Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Ingatlan

2017. április 27. 12:31:14Vállalatok
Új lakások extrái: Erkély, tetőkert, parkoló, de klíma nincs
Új lakások extrái: Erkély, tetőkert, parkoló, de klíma nincsEzrével épülnek országszerte, különösképp Budapesten az új lakások. Az egyes projektek árai között természetesen eltérések figyelhetők meg. Ez az eltérés elsősorban az elhelyezkedéstől függ, de természetesen nem mindegy az sem, mit kap a vevő pénzéért.
.
2017. április 25. 08:27:44Vállalatok
Itt a toplista: 60 nagyobb lakópark-építés zajlik most Magyarországon
Itt a toplista: 60 nagyobb lakópark-építés zajlik most MagyarországonKicsit több, mint hatvan jelentősebb lakóparki beruházás zajlik ma Magyarországon. A lakópark-láz lassan komoly tényezővé válik a piacon, több ezer, ilyen nagyobb ingatanban épülő lakás vár új gazdára. A legnagyobb projekt a Corvin Átrium, ott 551 otthont alakítanak ki.
.
2017. április 3. 14:10:54Vállalatok
15 ezer új lakás épül
15 ezer új lakás épülEurópában élen jár a magyar lakásépítési kedv, csak Litvániában adtak ki több építési engedélyt.
.
2017. április 3. 10:31:16Vállalatok
Festés, ablakcsere az álom: Közel kétmilliót szánunk lakásfelújításra
Festés, ablakcsere az álom: Közel kétmilliót szánunk lakásfelújításraA festés és tapétázás ma a leggyakoribb lakásfelújítási cél, a lakosság átlagosan 1,8 millió forintot szán lakásfelújításra – derül ki a Fundamenta országos reprezentatív kutatásából.
.
2017. március 27. 13:10:59Személyes pénzügyek
Lakáspiac: költségek a vételáron innen és túl
Lakáspiac: költségek a vételáron innen és túlAz Otthon Centrum szerint a tavalyi évhez hasonlóan élénk lakáspiaci forgalom várható 2017-ben. Érdemes arra is figyelni, hogy a vételár mellett a tranzakciók további költséggel járnak.
.
2017. március 22. 11:22:59Vállalatok
Oroszok és kínaiak tarolták le a magyar ingatlanpiacot
Ők vették a legtöbb hazai ingatlant tavaly.
.
2017. március 21. 08:02:37Makró
Kétmillió háztetőt kéne kicserélni Magyarországon
Döntően a lakóházaknál időszerű az elöregedő tetőszerkezetek mielőbbi cseréje, de a nyolcvanas években épült iskolák, óvodák, illetve más intézmények többségénél sem tanácsos túl sokáig halogatni a felújítási munkákat. A Swedsteel-Metecno megállapítása szerint ez számszerűsítve azt jelentheti, hogy optimális esetben pár éven belül legalább másfél-kétmillió épületen kellene tetőrekonstrukciót végrehajtani Magyarországon.
.
2017. március 16. 12:02:19Vállalatok
Erre figyeljen az ingatlanhirdetésben! Sok felesleges idő megspórolható
A hazai lakásvásárlók átlagosan 3-6 hónapot töltenek el a megfelelő ingatlan kiválasztásával. Az eladó ingatlanok hirdetéseit sokszor érdemes fenntartásokkal kezelni. Bizonyos szófordulatok árulkodók lehetnek, esetleg pont a legfontosabbak maradnak ki a szövegből. Sok felesleges utazás, lakásnézegetés megspórolható, ha az ember figyel az alábbiakra.
.
2017. március 9. 12:46:59Személyes pénzügyek
A fonyódi nyaralók ára még a pesti lakásokét is verheti
A saját lakás a magyarok elsőszámú ingatlan-célkitűzése, de tavasszal rendszerint sokan gondolkodnak nyaraló vásárlásán is. A legnépszerűbb célpont a Balaton, ahol a frekventált hónapokban 80 százalékkal több ingatlan cserél gazdát. Az év elején hagyományosan felélénkülő kereslet miatt az árak is emelkednek.
