Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Lat

2009. október 21. 11:31:46Befektetés
Csak idő kérdése a lett leértékelés?
Valószínű, hogy Lettország le fogja értékelni nemzeti devizáját, a latot, csak az a kérdés, mikor - vélekedik a Barclays londoni elemzője. A Bloomberg cikke szerint 2010 végéig legalább 15 százalékos leértékelésre lehet számítani, a kormány várhatóan ezzel próbálja majd csökkenteni a költségvetés hiányát.
.
2009. október 12. 10:06:18Befektetés
Megoldódni látszik az újabb lett válság
A lett kormány hétfői ülésén további 175 millió lat összegű megszorításról fog dönteni - jelentette be Valdis Dombrovskis lett miniszterelnök. Ezzel elhárulni látszik az újabb akadály a nemzetközi hitelek folyósítása elől, hiszen korábban éppen ez az összeg hiányzott a várt kiadáscsökkentéshez - írja a Bloomberg.
.
2009. június 9. 14:02:50Befektetés
A lat hátán szárnyal a forint
A lat hátán szárnyal a forintAhogy az elmúlt napokban a lett gazdaság gondjai a forint piacán is komoly aggodalmat váltott ki, a pánik lecsengésével a magyar fizetőeszköz is a nyertesek közé került.
.
2009. június 5. 21:46:05Befektetés
A lettek miatt tüsszögtek a piacok
A csütörtöki javulás után pénteken ismét a lett valuta esetleges leértékelésével kapcsolatos találgatások nyomták a közép-kelet európai devizapiacokat. A cseh korona hatheti, a lengyel zloty ötheti mélységbe esett a nap folyamán, mielőtt kissé feljavult, a román lej viszont jól tartotta magát.
.
2009. június 5. 11:47:45Befektetés
A forint is megsínyli, ha Lettország bedobja a törölközőt
A forint is megsínyli, ha Lettország bedobja a törölközőtAz elmúlt napokban folyamatosan pletykálnak arról, hogy Lettország leértékeli nemzeti valutáját, a latot, ez pedig többek között a forint árfolyamára is negatív hatással volt. A magyar deviza ismét 290 közelébe gyengült az euró ellenében, azonban az általunk megkérdezett szakember szerint nem valószínű, hogy újra 300 fölé megyünk, bármi lesz is a balti országban. Igaz, az esetleges krachot azért a forint is megérezné.
.