Dosszié

Címkék / Döglött akták / Termelés

2016. augusztus 2. 12:20:24Makró | Vállalatok | Befektetés
Gyorsult az ipari termelői árak emelkedése az EU-ban
Kissé felgyorsult júniusban az ipari termelői árak növekedési üteme az Európai Unióban az Eurostat első gyorsbecslése szerint.
.
2009. szeptember 16. 16:31:46Befektetés
Emelkedő infláció és ipari termelés a tengerentúlon
Augusztusban már a második egymást követő hónapban nőtt az amerikai ipari termelés az amerikai jegybank (Fed) szerdán közölt adatai szerint. Szakértők szerint ez is alátámasztja azokat a várakozásokat, hogy éledezik az amerikai gazdaság. Emellett szintén szerdán közölték, hogy az infláció augusztusban 0,4 százalék volt, ami nagyjából megfelelt a várakozásoknak.
.
2008. november 17. 15:44:59Befektetés
Éledezik az amerikai ipar a hurrikánok után
Októberben 1,3 százalékkal nőtt az ipari termelés az Egyesült Államokban - jelentették be magyar idő szerint hétfőn délután az amerikai hivatalok. Az adat kedvezőbb a vártnál, de ez jórészt annak köszönhető, hogy a nyári hurrikánok után most kezdtek újraindulni a leállított üzemek.
.
2008. szeptember 4. 10:19:36Befektetés
Az OPEC is a magas olajár ellen
A világ olajexportáló országait tömörítő OPEC jövő heti éves ülésén várhatóan elutasítja majd a kitermelés csökkentését, mivel a magas olajár még mindig kedvezőtlen hatással van a világ gazdaságaira.
.
2008. május 15. 15:44:16Befektetés
Visszaesett az amerikai ipar termelése
A várt több mint duplájával, 0,7 százalékkal csökkent az amerikai ipar termelése áprilisban - jelentette be ma a Federal Reserve.
hirdetés
hirdetés
.