Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Lakásvásárlás

Előző oldal 1 2 Következõ oldal
2014. február 28. 06:40:59Befektetés
Félreértés volt - nincs új félszocpol
A fiatalok otthonteremtési támogatása címén márciustól a lakásépítési (-vásárlási) kedvezmény - közhasznú nevén a szocpol támogatás - felét kaphatják azok a legalább egy gyermeket nevelő 35 év alatti fiatal házasok, élettársak vagy egyedülállók, akik használt lakást vásároltak, ha 2009. július 1-jét megelőzően megkötött kölcsönszerződésük van, és azóta további gyermekük született vagy gyermeket fogadtak örökbe.
.
2012. december 17. 12:04:58Makró | Befektetés
Döntött a kormány: kedvezőbbé teszik az otthonteremtést
Döntött a kormány: kedvezőbbé teszik az otthonteremtéstA kormány a kamattámogatott kölcsönökkel kapcsolatban eszközölt néhány módosítást, melynek eredményeként sokkal kedvezőbb feltételek mellett igényelhető kölcsön a lakásszerzéshez.
.
2012. november 13. 10:07:59Befektetés
Durván drágulhat a lakásvásárlás
A kormány tervei szerint a jövőben egykulcsossá válik a lakástulajdon vásárlás után fizetendő illeték mértéke, ami az esetek többségében 80 ezer forinttal nagyobb terhet jelent a vevő számára. Megszűnik viszont a negatív illetékalap utáni fizetési kötelezettség, ami a korábbi lakásukat olcsóbbra cserélőknek jelenthet könnyebbséget. A tervezet szerint a 35 év alattiak lakásszerzési illetékkedvezménye esetén a korábbi 8 millió helyett 15 millió forintra emelkedik a lakások felső értékhatára, a kedvezmény alacsony, 40 ezer forintos maximális értékét pedig eltörlik. Az Otthon Centrum megvizsgálta, hogy ezek a változások mit jelentenek a gyakorlatban.
.
2012. augusztus 23. 12:40:59Befektetés
OTP Ingatlanpont: most érdemes családi házat vásárolni
A nemrégiben épült családi házak akár 30-40 százalékkal olcsóbban megvásárolhatók, mint amennyibe egy vadonatúj megépítése kerül, ami a családi házak piacát jellemző túlkínálat és alacsony árszint, illetve a folyamatosan emelkedő építési költségek következménye - közölte friss felmérésének eredményét az OTP Ingatlanpont, az OTP csoport ingatlan forgalmazó cége.
.
2011. november 18. 08:01:59Makró | Befektetés
Az olcsóbb lakásba menekülőnek is kell illetéket fizetni
Hiába költözik valaki olcsóbb lakásba, hogy szabaduljon az adósságától, a két lakás árának különbségére illetéket kell fizetnie akkor is, ha a különbség negatív; azok sem mentesülnek majd ettől a tehertől, akik a Nemzeti Eszközkezelőtől vásárolják vissza a lakásukat.
.
2011. november 10. 16:20:03Befektetés
Országosan tízszeres árkülönbség a lakásárakban
A lakásárak 2008-tól 2011 első félévéig nominálisan közel 12 százalékkal csökkentek, s az első félévi átlagárak alapján több mint tízszeres eltérés van az árakban országos szinten - állapítja meg az OTP Jelzálogbank felmérése.
.
2011. október 12. 12:33:14Makró | Befektetés
Állami kamattámogatási konstrukciót hirdet a kormány
Állami kamattámogatású forinthitel-programot hirdet a kormány, a támogatást igénybe lehet venni új lakás vásárlásához, építéséhez, használt lakás vásárlásához, valamint korszerűsítéshez - közölte Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.
.
2011. szeptember 27. 11:01:13Makró
Egy budapesti bevásárlóközpontban razziáztak az adóellenőrök
Adóbehajtó razziát tartottak egy budapesti bevásárlóközpontban az adóellenőrök; a vállalkozások a kintlévőség 75 százalékát kifizették, a behajtott pénz és a lefoglalt áru értéke 13,5 millió forint - tájékoztatta a napokban tartott akcióról a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).
.
2011. augusztus 10. 12:55:59Vállalatok | Befektetés
Az autóipari beruházások felértékelik a lakásokat
Győrben és Kecskeméten az autóipari beruházások megemelték a lakások árait és a bérleti díjakat, szintén emelkedés figyelhető meg Szombathely és Sopron környékén is, ahol viszont az Ausztriában dolgozók keresnek lakásokat - közölte elemzésében az Otthon Centrum franchise hálózat.
.
2011. április 19. 15:36:59Befektetés
A lakosság ötöde tervez ingatlancélú beruházást
A következő egy-két évben a magyar lakosság 22 százaléka tervez lakáscélú beruházásokat, és összesen a lakosság 32 százalékának van lakáscélra gyűjtött megtakarítása – derül ki a Fundamenta és a Trend-Budapest piackutató közös felméréséből, amelynek eredményeit kedden közölték.
.
2011. március 23. 12:04:59Befektetés
Pesten 11 millió forint alatt keresik a lakásokat
A főváros budai oldalán az ingatlanok négyzetméter ára 30 százalékkal magasabb a pestinél. Amíg a pesti 213 ezer forint körül mozog, addig a budai ingatlanoknál ez 270 ezer fölött van - áll a Duna House felmérésében.
.
2011. március 4. 15:59:59Befektetés
Az első félévben elkészül az új otthonteremtési program
A kormány az Otthonteremtési Tanácsadó Testület javaslatai alapján még az első félévben kidolgozza az új otthonteremtési programot, amely 10-12 eszközt tartalmaz a lakásépítés fellendítésére - jelentette be Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a Fundamenta Lakásvásárt kísérő konferencián, pénteken Budapesten.
.
2010. november 19. 07:37:59Befektetés
Önnek is elfogyott a pénze lakásvásárlás után?
Önnek is elfogyott a pénze lakásvásárlás után?Rossz példák százairól tudnának beszámolni az ingatlanosok azzal kapcsolatban, hogy az utóbbi években mennyien vettek az utolsó fillérig kiszámított költségvetéssel ingatlant. Az új hely, a költözés természetesen mindig kiemelkedő esemény az ember életében, ám aki most gondolkodik a vásárláson érdemes néhány, az utóbbi években már bevált tanácsot megfogadnia.
.
2010. november 4. 09:24:59Befektetés
Az ingatlanpiac nem vár a 4-es metróra
Az ingatlanpiac nem vár a 4-es metróraAz Alstom kocsik típusengedélyének végleges elutasításával éveket is csúszhat a 4-es metró átadása, melyet egy ideig nagyon erősen vártak az eladók az érintett kerületekbe. Mára azonban alábbhagyott a lelkesedés: egyre kevesebb hirdetésben érvelnek a valamikor majd elkészülő új metróvonal közelségével – pedig különösen az újbudai megállók környékén továbbra is igen jó ajánlatok várnak a vevőkre.
.
2010. február 18. 14:41:57Befektetés
Lakáspiac: teljes a bizonytalanság, mindenki kivár
Lakáspiac: teljes a bizonytalanság, mindenki kivárEgyre kevesebb lakás épül a fővárosban, és a fejlesztők szerint ha a kereslet megmozdul, úgy 2011-ben akár hiány is lehet az újlakásokból. A jelenlegi kínálati piacon ugyanakkor a vevők vannak előnyösebb pozícióban, és akár 10 százalékos engedményeket is elérhetnek az alkuk során.
Előző oldal 1 2 Következõ oldal
hirdetés
hirdetés
.