Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Használt lakás

Előző oldal 1 2 Következõ oldal
2012. május 7. 18:16:59Befektetés
Befagyott az újlakások piaca
A KSH legfrissebb lakásépítési statisztikái meglehetősen borús képet festenek az újépítésű lakáspiac helyzetéről. 2012 első negyedévében 2444 lakást adtak át az egész országban, ebből csupán 453 lakás épült Budapesten. Az Otthon Centrum felmérése alapján az év első három hónapjában a fővárosban ehhez nagyjából 500 újlakás vásárlás társult. Kevésbé sötét a kép a használtlakás piacon, ahol – bár az évkezdés növekedéssel indult – az idei év a stagnálás, illetve remélhetőleg a trendforduló éve lesz. Ez a befektetők érdeklődését is felkeltheti, akik most lakáskiadásból 8-9 százalékos hozamokkal számolhatnak. Ezekről a trendekről részletesen, illetve a finanszírozási környezet alakulásáról, a szabályozási és lakáspolitikai kérdésekről számol be az Otthon Centrum megújult Lakáspiaci Monitor elemzése.
.
2011. május 16. 15:22:59Befektetés
A használt lakások ára kissé, az újaké jobban csökkent tavaly
A használt lakásárak csökkenése Magyarországon tavaly már lassult, alig érte el a 2 százalékot, az új lakások árának visszaesése azonban éppen 2010-re gyorsult, elérte a 6 százalékot a megelőző évi 1,6 százalék után; a lakáspiaci forgalom a tavalyelőtti nagy visszaesés után is tovább mérséklődött tavaly - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataiból.
.
2011. április 18. 12:22:52Vállalatok
Élénkülés várható idén a lakáspiacon
Élénkülés várható idén a lakáspiaconTöbb jel is arra mutat, hogy idén fokozatosan kibillenhet a mélypontról a lakáspiac. Adósmentés, közelgő beszállási pont, öngondoskodás, otthonteremtési program és optimális jövőkép: 2011-ben ezek a kulcsszavak a lakáspiacon – vélik az Otthon Centrum szakértői legutóbbi, Lakáspiaci Monitor című elemzése alapján.
.
2011. március 22. 16:25:59Befektetés
A kereslet ösztönzésével kerülhető el a használt lakások további árcsökkenése
A nem fizető hiteladósok kilakoltatási moratóriuma előbb-utóbb lejár, a nagy mennyiségű használt lakás piacra kerülése akkor nem okoz jelentős árcsökkenést, ha az állam ösztönzi a keresletet - közölte az Otthon Centrum Zrt.
.
2010. november 14. 16:40:58Befektetés
Így nem szabad költözni – 10 tipp a szomszédháborúk elkerüléséhez
Így nem szabad költözni – 10 tipp a szomszédháborúk elkerüléséhezRossz szomszédság török átok – tartja a régi mondás, ám máig sok társasházban élő probléma, hogy nem jó a kapcsolat az egy házban, épületben élő lakók között. Az akár több tízmillióért vett ingatlan élvezetét jelentősen ronthatja az állandó vitázás, a nagyon elfajult ügyek pedig akár a lakás eladását is megnehezíthetik. A szakértő szerint a viszályokat a legjobb a beköltözésnél elkerülni.
.
2009. szeptember 9. 18:11:57Befektetés
Durva alkuk terepévé vált a lakáspiac
Durva alkuk terepévé vált a lakáspiacAlapos változásokat generált az ingatlanpiacon a válság, a korábbi vásárlói kör és finanszírozási módszerek eltűntek. Így például a magyar piacon a külföldi vevők aránya drasztikusan csökkent, miközben jelentősen megnőtt a készpénzes vásárlások aránya. Emellett az elmúlt hónapokban felpörgött a használt lakások piaca.
.
2008. december 20. 08:24:50Befektetés
Már nem csak álom a belvárosi lakás
Már nem csak álom a belvárosi lakásMagas, de sokszor egyre inkább elérhető árakkal találkozhat az a vásárló, aki az V. kerületben szeretne ingatlant vásárolni. A presztízs, a banknegyed hangulat és a kormányzati intézmények garanciát nyújtanak arra, hogy a budapesti átlagnál mélyebben kelljen belenyúlni a pénztárcába – azonban a kínálat egy része egyre inkább megfizethető.
.
2008. október 20. 08:53:24Befektetés
Meneküljünk-e a panellakásból?
Sokan és sokfélét mondtak már a panellakások piacáról, a legtöbben azt, hogy nem kifejezetten a legjobb befektetési forma manapság, egy-két kivétellel eltekintve nem érdemes megvásárolni, sőt, ha a házban nem várható felújítás, akkor akár meg is szabadulni tőle. Nagy kérdés azonban, hogy az eléggé lassan mozgó panelpiacon kinek és hogyan tudjuk eladni az egykor még szeretett panellakást, és főleg mennyiért. A Lakásmustra összegyűjtötte azokat a tippeket, melyek a panellakás eredményes eladását segíthetik.
