Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Hitel

2011. április 5. 04:31:58Befektetés
Olcsó szerződésmódosítást kínálnának a közjegyzők
A közjegyzői kamara szerint lenne mód arra, hogy a hitelszerződéseknek csak bizonyos pontjainak változását hitelesítsék, mely így csupán 10-15 ezer forintos költséggel járna.
.
2011. március 21. 13:10:26Befektetés
Duna House: a moratórium után sem lesznek olcsóbbak a lakások
Duna House: a moratórium után sem lesznek olcsóbbak a lakásokNem érdemes a kilakoltatási moratórium végére várni, miután azt múlt szerdán július 1-ig meghosszabbította a parlament, derül ki a Duna House „A moratórium vásárló szemmel” címet viselő elemzéséből.
.
2011. február 24. 12:43:59Makró | Befektetés
Nyakig ülnek a beragadt hitelekben a magyar bankok
Nyakig ülnek a beragadt hitelekben a magyar bankokTovább szigorítottak hitelezési feltételeiken a bankok a tavalyi év utolsó negyedévében, derül ki a Magyar Nemzeti Bank felméréséből. A lakáscélú jelzáloghitelek piacán a kockázati prémium emelkedett, a vállalati szektorban két negyedév enyhülését követően vált nehezebbé a hitelfelvétel. Az önkormányzati szegmens hitelfelvételi terhei folyamatosan romlottak a tavalyi évben.
.
2011. február 15. 13:08:59Makró | Befektetés
Januárban csökkent a forgalomban lévő készpénz mennyisége
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) mérlege szerint, a havi átlagállományokat tekintve, 101,8 milliárd forinttal csökkent a forgalomban lévő készpénz mennyisége januárban, tavaly decemberben az állomány még 2.464,4 milliárd forint volt, idén januárban 2.362,6 milliárd forintra csökkent - derül ki az MNB statisztikai mérlegéből, amelyet a jegybank a honlapján kedden tett közzé.
.
2011. január 10. 10:46:57Befektetés
Ellentmondásos törvények - továbbra sem lehet zálogjogot bejegyezni devizahitelre
A napokban többször jelentek meg olyan cikkek, amelyek szerint a Földhivatalok újra bejegyzik a zálogjogot a devizában nyújtott hitelre. A megjelenéseket az váltotta ki, hogy 2011. január 01-től módosították az ingatlan nyilvántartásról szóló törvényt.
.
2010. augusztus 6. 15:34:59Befektetés
Felkészülten kell Rózsa Sándorost játszani az IMF-fel
Orbán Viktor még a jóindulatú nemzetközi sajtó szerint is amolyan új Che Guevara lett. Hiába hangzik ez jól, a gazdasági problémák megoldását nem hozza közelebb. Felkészülten, a magyar érdekek védelme mellett azonban akár jó üzletet is lehetne kötni az IMF-fel. Ha pedig nem kell a pénzük baráti módon váljunk el tőlük.
.
2010. március 12. 10:01:21Befektetés
Az RFV 200 millió hitelt vesz fel az FHB-tól beruházásaihoz
Összesen 200 millió forint keretösszegű hitelszerződést írt alá az RFV Nyrt. tulajdonában lévő RFV ESCO Kft. és az FHB bank - közölte az RFV a BÉT honlapján pénteken.
.
2009. szeptember 10. 12:16:43Befektetés
Már a kínai jegybank is buborékot emleget - Elzárják a pénzcsapot?
Már a kínai jegybank is buborékot emleget - Elzárják a pénzcsapot?A túlzott likviditás buborékot okozott a részvény-, nyersanyag- és ingatlanpiacon - idézi a Bank of China alelnökének véleményét a Bloomberg. Zhu Min szerint ez nem csak Kínára, hanem az egész világra igaz. Innen már csak az a kérdés, mikor pukkad ki az a bizonyos buborék.
.
