Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / újlakás

2012. április 23. 17:10:59Befektetés
OTP Ingatlanpont: verseny indulhat az új lakásokért
A közelmúltban indult állami ösztönzők és az épületek energetikai hatékonyságának előtérbe kerülése lendületet adhat az éledezés első jeleit mutató újlakáspiacnak; új projekt eközben alig-alig indul a piacon, így hosszú évek után ismét keresletivé alakulhat a hazai újlakáspiac - áll az OTP Ingatlanpont elemzésében.
.
2011. október 12. 12:33:14Makró | Befektetés
Állami kamattámogatási konstrukciót hirdet a kormány
Állami kamattámogatású forinthitel-programot hirdet a kormány, a támogatást igénybe lehet venni új lakás vásárlásához, építéséhez, használt lakás vásárlásához, valamint korszerűsítéshez - közölte Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.
.
2010. november 14. 16:40:58Befektetés
Így nem szabad költözni – 10 tipp a szomszédháborúk elkerüléséhez
Így nem szabad költözni – 10 tipp a szomszédháborúk elkerüléséhezRossz szomszédság török átok – tartja a régi mondás, ám máig sok társasházban élő probléma, hogy nem jó a kapcsolat az egy házban, épületben élő lakók között. Az akár több tízmillióért vett ingatlan élvezetét jelentősen ronthatja az állandó vitázás, a nagyon elfajult ügyek pedig akár a lakás eladását is megnehezíthetik. A szakértő szerint a viszályokat a legjobb a beköltözésnél elkerülni.
.
2010. február 18. 14:41:57Befektetés
Lakáspiac: teljes a bizonytalanság, mindenki kivár
Lakáspiac: teljes a bizonytalanság, mindenki kivárEgyre kevesebb lakás épül a fővárosban, és a fejlesztők szerint ha a kereslet megmozdul, úgy 2011-ben akár hiány is lehet az újlakásokból. A jelenlegi kínálati piacon ugyanakkor a vevők vannak előnyösebb pozícióban, és akár 10 százalékos engedményeket is elérhetnek az alkuk során.
.
2010. február 3. 15:41:59Befektetés
Tömegével állnak üresen az új lakások Budapesten
Tömegével állnak üresen az új lakások BudapestenTavaly negatív rekordot ért el az értékesített új otthonok száma Budapesten, derül ki egy aktuális felmérésből. Az eladatlan készlet az első félévben tetőzhet.
.
2010. január 13. 08:01:57Befektetés
Jövőre már ismét drágulhatnak a lakások
Leálltak a fejlesztők a beruházásokkal, így kevés lakás épül. Ez pedig a piac élénkülésekor áremelkedést eredményezhet.
.
2009. november 3. 13:41:58Befektetés
Palace: 80 százalékos visszaesés az újlakás-piacon
Jelentősebb akció nélkül ma nem lehet az új lakásokat értékesíteni - mondta a Napinak Nagy Balázs, a Palace ingatlan-tanácsadó vezetője, aki úgy látja, hogy az újlakás-piac 80 százalékkal visszaesett.
.