Dosszié

Címkék / Döglött akták / Alku

2011. március 30. 07:13:59Befektetés
Olcsóbban venne lakást? Fontos tippek az áralkuhoz
Olcsóbban venne lakást? Fontos tippek az áralkuhozMióta kitört a gazdasági válság, az eladó ingatlanok hirdetéseiben közölt ár szinte minden esetben irányárként fogható fel. A piaci tapasztalatok szerint átlagosan 5-10%-ot a legtöbb esetben lehet alkudni, de nagyértékű, vagy kistelepüléseken található ingatlanok esetén akár a 25-30% sem irreális. Az alkunak azonban módszere és illemtana is létezik – íme, hogy érdemes csinálni.
.
2010. február 18. 14:41:57Befektetés
Lakáspiac: teljes a bizonytalanság, mindenki kivár
Lakáspiac: teljes a bizonytalanság, mindenki kivárEgyre kevesebb lakás épül a fővárosban, és a fejlesztők szerint ha a kereslet megmozdul, úgy 2011-ben akár hiány is lehet az újlakásokból. A jelenlegi kínálati piacon ugyanakkor a vevők vannak előnyösebb pozícióban, és akár 10 százalékos engedményeket is elérhetnek az alkuk során.
.
2009. március 6. 06:54:59Befektetés
Luxuslakást 30 százalékkal olcsóbban?
Luxuslakást 30 százalékkal olcsóbban?Sosem volt gyors értékesítési idejéről híres a hazai luxuspiac, ám a vásárlók elmaradása illetve kivárása még inkább lehetőséget teremt a potenciális vevőknek a válogatásra és az alkudozásra. Apró dolgokon bukhat el egy-egy üzlet, és előfordulhat, hogy a több százmilliós luxusvillát csak jelentős árengedménnyel lehet mostanában eladni. Szívesen alkudna 30 százalékot?
.
2009. február 5. 05:29:59Befektetés
Lakáseladási tippek válság idejére
Lakáseladási tippek válság idejéreMindenhonnan azt hallani, hogy nem megy az ingatlanpiac, a válság miatt elbizonytalanodtak a vevők, nehéz most az eladás. Valóban nem elég ma már csak úgy meghirdetni az ingatlant, ha a cél az, hogy minél gyorsabban megérkezzen a vevő, sőt egyáltalán a mi lakásunkat válassza, nem árt bevetni néhány alapvető trükköt az eladás sikere érdekében.
.
2009. január 28. 09:59:59Befektetés
Olcsóbban juthatunk lakáshoz
Számszerűsíthető változásokat generált a vevők lakásvásárlási szokásaiban a hitelfelvételi lehetőségek drasztikus szigorítása a 2008-as év utolsó két hónapjában, állapítja meg elemzésében az Otthon Centrum. A vevők az olcsóbb lakásokat veszik, ugyanakkor a lakóingatlanok mérete nem csökkent, aminek egyik magyarázata az alkupozíció erősödése. A szakértők már 2008 októberében, a hitelválság begyűrűzésekor felvetették, hogy a válság egyik legszembetűnőbb – bár nem azonnal érvényesülő – hatása az olcsóbb lakások arányának növekedése lehet a volumenében visszaeső keresleten belül.
hirdetés
hirdetés
.