Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Opec

Előző oldal 1 2 Következõ oldal
2009. január 6. 08:44:22Befektetés
Örülhetnek az autósok, egyelőre nem várható komoly benzinár-emelkedés
Örülhetnek az autósok, egyelőre nem várható komoly benzinár-emelkedésAz utóbbi hetekben közel tíz dollárral emelkedett az olaj ára a világpiacon. Ennek ellenére az mfor.hu által megkérdezett elemző szerint egyelőre nem kell jelentős benzinár-emelkedésre számítani, mivel az üzemanyag tőzsdei ára szeptember óta nem emelkedett jelentősen.
.
2008. december 18. 09:49:03Befektetés
40 dollár alatt is járt az olaj reggel
Négy és fél éves mélypontra esett az olaj ára csütörtök reggelre az ázsiai piacokon, mivel a kereslet visszaeséséről szóló hírek ellensúlyozták az OPEC döntését a termelés csökkentéséről. A legtöbb elemző arra számít, hogy a szerdán bejelentett napi 2,2 millió hordós termeléscsökkenés sem lesz elég ahhoz, hogy megállítsa az árfolyam zuhanását.
.
2008. december 16. 09:24:05Befektetés
2 millió hordós termeléscsökkenésről dönthet az OPEC
2 millió hordós termeléscsökkenésről dönthet az OPECA hírek szerint az OPEC szerdai ülésén a tagországok 2 millió hordóval csökkenthetik a napi olajtermelést, hogy megállítsák az árfolyam zuhanását. A nyilatkozatok alapján az OPEC 70-80 dolláros hordónkénti árat tartana igazságosnak, jelenleg azonban mindössze 44 dollárba kerül egy hordó nyersolaj az árupiacon.
.
2008. december 12. 09:49:33Befektetés
10 százalékkal drágult az olaj csütörtökön
Csütörtökön 48 dollár közelébe ugrott az olaj ára a világ árutőzsdéin, miután a dollár erőteljes gyengülésnek indult, a befektetők pedig arra számítanak, hogy az OPEC jelentősen csökkenti majd a kitermelést jövő heti ülése után. Péntek reggelre aztán kicsit mérséklődött az ár, ismét 46 dollár alatt volt egy hordó olaj értéke.
.
2008. december 1. 13:44:01Befektetés
Tovább zuhan az olajár az OPEC-ülés után
A várttal ellentétben a hétvégén az OPEC nem csökkentette a kitermelést informális ülésén Kairóban, hétfőn délelőtt a nemzetközi piacokon tovább zuhant az olajár, így ismét 52 dollár alá esett az árfolyam. A nyilatkozatok szerint december közepén már elkerülhetetlen lesz a termeléscsökkentés, hogy megpróbálják megállítani az árfolyam zuhanását.
.
2008. november 28. 09:59:06Befektetés
Nem tud mit kezdeni az olajárral az OPEC
Nem tud mit kezdeni az olajárral az OPECPéntek reggel Ázsiában tovább csökkent az olaj ára, mivel a befektetők arra számítanak, hogy hiába csökkenti a kitermelést az OPEC, nem tudja megállítani az árak zuhanását a világgazdasági recesszió miatt. Az utóbbi hónapokban a nemzetközi szervezet többször csökkentette már a kitermelést, az előrejelzések szerint a hétvégi kairói találkozón folytatódik ez a folyamat.
.
2008. november 5. 12:44:44Befektetés
Az energiaszektor lehet az elnökválasztás vesztese
Elemzők szerint az olajipari cégek járhatnak rosszul azzal, hogy Barack Obama nyerte az amerikai elnökválasztást, a demokrata politikus ugyanis már a kampányban is kijelentette, hogy az eddiginél nagyobb hangsúlyt helyezne a megújuló energiaforrásokra. A szavazás előtt kedden mintegy 10 százalékkal drágult a nyersanyag, szerdán azonban már korrigálni kezdett
.
2008. október 27. 13:29:49Befektetés
60 dollárhoz közelít az olaj ára
Hétfőn kora délután már majdnem 60 dollárba került egy hordó olaj a világ árupiacain, mivel a gazdaság lassulása miatt mostanra szinte minden szakember arra számít, hogy tovább fog csökkenni a kereslet a nyersanyag iránt. Hétfőn délután már 62 dollár alatt volt az olaj világpiaci ára annak ellenére, hogy pénteken az OPEC a termelés csökkentéséről döntött.
.
2008. október 24. 12:49:25Befektetés
Novembertől napi 1,5 millió hordóval csökken az olajtermelés
Napi másfél millió hordóval fog csökkenni novembertől az olajtermelés - erről döntöttek pénteken az OPEC tagországai bécsi ülésükön. A nemzetközi szervezet ezzel akarja elérni, hogy ne zuhanjon tovább a nyersanyag ára a nemzetközi piacokon, július óta ugyanis felére esett az olajár.
.
2008. október 22. 09:49:53Befektetés
Esik az olajár az OPEC-ülés előtt
Kedden 4,5 százalékkal csökkent az olaj világpiaci ára annak ellenére, hogy a várakozások szerint az OPEC pénteki ülésén további kitermeléscsökkentésről fog dönteni. Szerdán reggel aztán folytatódott az esés, ismét 70 dollár alá csökkent az olaj hordónkénti ára Ázsiában.
.
2008. október 20. 09:54:47Befektetés
Decemberben már 50 dollár lehet az olaj ára
Annak ellenére, hogy egyre többet hallani arról, hogy az OPEC csökkenti a kitermelést, az olaj ára decemberi jegyzésre 50 dollárig esett. Az elemzők egy része arra számít, hogy a nemzetközi szervezet döntése sem fogja érdemben befolyásolni az árfolyamot, esetleg néhány napig állhat meg a zuhanás.
.
2008. október 17. 22:44:09Befektetés
Ismét 70 dollár fölé emelkedett az olaj ára
Az olaj világpiaci ára pénteken 71-72 dollár körül mozgott, mivel a befektetők arra számítanak, hogy az OPEC közvetkező ülésén ismét a kitermelés csökkentéséről fog dönteni. Napközben 70 dollár alatt is volt a nyersanyag ára, azonban úgy tűnik, hogy a 70 dollár lehet a lélektani határ az olaj számára.
.
2008. szeptember 9. 13:59:30Befektetés
Gyengül a hurrikán, esik az olaj
Gyengül az Ike hurrikán, így esik az olaj világpiaci ára. Délután 105 dollár környékére csökkent az árfolyam, miközben az OPEC ma tartja ülését, melyen várhatóan elutasítják a kitermelés csökkentésére irányuló indítványokat.
.
2008. szeptember 4. 10:19:36Befektetés
Az OPEC is a magas olajár ellen
A világ olajexportáló országait tömörítő OPEC jövő heti éves ülésén várhatóan elutasítja majd a kitermelés csökkentését, mivel a magas olajár még mindig kedvezőtlen hatással van a világ gazdaságaira.
.
2008. július 16. 10:24:42Befektetés
Mi ütött az olajba tegnap?
Az elmúlt 17 évben nem volt példa akkora esésre egy nap alatt az olajárban, mint tegnap. A kereskedés végére 6,44 százalékkal lett olcsóbb a nyersanyag, de napközben időnként 10 dollár is volt a különbség a legmagasabb és a legalacsonyabb napi ár között.
Előző oldal 1 2 Következõ oldal
hirdetés
hirdetés
.