.
2008. szeptember 28. 18:30:00Befektetés
Hogyan hirdessük hatékonyan eladó lakásunk?
Számos szakértő és elemző beszél arról, hogy az utóbbi években mintha egy kicsit leült volna a használt ingatlanok piaca, nagyon erős a túlkínálat, az árak is egy helyben toporognak. Így, hacsak nem tökéletes a lakásunk, ami ráadásul valami fantasztikus helyen van, nincs rá garancia, hogy gyorsan el lehet majd adni. A Lakásmustra az egyes hirdetési fajták hatékony igénybevételéhez szükséges tippeket gyűjtötte össze – olvassa el őket, és szabaduljon meg lakásától a legrövidebb időn belül!
.
2008. szeptember 10. 16:59:59Befektetés
Hogyan kerüljük el a rossz lakásokat?
A lakásvásárlás sok esetben emocionális kérdés, nem egy vásárló érzelmi, úgymond "beleszeretős" alapon dönt egy-egy lakás mellett, egy-egy hihetetlenül előnyös tulajdonság megismerése után egyéb racionális érvek gyakran háttérbe szorulnak. Később ezek a figyelmen kívül hagyott tényezők alaposan megkeseríthetik az ott lakást, érdemes a legszebb, leghívogatóbb lakás esetén is hideg fejjel gondolkodni. A Lakásmustra 9 tippet gyűjtött össze annak érdekében, hogy elkerülhető legyen az ingatlanvásárlás utáni esetleges csalódás.
.
2008. augusztus 31. 18:39:59Befektetés
Rossz hírű környékek egykor és ma – kirándulás Budapesten
Mutasd a lakcímkártyád, megmondom ki vagy – a némileg aktualizált mondás még ma is fokozottan érvényes az ingatlanpiacon: egy-egy kerületből, utcanévből, de bizonyos esetekben házszámból is hozzáértők mindenféle következtetéseket tudnak levonni egyetlen másodperc alatt. Budapestnek számos híresen hírhedt rossz presztízsű környéke volt és van, noha a helyszínek időnként megváltoznak. Végig lehet-e menni késő este Békásmegyeren, sétálhatunk-e önfeledten hajnali 1-kor a Havannán, vegyünk-e lakást a Rákóczi térre nyíló ablakokkal – a Lakásmustra utánajárt.
.
2008. augusztus 18. 18:14:57Befektetés
15,6 millió forint a magyar átlaglakás ára
Gyakran jelennek meg különböző toplisták a legdrágább és legnagyobb lakásokról, házakról. Ezek önmagukban is érdekes böngésznivalók, ugyanakkor világosabb képet kapunk az ingatlanviszonyokról, ha az átlaghoz tudunk mérni. Az Otthon Centrum 2008. első félévében eladott több ezres használt ingatlan adatbázisa alapján adunk képet területileg és típusok szerint az átlagos árakról és méretekről.
.
2008. július 6. 17:59:59Befektetés
Hitelem van mégis költöznék – mi a teendő?
Könnyen előfordulhat, hogy a néhány évvel ezelőtt jó hosszú futamidőre megvett lakás valamilyen oknál fogva mégsem váltotta be a hozzáfűzött reményeket – esetleg túl kicsi, zajosak a szomszédok, nem megfelelő számunkra az elosztás, túl messze van új munkahelyünktől, vagy egész egyszerűen egy hipermarketet kezdenek el felhúzni a szomszédban. Ilyenkor nincs más hátra, el kell költözni. Mi lesz azonban a hitellel?
.
2008. június 23. 08:34:59Befektetés
Harmóniában a vízparton - hol vegyünk nyaralót?
Kiszakadni a fővárosi dugókból, a rossz levegőből, a folyamatos zajból és végre valami jó helyen pihenni hétvégén és a nyáron – sokak gondolkodnak nyaraló vagy hétvégé ház vásárlásán, ám ha rossz döntést hozunk, a vágyott nyaralási lehetőség inkább csak púp lesz a család hátán. Mit érdemes megvenni, mire kell figyelni – a Lakásmustra.hu összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat.
.
2008. június 22. 18:49:55Befektetés
Fájhat a fejük az euróban lakást kiadóknak
Pár hónappal ezelőtt is tuti üzletnek tűnt a külföldi pénznemért – leggyakrabban euróért – történő lakáskiadás (vagy eladás), a jórészt külhonból érkező ügyfelekre szakosodott lakáskiadók azonban most aligha örülnek különösebben a forint jelentős erősödésének. Érdemes-e módosítani a szerződést, vagy inkább kivárásra kell játszani?
Előző oldal 1 2 Következõ oldal
hirdetés
hirdetés
.