2009. szeptember 8. 13:16:39Befektetés
Idén már a piacról is finanszírozható a magyar hiány
Idén már a piacról is finanszírozható a magyar hiányAnnak ellenére, hogy csak 55 millió eurót hívunk le az IMF-hitel következő részletéből, nem lesz szükség arra, hogy növelje hazánk a kötvénykibocsátását 2009 hátralevő hónapjaiban - idézi a Bloomberg Borbély László Andrást, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgatóját.
.
2009. szeptember 7. 09:56:10Befektetés
Megint pletykálnak: nem lesz devizahitel Ukrajnában?
Az ukrán jegybank azt tervezi, hogy megtiltja az ország pénzintézeteinek, hogy devizában nyújtsanak hitelt a vállalatoknak vagy magánszemélyeknek - írja a Bloomberg a Kommerszant Ukraine cikke alapján. A lap belső forrása szerint a nemzeti bank a lépéstől azt várja, hogy csökken majd a hrivnyára nehezedő nyomás.
.
2009. július 30. 15:46:34Befektetés
Kínában épül az újabb Nagy Fal (AXA)
Kínában épül az újabb Nagy Fal (AXA)A AXA tavaly novemberi elemzésében Kínával kapcsolatban a legnagyobb kockázatot magában hordozó tényezőnek az export drasztikus leállását, a gyárbezárások során hirtelen megjelenő és társadalmi feszültségeket generáló munkanélküli embermilliókat, valamint az esetlegesen protekcionistának ítélt gazdaságpolitika miatt az USA-val történő konfrontáció lehetőségét emelte. Milyen irányba haladtak az elmúlt bő fél évben a folyamatok?
.
2009. április 24. 21:52:51Befektetés
Mikor ? és milyen árfolyamon?
Mikor lépünk be? Az előszobába,... és sikerül-e ésszerű szinten rögzíteni az árfolyamot, amolyan kecske-káposzta megoldással? VAGY ANNYIRA MESSZE LENNÉNK A BELÉPÉSTŐL, EGYRE MESSZEBB...? Mivel nem vitás, hogy MIND a magyar állam, mind a polgárai is fülig eladósodtak - a kígyó a farkába harapott... MONDHATJUK ÚGYIS A HITELFELVÉTELLEL A CSAPDA BEZÁRULT ?!
.
2009. április 24. 09:29:15Befektetés
A nemzetgazdaság kizsigerelése a bankok érdekében
„A jelenlegi árfolyamszint középtávon kedvezőtlenül hathat a magyar bankrendszer portfolió-minőségére” – jól tükrözi az MNB hagyományos érzékenységét a bankok jóléte iránt. Sebaj, ha a bankok ostoba hitelpolitikájukkal a csőd szélére kergették családok százezreit, az MNB gondoskodik arról, hogy az abból fakadó károkat ne a bankok, hanem a nemzetgazdaság fizesse meg. AZ IDÉZETT LAPVÉLEMÉNY KÖVETKEZETÉSE: " A nemzetgazdaság kizsigerelése a bankok érdekében nem mehet tovább"
.
2009. április 9. 12:29:40Befektetés
Legalább év végéig kitarthat hazánk IMF-hitele
Legalább év végéig kitarthat hazánk IMF-hiteleA tavaly ősszel kapott 25 milliárd dolláros IMF-hitel legalább az év végéig fedezi a magyar államadósság visszafizetését, ezért jelenleg egyre kevésbé van szükség arra, hogy az állam kötvényeket bocsásson ki magas hozam mellett - idézi a Standard & Poor's és a Fitch nemzetközi hitelminősítők véleményét a Bloomberg.
.
2009. április 2. 07:14:55Befektetés
Elpasszolja a befagyott orosz hiteleit a helyi OTP leány
Eladja régi lejárt fogyasztási hitelköveteléseit az OTP oroszországi bankja. Az üzlet során a már lejárt hiteleket két százalékos értéken adta a bank tovább.
.