Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Görögország

2017. április 24. 15:34:59Makró
22 év után először keletkezett többlet a görög államháztartásban
22 év után először keletkezett többlet a görög államháztartásbanSikerült megállítani a felelőtlen költekezést.
.
2017. április 7. 14:46:59Makró
Elvi megállapodás született a görögökkel
Megszületett az elvi megállapodás Görögország és hitelezői között a mentőcsomag következő részletének átutalásáért cserébe végrehajtandó reformokról - erősítette meg Jeroen Dijsselbloem holland pénzügyminiszter, az euróövezeti pénzügyminiszterek tanácsa, az Eurogroup elnöke pénteken a Málta fővárosában, Vallettában tartott tanácskozás után.
.
2017. január 28. 07:19:59Makró
Már az IMF sem hisz abban, hogy vissza lehet fizetni a görög adósságot
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) hosszú távon törleszthetetlennek tartja a görög adósságot, mivel annak mértéke még a hitelezők által megkövetelt reformok maradéktalan alkalmazásával is az államadósság és a hitelszükséglet "robbanásszerű" növekedéséhez vezet az AFP hírügynökség által megtekintett bizalmas IMF-dokumentum szerint.
.
2016. december 15. 19:34:59Makró
Brüsszel nem ért egyet az eurócsoport döntésével
Az Európai Bizottság ellenzi az eurócsoport előző napi döntését, amelynek értelmében felfüggesztik a Görögország terheinek enyhítésére korábban elfogadott adósságkönnyítő intézkedéseket, válaszul az athéni kormány által váratlanul bejelentett extra kiadásokra - közölte Pierre Moscovici gazdasági és pénzügyi uniós biztos csütörtökön.
.
2016. december 14. 18:46:59Makró
Kihúzták a görögök a gyufát
Felfüggesztette az euróövezeti pénzügyminisztereket tömörítő testület a Görögország terheinek enyhítésére elfogadott adósságkönnyítő intézkedéseket, válaszul az athéni kormány által bejelentett extra kiadásokra - jelentette be szerdán az eurócsoport.
.
2016. december 7. 14:07:59Makró
Sztrájkolnak a görög újságírók
Nem vették fel a munkát szerdán a görög sajtó dolgozói, emiatt nem sugároznak híreket a tévék és a rádiók, egy nappal a legnagyobb szakszervezetek által csütörtökre meghirdetett általános sztrájk előtt.
.
2016. december 6. 07:10:59Makró
Rövid távú adósságkönnyítést kaptak a görögök
Új, rövid távú adósságkönnyítő intézkedésekről állapodtak meg Görögország terheinek mérséklése érdekében az euróövezeti pénzügyminisztereket tömörítő testület (eurócsoport) hétfői tanácskozásán, a cél a törlesztés fenntarthatóságának biztosítása.
.
2016. december 5. 17:49:59Makró
Csütörtökön megáll az élet Görögországban
Egynapos általános sztrájk bénítja meg Görögországot csütörtökön. A legnagyobb szakszervezetek a tervezett adóemelések és költségvetési kiadáscsökkentések ellen tiltakoznak.
.
2016. szeptember 25. 19:25:59Makró
Elkerülhetetlennek tűnik az újabb görög adósságelengedés
Elkerülhetetlen a görög államadósság újabb részének elengedése a Nemzetközi Valutaalap (IMF) szerint még akkor is, ha Görögország minden tervezett strukturális reformot és takarékossági intézkedést végrehajt.
.
2016. június 21. 12:10:59Makró
Újra pénzt kapott Görögország
Az euróövezeti állandó mentőalap (ESM) kedden folyósította Görögországnak a következő, 7,5 milliárd eurós hitelrészletet, miután sikeresen lezárult a harmadik nemzetközi mentőcsomag első felülvizsgálata.
.
2016. június 19. 20:46:59Makró
Év végéig feloldhatják a görög tőkekorlátozásokat
Görögország feloldhatja a tavaly bevezetett tőkekorlátozások döntő részét az év végéig - vélte a balkáni ország bankszövetségének a vezetője.
.
2016. június 9. 08:04:59Makró
A görögök kétharmada nem tud adót fizetni
A görög polgárok közel 70 százaléka úgy látja, hogy az idén nem lesz képes megfizetni a kivetett adókat - mutatja az athéni kereskedelmi és iparkamara felmérése.
.
2016. június 5. 15:16:59Makró | Befektetés
Az élelmiszereken spórolnak a görögök
A megszorítások és az adóemelések a lakossági kiadások csökkenését eredményezték Görögországban - írja a Kathimerini napilap.
.
2016. május 25. 06:34:59Makró
Ismét pénzt kap Görögország
Jóváhagyták az euróövezetet alkotó országok pénzügyminiszterei szerdára virradóra a Görögország számára elkülönített nemzetközi mentőcsomag következő, 10,3 milliárd eurós részletének kifizetését, és megállapodtak abban, hogy intézkedéseket tesznek a görög államadósság enyhítésére, amit a Nemzetközi Valutaalap (IMF) feltételként szabott a hitelprogramban való további részvételéhez.
.
2016. május 23. 07:52:59Makró
Újabb adóemeléseket fogadtak el a görögök
Újabb adóemeléseket és átalakításokat előirányzó megszorító intézkedéscsomagot fogadott el vasárnap este a görög parlament, mindössze két nappal az eurózóna pénzügyminisztereinek brüsszeli tanácskozását megelőzően, amelyen döntés születik arról, hozzájuthat-e a súlyos adósságválságba süllyedt dél-európai ország a nemzetközi mentőcsomag következő részéhez.
.