Dosszié

Címkék / Döglött akták / Q2

Előző oldal 1 2 3 Következõ oldal
2012. augusztus 17. 09:25:59Makró | Befektetés
OTP: egyelőre nincs döntés a tranzakciós adó áthárításáról
OTP: egyelőre nincs döntés a tranzakciós adó áthárításárólHajnalban közölte második negyedéves eredményét a legnagyobb hazai kereskedelmi bank, mely 41,1 milliárd forintos profitról számolt be, melyet egyszeri adóhatás is javított. Reggel a bank menedzsmentje sajtótájékoztatón számol be az eredményekről és a tervekről. Percről percre az mfor.hu-n.
.
2012. augusztus 17. 04:01:59Befektetés
OTP: bőven maradt még a profitból
A tavalyi év hasonló időszakához képest 17 százalékkal csökkent ugyan a legnagyobb hazai kereskedelmi bank adózott, korrigált eredménye, de így is vastagon nyereséges volt a cég - derül ki a péntek hajnalban megjelent tájékoztatóból. Ráadásul az utóbbi negyedévekkel ellentétben ezúttal az egyszeri tételek is pozitív irányba hatottak, hiszen a korábbi goodwill-leírások miatt most pozitív adóhatás jelentkezett.
.
2012. augusztus 2. 03:55:59Befektetés
Nagyot ugrott a Richter profitja
Nagyot ugrott a Richter profitjaAz egy évvel korábbinál majdnem 30 százalékkal magasabb adózott eredményt ért el a Richter a második negyedévben - derül ki a csütörtök hajnalban nyilvánosságra hozott gyorsjelentésből. Az év első felében ennél is impozánsabb volt a növekedés, hiszen 40 százalékkal szerepelt jobban a gyógyszergyártó, mint a tavalyi év hasonló időszakában.
.
2011. augusztus 19. 09:43:59Befektetés
Vehetne saját részvényeket az OTP
Kövesse élőben az mfor.hu-n a legnagyobb kereskedelmi bank pénteki sajtótájékoztatóját a második negyedéves eredményeiről!
.
2011. augusztus 19. 04:04:59Befektetés
A külföldi leánybankok vették a hátukra az OTP-t
A külföldi leánybankok vették a hátukra az OTP-tAz idei első félévben tovább növekedett a leánybankok hozzájárulása a profithoz, így már a nyereség harmadát adják a külföldi cégek - derül ki az OTP péntek hajnalban közölt gyorsjelentéséből. Eközben nem kis részben a svájci frank erősödése miatt a hazai tevékenysége tovább romlott a banknak.
.
2011. augusztus 16. 05:01:59Vállalatok | Befektetés
Mol: nem minden a magas olajár
Mol: nem minden a magas olajárA vártnál jobb eredményeket tett közzé kedd hajnalban a Mol, mely főleg a magasabb olajárnak és a növekvő kitermelésnek köszönhette a javulást a tavalyi év hasonló időszakához képest. Az első negyedévhez képest ugyanakkor csökkent az eredmény, ami jelentős részben a gyenge dollárral magyarázható. Mfor.hu-háttér.
.
2011. augusztus 9. 18:01:25Befektetés
Kevesebb mint a felére esett vissza az Egis eredménye
2,3 milliárd forintos mérleg szerinti eredményt ért el az Egis az idei második negyedévben, ez jelentősen elmarad a tavalyi 5,3 milliárdtól. Az első negyedév után ezúttal is kijelenthető, hogy a pénzügyi eredményen bukott el a kisebbik gyógyszercég, hiszen ezen a soron a tavalyi 1,4 milliárdos nyereség után idén csak 0,1 milliárdos pluszt ért el a társaság.
.