.
2017. március 7. 17:48:30Vállalatok
Több mint ezer lakást árulnak a bankok
Jelen vannak a lakáspiacon eladóként a bankok is, amelyek bedőlt hitelek mögött álló ingatlanokat kínálnak piaci áron.
.
2017. március 7. 10:15:07Vállalatok
Lélektani határ közelében a budapesti lakásárak
Az átlagos budapesti lakásárak már alulról súrolják a lélektaninak tekinthető négyzetméterenkénti 500 ezer forintos határt – derül ki az otthonterkep.hu legfrissebb elemzéséből, melyet a kínálati árak aktualizálásának apropóján készített. Győr-Moson-Sopron megye a második legdrágább térség, jóllehet az elmúlt évben 2 százalékkal csökkentek a lakásárak az ország e részén. Aggasztó azonban, hogy nyílik az olló a legdrágább és a legolcsóbb kistérségek között, egyes esetekben már kilencszeres is lehet az árkülönbség.
.
2017. március 6. 14:10:38Vállalatok
Tetőfelújítással a fűtésszámla tizede is megspórolható
Hazánkban több száz millió négyzetméternyi tető szorulhat felújításra, holott csak a tető hőszigetelésével fűtésszámlánk akár tizedét is megspórolhatjuk, ami országos szinten akár 10 milliárd forintot is jelenthet havonta a fűtési időszakban. A Knauf Insulation és a Tető Építők Egyesülete az energiahatékonysági világnapon arra hívja fel a figyelmet, hogy Magyarországon a lakosság a legnagyobb energiapazarló, ami nem életvitelünknek, hanem lakóépületeink rossz energiahatékonysági állapotának tudható be: azok 80 százaléka ugyanis energiahatékonysági szempontból nem megfelelő. A rossz nyílászárók, a korszerűtlen fűtőberendezések és a rosszul vagy egyáltalán nem hőszigetelt homlokzatok mellett a tetőn keresztül is számottevő energia távozik feleslegesen.
.
2017. március 2. 16:40:31Vállalatok
Miért laknak a magyarok a saját lakásukban? Itt egy válasz
Tízből kilenc magyar saját tulajdonú ingatlanban lakik. A 35 országot tömörítő OECD országok között ezzel dobogós, harmadik helyezett hazánk. A magas rátának pedig a közvetlen lakhatási célon túli okai is vannak.
.
2017. március 1. 16:02:29Vállalatok
11 milliárdért a Váci úton épül az ország első "jólléti" irodaháza - fotóval
Magyarországon elsőként a Futureal-csoport épülete kaphatja meg a Well Building Standard (WELL) minősítését. A International Well Building Institute nemzetközi besorolása az épületek emberi szervezetre, egészségre, közérzetre gyakorolt hatását vizsgálja és értékeli hét szempont – levegőellátás, a víz, az egészséges táplálkozás lehetősége, a természetes fény, a testmozgás, a kényelem és a szellemi frissesség – alapján. A Váci úton épülő Advance Tower irodaház előminősítési folyamata már elkezdődött, a Futureal-csoport minden további irodafejlesztési projektje a nemzetközi standard alapján valósul meg.
.
2017. március 1. 14:47:49Vállalatok
Pofonegyszerű és olcsó megoldás egy jobb lakásra, költözésre
Egyre többen valósítják meg a jobb lakáskörülményekről szóló terveiket alternatív módszerekkel. Több tízezer főre becsülhető azoknak a tábora, akik a vásárlás helyett a jelenlegi lakásukat kiadják, és egy jobb helyen lévőt vagy jobb állapotút bérelnek helyette. Ez a bérleti konstrukció - jelenlegi piaci viszonyok mellett - akár 10 éven keresztül is előnyösebb lehet, viszont ennél hosszabb időtávon egy korszerűbb lakás felára a vásárlás esetén jobban megtérül - derül ki az ingatlan.com friss elemzéséből.
.