Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Illeték

2012. november 13. 10:07:59Befektetés
Durván drágulhat a lakásvásárlás
A kormány tervei szerint a jövőben egykulcsossá válik a lakástulajdon vásárlás után fizetendő illeték mértéke, ami az esetek többségében 80 ezer forinttal nagyobb terhet jelent a vevő számára. Megszűnik viszont a negatív illetékalap utáni fizetési kötelezettség, ami a korábbi lakásukat olcsóbbra cserélőknek jelenthet könnyebbséget. A tervezet szerint a 35 év alattiak lakásszerzési illetékkedvezménye esetén a korábbi 8 millió helyett 15 millió forintra emelkedik a lakások felső értékhatára, a kedvezmény alacsony, 40 ezer forintos maximális értékét pedig eltörlik. Az Otthon Centrum megvizsgálta, hogy ezek a változások mit jelentenek a gyakorlatban.
.
2010. január 8. 12:31:47Befektetés
Csökkenő illetékek
Idén január 1-jétől az ingatlanok visszterhes megszerzésekor (adásvétel, apport stb.) kisebb az illeték általános mértéke: a korábbi 10 százalék helyett a megszerzett vagyon terhekkel nem csökkentett forgalmi értéke után ingatlanonként egymilliárd forintig négy százalék, a forgalmi érték efölötti része után két százalék - de ingatlanonként legfeljebb 200 millió forint - lett a fizetendő illeték mértéke.
.
2009. december 23. 08:26:59Befektetés
Mire kell figyelni jövőre ha lakásunk van?
Mire kell figyelni jövőre ha lakásunk van?A 2010-től életbe lépő adó- és illetékváltozások több ponton érintik érzékenyen az ingatlanszektort, egyrészt életbe lép a vagyonadó, mely legtöbb esetben az ingatlanvagyont fogja terelni. Emellett az illetékek is több ponton módosulnak. Az ingatlannal rendelkező társaságok számára is lesznek újdonságok, hiszen a jövő évtől illeték terheli a főleg ingatlanvagyonnal rendelkező társaságokban történő részesedésszerzést, továbbá a külföldi tagot társasági adó sújtja az ingatlannal rendelkező társaságban lévő részesedés elidegenítéséből származó nyereség után.
.
2009. december 2. 15:36:51Befektetés
Az illeték csökkentése új lendületet adhat a lakáspiacnak
Az utóbbi két hétben lassul a fővárosi ingatlanpiac, a jövőre csökkenő illetékek miatt láthatóan sokan halasztják 2010-re lakásvásárlásukat - derül ki a Central Home ingatlanforgalmazó cég szerdai közleményéből.
.
2009. július 1. 09:51:55Befektetés
Jelentősen csökkent az ingatlanoknál az átírási illeték
Lakás ingatlan esetén 4 millió forintig megmarad a kedvezményes 2 százalékos kulcs és ezen felül az eddigi 6 százalék helyett is a 4 százalékos általános illeték érvényesül majd.
hirdetés
hirdetés
.