már a PSZÁF is vizsgálja az oroszok tulajdonszerzését a Mol-ban
Vizsgálatot indított a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) azügyben, hogy szabályos volt-e az orosz Surgutneftegaz tulajdonszerzése a Mol-ban - erősítette meg Binder István, a felügyelet szóvivője az MTI kérdésére. A vizsgálat a Mol kérésére indult, a felügyelet a tőkepiaci törvényben előírt rendelkezések alapján vizsgálja az ügylet szabályosságát.
.
2009. március 30. 11:54:35Befektetés
Putyin cége szállt be a Molba?
Putyin cége szállt be a Molba?"Annyit lehet tudni a SurgutNefteGazról, hogy egy a Kremlhez közel álló cég, egy orosz elemző szerint maga Valagyimir Putyin orosz miniszterelnök a vállalat egyik nagytulajdonosa" - mondta el az mfor.hu-nak a Mol új kisebbségi tulajdonosáról Móró Tamás. A Concorde elemzője hozzátette: rövid távon nem várják a magyar olajcég teljes felvásárlását, de hosszabb távon bármi elképzelhető.
hirdetés
hirdetés
.