Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Társasház

2015. február 4. 07:40:59Befektetés
Magáncsődöt szeretnének a társasházak is
A társasházak lakóinak nagy összegű tartozásai rendezésére a magáncsőd bevezetését szorgalmazza Kaplonyi György, a társasházkezelők szövetségének elnöke - írta a Napi Gazdaság.
.
2010. január 20. 03:31:59Befektetés
Sok pesti tetőtér vár még beépítésre
A belvárosi házak jelentős része szorul felújításra, ám a társasházak többsége nem tud ilyen munkálatokat finanszírozni. Elvi megoldás lenne kivitelezőkkel megállapodni a renoválásról, cserébe adva a ház tetőterét, ám a jogszabályi háttér, és a lakók egyéni érdekei gyakran akadályt jelentenek az ilyen üzletek előtt.
.
2009. március 27. 05:29:59Befektetés
Így spórolhat a közös költségen
Így spórolhat a közös költségenÁllandó problémát jelent sok társasházban a közös költség, melyet a lakók kisebb vagy nagyobb része nem hajlandó, vagy nem tud kifizetni, így előfordulhat olyan eset, hogy a lakóház fizetésképtelenné válik. A közös költség azonban viszonylag könnyen mérsékelhető, ha a tulajdonosok józan gondolkodással felmérik, mire van szükség, és mire nem.
.
2008. november 13. 19:09:59Befektetés
Közös bosszúság – mire figyeljünk a társasházban?
Közös bosszúság – mire figyeljünk a társasházban?Kis magyar sajátosság az általában felháborodott plakátokkal, rendőrségi feljelentésekkel és bírósági eljárásokkal tarkított társasházi élet. A közös tulajdon használatáért a többség minél kevesebbet akar fizetni, sok a nem fizető, van ahol havonta cserélődik a közös képviselő, máshol a hivatásos ráérők mindent megtorpedóznak. Mit kell tenni, hogy mindezt elkerülhessük?
.
2008. május 28. 12:39:00Befektetés
Elvágom a nyakadat, avagy a társasházi kommunikáció gyöngyszemei
Manapság sok jó ember lakik együtt egy-egy társasházban, ahol óhatatlanul elő-előbukkanak különféle feszültségek. Gőzkieresztő közgyűlést ritkán hívnak össze, addig is azonban valahogy kommunikálni kell a többi lakóval vélt vagy valós sérelmeinket. Talán éppen ezért is éli reneszánszát a lépcsőházi falragaszok formájában terjedő backdoor kommunikáció. A Lakásmustra vidám eseteket gyűjtött össze kisebb-nagyobb társasházakból.
hirdetés
hirdetés
.