Dosszié

Címkék / Döglött akták / Short

2011. augusztus 26. 07:53:50Befektetés
Továbbra sem lehet shortolni a bankrészvényeket Dél-Európában
A tőzsdei shortolási tilalom szeptember 30-ig történő meghosszabbításáról döntött csütörtökön este Olaszország, Franciaország és Spanyolország, valamint ehhez csatlakozott Belgium és Görögország.
.
2010. május 26. 08:09:59Makró | Befektetés
Tovább szigorodhat a német short-tilalom
A német pénzügyminisztérium azt tervezi, hogy az eddigieknél szélesebb körben tiltaná meg a részvények short eladását. A minisztérium kedden nyilvánosságra került tervezete szerint az intézkedés része azoknak a lépéseknek, amelyeknek a célja a pénzügyi piacok stabilizálása.
.
2010. május 19. 15:54:57Makró | Befektetés
Németország egyedül indít háborút a spekulánsok ellen
Úgy tűnik, Németország egyedüliként hirdetett háborút a spekulánsokkal szemben, amikor kedden bejelentette, hogy szerdától tilosak a short eladások az ország tíz legfontosabb pénzügyi intézményénél. Erről nem konzultált európai partnereivel sem. Franciaország máris jelezte, hogy nem kíván ehhez hasonló intézkedést bevezetni.
.
2010. május 18. 22:39:55Befektetés
Ismét megtiltják a shortolást a németek
Németország azt tervezi, hogy szerdától megtiltja a short eladásokat az ország tíz legfontosabb pénzügyi intézményénél - erősítette meg a német pénzügyminisztérium szóvivője kedden este az N-TV német hírtévé nem sokkal korábban közölt értesülését.
.
2010. május 4. 16:14:00Befektetés
V_P: itt az ideje shortolni!
V_P: itt az ideje shortolni!Kicsit várni akartam, mielőtt ismét felveszem Ariedné fonalát. Hát, ez eléggé lagymatag reakció a nagy kölcsönre, meg ígéretekre. Legyünk persze fair-ek, azért itt van az olajpestis, volt majdnem egy Now York-i merénylet, ma meg már állítólag Londonban is bombát találtak, így lehet, a nagy örömteli hírek valahogy alulmaradtak.
.
2009. szeptember 28. 10:06:59Befektetés
Ismét egyre többen shortolják az OTP-t
Ismét fordult a trend az OTP részvények esésére játszó befektetők számában. Míg júliustól egyre kevesebben "játszottak" esésre, szeptember közepétől ismét növekszik a részvény esetleges leértékeléséből profitáló spekulánsok száma.
.
2009. május 11. 13:54:48Befektetés
Gyurcsánnyal együtt bukott a shorttilalom ötlete is?
"A shortolást betiltani semmiképp sem lehet, de a fedezetlen ügyleteket valamilyen módon szabályozni kéne" - válaszolta az mfor.hu kérdésére Varga Csaba, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) főigazgatója egy hétfői sajtótájékoztatón. Ilyen jellegű fedezetlen ügyleteket a Budapesti Értéktőzsdén eddig sem lehetett kötni, azaz a jelek szerint Gyurcsány Ferenc lemondásával a shortolás betiltása is lekerült a napirendről.
.
2009. április 9. 15:34:55Befektetés
Beindul a lemmingrally?
Az eredmények még nem igazolják, ám a részvényárak már a gazdasági fordulatot jelzik. Persze sok még a kérdőjel, de a befektetők ismét elindultak a részvénypiacra.
.
2009. február 20. 16:34:31Befektetés
Az elemzők szerint nem elég a short ügyletek felfüggesztése
A short ügyletek felfüggesztése önmagában elégtelen eszköz a részvényárfolyamok esésének megfékezésére, amelyeket alapvetően nem a spekuláció, hanem a recessziós gazdasági környezet vált ki - vélekedtek az MTI által pénteken megkérdezett elemzők. Mindez azért került előtérbe, mert a miniszterelnök pénteken kezdeményezte a PSZÁF-ról szóló törvény módosítását, hogy a felügyelet felfüggeszthesse vagy betilthassa a short eladásokat.
.
2009. február 20. 14:39:18Befektetés
Gyurcsány betiltaná a shortot a BÉT-en
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök haladéktalanul kezdeményezni fogja a Pénzügyi Felügyeletek Állami Szervezetéről (PSZÁF) szóló törvény módosítását, így lehetőség lenne arra, hogy átmenetileg felfüggeszthessék, vagy betilthassák az úgynevezett short ügyeleteket a magyar piacon - jelentette be Daróczi Dávid kormányszóvivő pénteken.
.
2008. október 2. 10:09:16Befektetés
Marad a short-tilalom Amerikában
Elvileg ma járt volna le a shortkötések tilalma az Egyesült Államokban, de a tőzsdefelügyelet tegnap meghosszabbította a tiltást. A hírek szerint addig nem is lehet majd shortolni, amíg a Kongresszus és a kormány nem találnak valamilyen megfelelő megoldást a válságra. A tilalom persze csak a pénzügyi papírokra vonatkozik.
.
2008. szeptember 21. 18:19:11Befektetés
A német piacon sem lehet shortolni
Újabb tőzsdén, a németen lép életbe olyan szabályozás, mely megtiltja a részvények fedezet nélküli eladását, a shortot, amikor a tőzsdei spekulánsok olyan részvényeket adnak el, amelyek adott pillanatban nincsenek a tulajdonukban.
.
2008. szeptember 19. 15:14:23Befektetés
Wall Street: shortosok kifelé!
London után New Yorkban is betiltották a short kereskedéseket a pénzügyi részvényekkel, mivel a shortosok az árfolyamok eséséből próbálnak hasznot húzni - tudósít az MTI.
.
2008. szeptember 19. 09:34:03Befektetés
Short-tilalom Londonban
Ma hajnalból életbe lépett a londoni Cityben az utóbbi évtizedek legradikálisabb piaci rendteremtő intézkedése, melynek keretében a brit pénzügyi felügyelet megtiltotta az új shortpozíciók felvételét - tudósít az MTI.
.
2008. július 16. 08:14:34Befektetés
Feleszmél az USA?
Végre a tengerentúlon is kezdenek rájönni, hogy ha ész nélkül shortolnak, annak nem lesz jó vége.
hirdetés
hirdetés
.