Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Építési engedély

2014. március 19. 08:10:59Vállalatok | Befektetés
Változnak az épületenergetikai jogszabályok
A pályázati forrásokat felhasználó épületeket 2015. január 1-jétől újonnan meghatározott, költség-optimalizált követelményszinten kell kialakítani, és 2018-tól a szabályozás minden egyéb épület építése és felújítás esetén is kötelező lesz, az erről szóló jogszabály-módosítás március elején megjelent a Magyar Közlönyben - hívta fel a figyelmet Csizmadia Tamás, a Belügyminisztérium (BM) sajtófőosztályának vezetője a tárca keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
.
2014. február 8. 10:13:59Befektetés
Több ponton is módosulnak az építésügyi rendeletek
Több ponton is módosulnak a kormány honlapján megjelent tervezet szerint az építésügyi rendeletek. Az egyik változás alapján amennyiben március 15-től magánszemély építtető köt szerződést kivitelezővel, utóbbi csak 14 nap után láthat munkához, ha ennél hamarabb szeretné elindítani a munkát a megrendelő, ezt bele kell írni a szerződésbe.
.
2013. november 17. 09:46:59Vállalatok | Befektetés
Rendelet szabályozza a tervezési díjakat
Az építmény tervezésének díját januártól a becsült kivitelezési költség százalékában kell meghatározni, és nem lehet kisebb a meghatározott legalacsonyabb díjnál, illetve nem lehet több a meghatározott legmagasabbnál. Az erről szóló rendelet tervezete a kormány honlapján jelent meg.
.
2013. november 4. 10:40:59Vállalatok | Befektetés
Szertefoszlott a remény három sugara idehaza
Szertefoszlott a remény három sugara idehazaNehéz megfelelő szavakat találni a harmadik negyedéves lakóingatlanok építésével kapcsolatban megjelent mai statisztikákra. Még a remény legkisebb sugara is eltűnt a számok mögül.
.
2013. július 29. 11:31:59Vállalatok | Befektetés
Lakásépítés - a hatalmas mínuszok ellenére itt a fordulat?
Lakásépítés - a hatalmas mínuszok ellenére itt a fordulat?Miközben a béka feneke alatt lévő lakásépítési és használatba vételi engedélyek száma még tovább tudott süllyedni az idei év második negyedévében, vannak biztató jelek, amik előrevetíthetik a lassú fordulatot.
.
2012. november 20. 04:46:59Vállalatok | Befektetés
Változik az építési bírságok módja
Megváltozott az építési bírságok számítási módja, és több bírság felső határa is csökkent - egyebek mellett ezt tartalmazza az a kormányrendelet, amely több építési jogszabályt módosított, és a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.
.
2012. augusztus 31. 07:55:59Vállalatok | Befektetés
Nem kell engedély a napelemek felszereléséhez
Meglévő épületre engedély nélkül szerelhető fel klímaberendezés, napelem és napkollektor, továbbá engedély nélkül alakítható ki park, és a talapzattal együtt 6 méternél alacsonyabb szobor, emlékmű elhelyezéséhez sem kell engedélyt kérni - egyebek mellett ezt tartalmazza az a rendelettervezet, amely a kormány honlapján jelent meg.
.
2012. május 3. 11:43:59Befektetés
Lassan senki nem épít lakást, csak nyaralót
Lassan senki nem épít lakást, csak nyaralót22 százalékkal kevesebb lakás épült az év első három hónapjában, mint tavaly, vagyis továbbra sem érte el mélypontját a piac. Az üdülőépítések száma viszont megduplázódott tavalyhoz képest. Mfor.hu-háttér.
.
2012. március 1. 04:46:59Befektetés
Nagyobb arányban lesznek beépíthetőek a zártkertek
Módosul az országos építési szabályzat jövő januárban, a településrendezési és építési követelményekről szóló kormányrendelet (OTÉK) módosítása a kormány honlapján jelent meg.
.
2011. április 29. 09:52:59Makró | Vállalatok | Befektetés
Padlón a lakáspiac, de nem látszik az élénkülés
Padlón a lakáspiac, de nem látszik az élénkülésAz első negyedévben évtizedes mélypontra került a hazai lakásépítési piac, az egy évvel korábbiakhoz képest is harmadával esett vissza az átadott újlakások száma. Ráadásul a fény sem látszik egyelőre az alagút végén, hiszen a kiadott új építési engedélyek száma további csökkenést mutatva nem csak a bázisidőszaki értéktől, de a most átadott lakások számától is elmarad. Pedig az építőipari tapasztalatok alapján a kiadott építési engedélyek egy része nem realizálódik, így rövid távon nem lehet fordulatra számítani.
.
2010. február 24. 09:46:59Befektetés
Drasztikusan visszaesett tavaly a lakásépítési kedv
Az elmúlt 11 évben tavaly volt a legalacsonyabb a lakásépítési kedv: az új építési engedélyek száma a 35,3 százalékkal maradt el 2008-astól, míg a használatba vett lakások száma 11,3 százalékkal csökkent. A második félévi visszaesés még ennél is erőteljesebb volt: a használatba vett lakások száma a 2008. második félévinek csak a háromnegyedét tette ki, az új lakásépítési engedélyeké pedig alig több mint a felét - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.
.
2009. december 10. 12:01:56Befektetés
Gyorsabb lesz az építési engedélyek megszerzése
Jelentősen rövidülhet az építési engedélyek megszerzésének az ideje, egy családi házhoz például januártól a korábbi 45 nap helyett 22 nap alatt lehet engedélyt szerezni.
.
2009. november 2. 12:01:57Befektetés
Erősen csökkent a kiadott építési engedélyek száma
Az idén szeptember végéig több mint 20 ezer lakás kapott használatbavételi engedélyt, egy százalékkal kevesebb, mint 2008 azonos időszakában, és 23 ezer új lakásra adtak ki építési engedélyt, ami 26 százalékkal kevesebb, mint a múlt év első 9 hónapjában - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn.
.
2009. augusztus 7. 07:16:52Befektetés
Továbbra is veszélyben vannak a Vir-szigeten épült ingatlanok
A Vir-szigeten hosszú éveken át engedély nélkül épült ingatlanok legalizálása még mindig nem rendeződött, a helyi építésügyi hatóság ugyanis nem volt felkészülve a több ezer kérelem feldolgozására - mondta el az MTI-nek egy, a horvátországi szigeten élő és dolgozó magyar ingatlanforgalmazó.
.
2008. június 10. 09:59:26Befektetés
Milliókat spórolhatunk, ha nyáron veszünk lakást!
Nyáron több lakópark is kedvezményekkel csalogatja a potenciális vevőket, mivel ilyenkor rendszerint visszaesik a lakásértékesítés.
hirdetés
hirdetés
.