Dosszié

Címkék / Döglött akták / Libor

2008. november 4. 14:19:55Befektetés
Nem áll meg a bankközi kamatok esése
Kedden tovább csökkentek a bankközi hitelek kamatai Európában, az egyhónapos hitelek esetében négy éve nem volt ilyen alacsonya a kamatszint. Ehhez hozzájárul, hogy a jegybankok még mindig kitartanak a likviditásnövelés mellett, ráadásul pozitív hírek jelentek meg az európai bankokkal kapcsolatban.
.
2008. november 3. 14:59:56Befektetés
3 százalék alatt a három hónapos bankközi kamat
Hétfőn 3 százalék alá csökkent Londonban a három hónapos bankközi hitelek kamata, mivel az elemzők szerint az EKB csatlakozni fog az ázsiai jegybankokhoz, és a héten csökkenti majd az alapkamatot. A szakemberek szerint a világ jegybankjainak beavatkozása segíthet megoldani a hitelezési válságot.
.
2008. október 28. 14:29:33Befektetés
Nem áll meg a bankközi kamatok csökkenése
Sorozatban tizenkettedik nap csökkentek a bankközi kamatok Európában. úgy tűnik, hogy az állami beavatkozásoknak köszönhetően sikerült helyreállítani a bizalmat a pénzügyi piacon. Fontos szerepe volt az október elején végrehajtott soron kívüli kamatcsökkentésnek, de a jegybankok likviditásnövelő intézkedései is pozitív hatással voltak.
.
2008. október 21. 14:14:42Befektetés
Egyhónapos mélyponton a bankközi kamatok Európában
A Lehman Brothers csődje óta nem voltak olyan alacsonyak az euróban folyósított bankközi hitelek kamatai, mint kedden, ez is azt jelzi, hogy a pénzintézetek között fokozatosan áll helyre a bizalom és a hitelezés. A szakemberek szerint a pozitív jelek arra utalnak, hogy a közeljövőben könnyebb lesz forráshoz jutni a bankoknak.
.
2008. október 20. 16:24:11Befektetés
Fokozatosan áll helyre a bankközi hitelezés
A múlt heti csökkenés után hétfőn ismét mérséklődtek a bankközi kamatok Londonban, sőt a Libor-ráta majdnem annyival esett vissza, mint a múlt héten öt nap alatt. A szakemberek szerint mindez azt mutatja, hogy hatásos volt a kormányok és a jegybankok beavatkozása, lassan helyreállhat a hitelezés a bankok között.
.
2008. október 17. 15:04:42Befektetés
Tovább mérséklődtek a bankközi kamatok
Pénteken tovább csökkentek a bankközi kamatok Londonban - jelentette be a Brit Bankszövetség. A héten 40 bázisponttal estek a bankközi kamatok, július óta nem volt példa csökkenésre egyik héten sem. A Libor-ráta egyelőre lassan mérséklődik, a közeljövőben várhatóan megmarad a forráshiány a bankoknál.
.
2008. október 16. 13:59:31Befektetés
Csökkenésnek indultak a bankközi kamatok
Csütörtökön mérséklődtek a bankközi kamatok a nemzetközi piacokon, miután a világ jegybankjai számolatlanul öntik a pénzt a piacra,a svájci kormány pedig 59 milliárd dolláros segélyt nyújtott a UBS banknak. Rövid távon azonban továbbra is forráshiánnyal kell számolniuk az európai bankoknak.
.
2008. október 10. 14:34:55Befektetés
Tovább emelkednek a bankközi kamatok
Pénteken tovább emelkedett Londonban a Libor-ráta, azaz a bankok által egymásnak adott dollárkölcsönök három hónapos kamata. A Libor 7 bázispontos emelkedés után 4,82 százalékon állt a hét utolsó napján - jelentette be a Brit Bankszövetség. Mindez azt jelzi, hogy a világ jegybankjainak szerdai összehangolt kamatcsökkentése sem igazán segített a piacon.
.
2008. szeptember 30. 13:44:24Befektetés
Elrugaszkodtak ma a bankközi kamatok
Rekordszintre emelkedett a londoni bankközi kamatráta, mely arra utal, hogy az európai bankok nem szívesen hiteleznek egymásnak. Ez azzal járhat, hogy a bankok az eddiginél nehezebben jutnak majd forráshoz, illetve magasabb kamatot kell fizetniük, amit az ügyfelek is megéreznek majd.
hirdetés
hirdetés
.