Dosszié

Címkék / Döglött akták / Likviditás

2010. október 11. 14:42:51Befektetés
Ismét nagy volt a kereslet a likviditási kincstárjegy aukción
Több mint négyszeres túljegyzés mellett ismét a meghirdetett összeg felett értékesített likviditási kincstárjegyet az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) hétfői aukcióján.
.
2009. április 22. 12:14:47Befektetés
Csak új bevezetések menthetik meg a BÉT-et?
"A magyar tőzsde még mindig az egyik legkézenfekvőbb megoldás egy magyar kisbefektető számára részvényvásárlási szándéka esetén, azonban a Mol és az OTP részvényeinek további közkézhányad- és forgalomcsökkenése, vagy esetleges tőzsdei távozása komoly mértékben rendítené meg a Budapesti Értéktőzsdét " - olvasható az Equilor elemzésében. A szakemberek a likviditás szempontjából vizsgálták a különböző hazai befektetési lehetőségeket.
.
2008. október 13. 11:09:57Befektetés
Tovább növelik a likviditást a jegybankok
A világ vezető jegybankjai a Fed vezetésével korlátlan dolláraukciók keretében próbálják növelini a likviditást a pénzügyi piacokon. A bankok fix kamatra kaphatnak korlátlan összeget a jegybankoktól háromféle futamidőre, ezzel azt akarják elérni, hogy a magas bankközi kamatok ellenére forráshoz jussanak a pénzügyi cégek.
.
2008. október 9. 13:54:30Befektetés
Önti a pénzt a piacra a Bank of Japan
A japán jegybank csütörtökön 4 billió jennel, mintegy 40,3 milliárd dollárral növelte a likviditást a piacon, mivel a távol-keleti ország jegybankja úgy véli, hogy a világ bankjainak szerdai kamatvágása nem lesz elegendő a piac megnyugtatásához.
.
2008. május 4. 22:14:37Befektetés
Növeli a likviditást a Fed
Az amerikai központi bank (Fed) növeli a kereskedelmi bankok számára a rendkívüli refinanszírozási keretösszeget, enyhítendő a bankközi piacon még mindig meglévő likviditásszűkét. Egyszersmind emeli a hitelcserére rendelkezésre álló keretet is az Európai Központi Bank (EKB) és a Svájci Nemzeti Bank számára.
hirdetés
hirdetés
.