Dosszié

Címkék / Döglött akták / Válság

Előző oldal 1 2 3 4 Következõ oldal
2010. október 17. 14:33:50Befektetés
Magányos elkövető?
Magányos elkövető?
.
2010. május 4. 16:14:00Befektetés
V_P: itt az ideje shortolni!
V_P: itt az ideje shortolni!Kicsit várni akartam, mielőtt ismét felveszem Ariedné fonalát. Hát, ez eléggé lagymatag reakció a nagy kölcsönre, meg ígéretekre. Legyünk persze fair-ek, azért itt van az olajpestis, volt majdnem egy Now York-i merénylet, ma meg már állítólag Londonban is bombát találtak, így lehet, a nagy örömteli hírek valahogy alulmaradtak.
.
2010. március 18. 04:01:59Befektetés
Fektess buborékba!
Ugyan a nagy padlózás egyéves évfordulóját csupán néhány napja "ünnepeltük", ismét megindult a hajrá, hogy a túlértékelt eszközök árát meddig lehet felstrófolni. Egyelőre mindenki lubickol az olcsó pénzben, a várható következményekkel pedig senki sem hajlandó szembenézni.
.
2010. március 9. 12:21:54Befektetés
A 87-es összeomlás rémével riogatnak
Jon Markman, a Markman Capital Insight vezetője múlt héten hírlevelében azt írta: nem akar megijeszteni senkit, de csevegett jó pár vezető hedgefund-menedzserrel, akik szerint a piac pont ugyanazt csinálja most, mint az 1987-es összeomlás előtt, írja a Napi Gazdaság.
.
2009. november 3. 19:01:58Befektetés
Nehezen kelnek el a bedőlt lakások
A bankok nyilvános listáin a nem fizető adósok ingatlanjai közül már csak a nehezen értékesíthetők jelennek meg, de azok ára sem annyira kedvező, hogy azért érdemes lenne vállalni a jogi herce-hurcát - állítja az Alku-Novum Kft. közleménye.
.
2009. október 23. 09:31:59Befektetés
Egy éve legyintett meg az összeomlás szele
Egy éve legyintett meg az összeomlás szele2008 októbere sokáig emlékezetes hónap marad sokaknak: értékének majdnem felét elveszítette az OTP a tőzsdén egyetlen hónap alatt, a forint pedig több mint 10 százalékkal gyengült néhány hét alatt. Ezt követte október 22-én az ominózus 3 százalékos kamatemelés, melynek célja az volt, hogy az ünnepek előtt megóvja a jegybank a magyar devizát.
.
2009. szeptember 28. 10:41:59Befektetés
Tetőzhettek a részvényárak, hazavihetik pénzüket az amerikaiak
Marc Faber szerint az állami ösztönzők csak az igazság pillanatát tudták elodázni. Küszöbönállhat viszont a következő szakasz, amelynek során összeomolhat a pénzügyi rendszer és az azt követő újabb pénzügyi válság során államcsődök sem elképzelhetetlenek.
.
2009. szeptember 25. 10:11:59Befektetés
Részvénypiacok: őrülten táncolunk, míg be nem szakad a parkett
Igazából sok minden nem történt itt az elmúlt hetekben, néhány részvény és piac ment még egy kicsit följebb új csúcsot csinálva. Táncolj, amíg szól a zene! De a táncfelület ennek ellenére ingatag marad, még ha egyesek kemény sziklának hiszik is.
.
2009. szeptember 15. 09:41:44Befektetés
Az OTP-t is külön szemmel tartja az EBRD
Kelet-Európában továbbra is kockázatos a bankok helyzete, mivel az átláthatóság hiánya csökkenti a szektor iránti bizalmat és hátráltatja a bankközi hitelezést - írja a Bloomberg Erik Berglof, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) vezető közgazdászának véleménye alapján.
.
2009. július 16. 07:01:58Befektetés
Csúnya válság jöhet még Möbius szerint
Új pénzügyi válság van kialakulóban a származékos tőkepiaci termékek hatékony szabályozásának hiánya, illetve a gazdaságélénkítő csomagok kapcsán a világra zúduló likviditás miatt Mark Möbius szerint, írja a Napi Gazdaság.
.
2009. július 10. 13:11:58Befektetés
A válság tanulságai: a méret a lényeg
A válság tanulságai: a méret a lényegA nagy válságok kialakulása a szemünk előtt zajlik, sokszor számos jel mutatja a veszélyt, ám az emberek többsége mégsem vesz észre ezekből semmit. A mostani hitelválság is számos tanulsággal szolgált, melyek a jövőben segíthetnek elkerülni a hasonló összeomlásokat.
.
2009. július 8. 13:06:58Befektetés
A zöld virágok kiszáradása - szakadék szélén a piacok
A zöld virágok kiszáradása - szakadék szélén a piacokA szituáció hasonlatos ahhoz, mintha egy ember a szakadék szélén állna, és az egyensúlya kibillenéséhez csak az kell, hogy a szél egy porszemet fújjon rá: és zutty, be a szakadékba.
.
2009. június 9. 08:47:54Befektetés
Sok fejlesztő kivárásra játszik az irodapiacon
Sok fejlesztő kivárásra játszik az irodapiaconNoha eltérő vélemények szólnak a jövőről, jelenleg meglehetősen nagy változásokkal kell szembenéznie annak, aki a fővárosi irodapiacon akár beruházóként, akár bérlőként szeretne érvényesülni. A gazdasági válság ezt a területet sem kímélte, előnyös helyen lévő projektek álltak le, az árak tekintetében pedig szinte kőbe vésett számok lazultak fel az elmúlt hónapokban. Van aki ennek ellenére épít.
.
2009. május 28. 06:59:55Befektetés
Újra tőzsdézni kezdtek a háziasszonyok
A tőzsde szempontjából a válság legfontosabb fejleménye, hogy október óta drasztikusan megnőtt a kötésszám a Budapesti Értéktőzsdén, mégpedig a lakosság vásárlásai, eladásai befolyásolták jelentős mértékben a növekedést - mondta Patai Mihály, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) elnöke.
.
2009. április 24. 21:52:51Befektetés
Mikor ? és milyen árfolyamon?
Mikor lépünk be? Az előszobába,... és sikerül-e ésszerű szinten rögzíteni az árfolyamot, amolyan kecske-káposzta megoldással? VAGY ANNYIRA MESSZE LENNÉNK A BELÉPÉSTŐL, EGYRE MESSZEBB...? Mivel nem vitás, hogy MIND a magyar állam, mind a polgárai is fülig eladósodtak - a kígyó a farkába harapott... MONDHATJUK ÚGYIS A HITELFELVÉTELLEL A CSAPDA BEZÁRULT ?!
Előző oldal 1 2 3 4 Következõ oldal
hirdetés
hirdetés
.