Dosszié

Címkék / Döglött akták / Monetáris tanács

2009. április 10. 15:19:45Befektetés
Az MNB vezetése már megemelte volna a kamatot
Simor András jegybankelnök és két helyettese, Karvalits Ferenc és Király Júlia 100 bázispontos kamatemelésre szavazott a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsának március 23-i ülésén - derül ki a pénteken kiadott rövidített jegyzőkönyvből. Végül hat tag szavazatával az alapkamat 9,5 százalékon tartásáról döntöttek.
.
2009. február 11. 10:34:13Befektetés
A forint miatt csúszhat a kamatcsökkentés
Ebben a hónapban tartózkodhat a kamatcsökkentéstől a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa a forint volatilis árfolyama miatt - nyilatkozta Bihari Péter, a Monetáris Tanács tagja. A Bloomberg cikke szerint Bihari kedden egy interjúban elmondta: a kamatcsökkentés csak úgy lenne megoldható, ha nem veszélyeztetné a pénzügyi stabilitást, ezért maradhat el az újabb vágás február végén.
.
2009. január 5. 14:14:42Befektetés
Óvatos az MNB - nem csökken a kamat
Nem tárgyalt hétfői ülésén a Monetáris Tanács a jegybanki alapkamat szintjéről, így néhány elemző várakozásával ellentétben nem csökkentette soron kívül a kamatot a Magyar Nemzeti Bank. A Tanács egyébként sem foglalkozott volna ma a kamat szintjével, de hétfőn reggel megjelentek olyan vélemények, melyek decemberhez hasonlóan ismét rendkívüli kamatvágást valószínűsítettek.
.
2008. november 24. 15:14:10Befektetés
Simor: a stabilitást veszélyeztette volna a nagyobb kamatcsökkentés
Simor: a stabilitást veszélyeztette volna a nagyobb kamatcsökkentés"Hosszas vita volt a kamatcsökkentésről a Monetáris Tanácsban, végül három javaslat megvitatása után döntött az 50 bázispontos csökkentés mellett a tanács" - jelentette be Simor András jegybankelnök a döntést követő sajtótájékoztatón. Simor szerint az ennél nagyobb csökkenésnek komoly stabilitási kockázatai lettek volna.
.
2008. október 20. 14:09:17Befektetés
Kamat: maradunk 8,5 százalékon
A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa mai ülésén változatlanul hagyta a 8,5 százalékos kamatszintet, mely így május óta állandó. A hír nem okozott meglepetést, a piac erre a döntésre számított. A döntésről fél háromkor tart sajtótájékoztatót a jegybank elnöke.
hirdetés
hirdetés
.