Dosszié

Címkék / Döglött akták / Felújítás

2013. július 24. 15:55:59Vállalatok | Befektetés
Ingatlan-helyreállítási tendert írt ki az MNV
Nettó 6 milliárd forint keretösszegben - amely a felével növelhető - a kezelésében lévő ingatlanok helyreállítására írt ki nyílt közbeszerzést a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. - a felhívás a szerdai Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
.
2011. július 19. 12:10:59Vállalatok | Befektetés
MNV: kétmilliárd forint közbeszerzés ingatlanok helyreállítására
Kétmilliárd forint keretösszegű közbeszerzési eljárásokat írt ki a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) állami tulajdonú ingatlanok, és műemlékek helyreállítására.
.
2011. június 29. 07:22:59Befektetés
Lakásfelújítás? Csak kicsiben éri meg
Lakásfelújítás? Csak kicsiben éri megTovábbra is sok ingatlan-eladóban tartja magát makacsul az a nézet, hogy a teljes körűen felújított lakásokat sokkal egyszerűbben, és drágábban lehet eladni. Sajnos a tapasztalatok azt mutatják, a mostani, gyakorlatilag padlón lévő ingatlanpiacon már egyik állítás sem feltétlenül igaz. Mennyit érdemes költeni felújításra?
.
2011. június 22. 16:55:59Befektetés
Új lakások építése helyett felújítás
Az Euroconstruct országaiban az elmúlt négy évben 40 százalékkal esett vissza a lakásépítés, a felújításoknál viszont kisebb volt a csökkenés - közölte a Buildecon.
.
2011. április 21. 07:54:57Vállalatok | Befektetés
300 ezer lakás távfűtési rendszerét újították fel
Magyarországon eddig összesen mintegy 300 ezer lakásban végezték el a távfűtési rendszer korszerűsítését - közölte a Lakásszövetkezetek és Társasházak Országos Szövetsége (LAOSZ) és a fűtéskorszerűsítéssel foglalkozó Techem Kft. szerdán.
.
2010. november 11. 05:40:59Befektetés
Nem kifizetődő a divat követése - tanácsok felújításhoz
Nem kifizetődő a divat követése - tanácsok felújításhozEgyre többen vágnak bele akár saját kezűleg, akár alvállalkozók segítségével lakásuk felújításába, mely időnként sajnos hatalmas veszekedésekkel, az eredetileg tervezettnél jóval magasabb kiadással, illetve a lakás értékét alig-alig emelő eredménnyel zárul. Mire kell figyelni, hogy sikeresen záruljon a projekt?
.
2010. szeptember 7. 11:44:59Vállalatok | Befektetés
Januártól az energiamegtakarítás arányában jár a lakásfelújítási támogatás
A kormány tervei szerint jövő januártól a lakóépületek felújítása aszerint kap támogatást, hogy annak eredményeképpen mennyi energiát lehet megtakarítani - hangzott el a társasházi képviselőknek rendezett panelfelújítási konferencián kedden Budapesten.
.
2010. június 24. 13:14:59Befektetés
Bencsik: januártól indul az épületkorszerűsítési program
Januártól évi 100 ezer lakás komplex felújításával megkezdődik a nemzeti épületkorszerűsítési program, amely néhány év után évi 150-200 ezer lakásra bővül - mondta Bencsik János a Nemzetgazdasági Minisztérium energiaügyi és otthonteremtési államtitkára egy megújuló energiával foglalkozó konferencián csütörtökön Budapesten.
.
2010. február 10. 18:46:59Befektetés
Óriási összegből újul meg a Wekerle telep
Nettó 700 millió forintból, uniós támogatással, a CONSTRUM Beruházó és Kivitelező Kft. újíthatja fel a Kós Károly tervezte Wekerle telepet, a meghívásos közbeszerzés eredménye a szerdai Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
.
2010. január 20. 03:31:59Befektetés
Sok pesti tetőtér vár még beépítésre
A belvárosi házak jelentős része szorul felújításra, ám a társasházak többsége nem tud ilyen munkálatokat finanszírozni. Elvi megoldás lenne kivitelezőkkel megállapodni a renoválásról, cserébe adva a ház tetőterét, ám a jogszabályi háttér, és a lakók egyéni érdekei gyakran akadályt jelentenek az ilyen üzletek előtt.
.
2009. július 26. 20:21:51Befektetés
Épület-felújítási támogatás csak energetikai tanúsítvánnyal
Az épületek energetikai jellemzőinek javítását szolgáló pályázatok kiírásaiban már feltételként kell szerepeltetni az energetikai tanúsítvány meglétét, de az idén ez még nem lesz követelmény - egyebek mellett ezt tartalmazza a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat.
.
2009. május 19. 13:04:32Befektetés
15 milliárddal több jut panelfelújításra - 100 ezer lakástulaj örülhet
15 milliárddal több jut panelfelújításra - 100 ezer lakástulaj örülhetAz önkormányzati miniszter döntése értelmében további 15 milliárd forintot fordíthat a kormány idén a panelprogramra, így összesen 30 milliárd forintos állami támogatásban részesülhetnek a lakóházak. Pályázni már nem lehet, de ez az összeg lefedi a tavaly szeptemberig beadott felújítási igényeket - hangzott el a keddi kormányszóvivői tájékoztatón.
.
2009. március 9. 05:29:55Befektetés
Lakásvásárlás helyett sokan felújítanak
Lakásvásárlás helyett sokan felújítanakA gazdasági válság sújtotta hónapokban a lakosság körében egyre inkább előtérbe kerül a kérdés, hogy érdemes-e új lakást vásárolni, vagy inkább egy festéssel, vagy esetleg a bútorok cseréjével felújítani a régit. A GfK Hungária és a TÁRKI közös kutatásából az derül ki, hogy míg bútorcserére az elmúlt 2 évben jellemzően a társadalom magas jövedelemmel rendelkező szegmenseiben került sor, addig lakásfestésre minden réteg költött az utóbbi 5 év során.
.
2009. február 5. 21:34:53Befektetés
Lassan térül meg a gázszámlán a passzív ház ára
A klímaváltozás visszafordításának egyik eleme lehet, hogy a lakóépületek a jelenleginél jóval kevesebb energiát fogyasztanak, vagyis passzívvá válnak. Az erre szolgáló megoldások meglévő épületekben is alkalmazhatók.
.
2008. június 14. 17:39:59Befektetés
Élénk az érdeklődés a lakásfelújítási programra
Az Új Magyarország Lakásfelújítási Program iránt továbbra is sokan érdeklődnek, az elmúlt három hét alatt újabb 500 lakás pályázata érkezett be az Önkormányzati Minisztériumba, így összesen 1900 lakást újítanak fel a támogatásával.
hirdetés
hirdetés
.