2011. augusztus 2. 06:01:58Vállalatok | Befektetés
Számottevően csökkent a Richter nyeresége
Az elemzői várakozásoknál némileg magasabb árbevétel, és attól enyhén elmaradó adózott eredmény jellemezte a legnagyobb magyar tulajdonú gyógyszergyár második negyedéves számait. A Richter Gedeon ismét jelentősen tudott javítani az orosz piacon, miközben a hazai pályán is jól ment az üzlet. Szerény növekedést realizált a cég az EU-ban, miközben az USA-ban visszaesést szenvedtek el.
.
2011. május 13. 10:31:58Vállalatok | Befektetés
A vártnál jobb lett a ThyssenKrupp második negyedéve
Az elemzői várakozásokat felülmúlva nőtt a ThyssenKrupp csoport eredménye a második pénzügyi negyedévben. A társaság EBITDA-ja 50 százalékkal ugrott meg.
.
2010. november 8. 16:04:59Befektetés
Végkifejlet: hiába szórják a pénzt a jegybankok?
Végkifejlet: hiába szórják a pénzt a jegybankok?A mostani 2. amerikai monetizálás (QE2) után joggal merül fel a kérdés: és mi lesz ebből? Számos elemző, blogger lekommentálta már a QE2 lényegét, vélni vélt hatását illetve annak elmaradását, én most inkább ezt egy összefüggésrendszerben elemezném.
.
2010. augusztus 20. 10:14:59Befektetés
A vártnál jobb számokat közölt a Dell
A vártnál jobb negyedéves eredményekről számolt be a Dell számítógép gyártó. A Dell bevételeinek a döntő része technológia eladásából származott más cégeknek, de bővült számítógép érékesítése is.
.
2010. augusztus 17. 08:44:59Vállalatok | Befektetés
Három hónap alatt 276 milliárd casht termelt a Mol
Három hónap alatt 276 milliárd casht termelt a MolJavuló eredményekről szóló riportot tett közzé a Mol kedd hajnalban. Az olajipari mamut működési cash flow során 276 milliárdos plusz szerepel az első negyedév -99,2 milliárdjához képest. Az eredményjavulás fele az INA hozzájárulásából származik, másik fele pedig a gáztárolás és energia szegmensek növekvő profit hozzájárulása, a javuló külső környezet és a költségcsökkenés következménye.
.
2010. augusztus 12. 09:29:59Befektetés
Mekkora a baj Montenegróban? OTP-sajtótájékoztató élőben
Mekkora a baj Montenegróban? OTP-sajtótájékoztató élőbenElső ránézésre a vártnál gyengébb negyedéves eredményekről számolt be az OTP csütörtök hajnalban a Budapesti Értéktőzsde honlapján, hiszen a nettó profit mindössze 27,4 milliárd forint volt, miközben az elemzők mintegy tízmilliárddal többre számítottak. A sorok mögé nézve azonban máris látszik egy 15 milliárdos goodwill-leírás, anélkül máris jobban néz ki az eredmény.
.
2010. augusztus 12. 04:04:59Befektetés
Montenegró okoz gondot az OTP-nek, és jön a bankadó is
Montenegró okoz gondot az OTP-nek, és jön a bankadó isElső ránézésre a vártnál gyengébb negyedéves eredményekről számolt be az OTP csütörtök hajnalban a Budapesti Értéktőzsde honlapján, hiszen a nettó profit mindössze 27,4 milliárd forint volt, miközben az elemzők mintegy tízmilliárddal többre számítottak. A sorok mögé nézve azonban máris látszik egy 15 milliárdos goodwill-leírás, anélkül máris jobban néz ki az eredmény. Mfor.hu-háttér.
.
2010. augusztus 9. 22:54:51Befektetés
Még mindig köhög a Chrysler
Az idei második negyedévet is veszteséggel zárta a Chrysler, a nagy amerikai járműgyártók közül az egyetlen, amely még nem heverte ki a világméretű gazdasági válságot.
Előző oldal 1 2 3 Következõ oldal
hirdetés
hirdetés
.