Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Ingatlanadó

2011. október 24. 23:10:54Befektetés
Nem lesz kötelező ingatlanadó
A forgalmi érték mellett továbbra is adóztathatják az önkormányzatok az ingatlanokat alapterület alapján, a törvényben meghatározott maximumokat az önkormányzatoknak nem kötelező kihasználniuk - erre tett javaslatot a jövő évi adótörvény-javaslat módosításaként hat kormánypárti képviselő - a módosítás az Országgyűlés honlapján jelent meg.
.
2009. december 23. 08:26:59Befektetés
Mire kell figyelni jövőre ha lakásunk van?
Mire kell figyelni jövőre ha lakásunk van?A 2010-től életbe lépő adó- és illetékváltozások több ponton érintik érzékenyen az ingatlanszektort, egyrészt életbe lép a vagyonadó, mely legtöbb esetben az ingatlanvagyont fogja terelni. Emellett az illetékek is több ponton módosulnak. Az ingatlannal rendelkező társaságok számára is lesznek újdonságok, hiszen a jövő évtől illeték terheli a főleg ingatlanvagyonnal rendelkező társaságokban történő részesedésszerzést, továbbá a külföldi tagot társasági adó sújtja az ingatlannal rendelkező társaságban lévő részesedés elidegenítéséből származó nyereség után.
.
2009. október 20. 11:41:58Befektetés
Pereskedésekre számítanak az ingatlanosok
Az APEH tranzakciós adatokon alapuló adatbázisára támaszkodhatnak jövőre a forgalmi érték megállapításakor az ingatlantulajdonosok - mondta Oszkó Péter pénzügyminiszter a minap a Napi Gazdaság ingatlanszakmai konferenciáján.
.
2009. május 25. 11:34:58Befektetés
Két dolog, ami a vagyonadónál is jobban sújtja az ingatlanpiacot
A kormány által becsült öt százaléknál várhatóan szélesebb, országos szinten a lakásállomány tíz százalékát jelentő kört fog érinteni a múlt héten véglegesített vagyonadó 2010-es bevezetése. A 30 millió forint feletti ingatlanokra kivetett teher azonban önmagában nem fogja átrajzolni a piac mostani képét - a szocpol megszűnésének és az áfaemelésnek viszont már súlyosabb következményei lesznek, derül ki az Otthon Centrum aktuális elemzéséből.
.
2009. május 21. 15:04:59Befektetés
A hazai lakásállomány egytizede adózhat
Hozzávetőleges becslés szerint a lakásállomány körülbelül 10 százalékát fogja érinteni az ingatlanadó, amelynek mostani formája szelídebb a néhány héttel ezelőtt beharangozott terveknél. Noha az adó mértéke is alacsonyabb lesz a korábban vártnál, vitás helyzetek alakulhatnak ki a 30 és 50 milliós értékhatárok közvetlen közelében árazott ingatlanok esetében. Sok településen szinte senkinek nem kell majd ilyen jellegű adót fizetnie, Budapesten azonban a családi házak jó része érintett a kérdésben – áll a Duna House gyorselemzésében.
.
2009. május 14. 08:14:41Befektetés
Ingatlanadó mostani bevezetése: mintha a tetővel kezdődne az építkezés
A Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezete közleménye szerint hiányzik a háttér az ingatlanadó bevezetéséhet. A szervezet megállapítása szerint ingatlankataszter nélkül az adó bevezetése olyan, mintha valaki a tetővel kezdené az építkezést.
.
2009. május 14. 05:29:59Befektetés
Garzonba kell menekülni az ingatlanadó elől?
Garzonba kell menekülni az ingatlanadó elől?Felkavarta a kedélyeket a miniszterelnök minapi nyilatkozata, mely szerint akik nagyértékű ingatlanban laknak és nem tudják fenntartani – különösen az új ingatlanadó fényében – költözzenek kisebb lakásba. Noha a jelenség a piacon nem új dolog, és gazdasági racionalitása nem kérdőjelezhető meg, érdemes még néhány egyéb szempontot figyelembe venni. Tényleg a költözés a megoldás?
.
2009. április 24. 13:29:44Befektetés
Nyakunkon az ingatlanadó!
Nyakunkon az ingatlanadó!Sokadszorra került elő az ingatlanadó terve, az újabb és újabb ötletekben leginkább az a közös, hogy konkrétumok nem igazán derültek ki. Egyesek szerint az egész csak arra jó, hogy témát adjon, mások szerint infrastrukturális hiányosságok nehezítik majd az igazságos adókivetést. Arról, hogy pontosan kiket, és milyen mértékben érint majd a régi-új adónem, egyelőre nem sokat tudni. Mi várható?
hirdetés
hirdetés
.