Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Újépítésű lakás

Előző oldal 1 2 3 4 Következõ oldal
2015. július 22. 11:46:59Befektetés
Év végére nem marad új építésű lakás Budapesten
Év végére nem marad új építésű lakás BudapestenHétéves rekordot dönthet idén az újépítésű lakások eladása a fővárosban, miközben év végére virtuálisan elfogyhat az azonnal költözhető, eladatlan lakáskészlet. A tavalyi élénkülés után idén látványosan tovább nőtt az újépítésű lakások kereslete a fővárosban – olvasható az OTP Jelzálogbank friss elemzésében.
.
2015. június 27. 09:43:59Befektetés
Áfacsökkentés kellene a lakásépítések felfuttatásához
Az általános forgalmi adó (áfa) kulcsának csökkentését javasolja az új építésű lakások forgalomba hozatala, illetve az építőanyagok és építőipari szolgáltatások esetén a Társaság a Lakásépítésért, Lakásfelújításért Egyesület - írta szombati számában a Magyar Nemzet.
.
2014. május 5. 09:55:59Befektetés
Rámozdultak a vállalkozók az új lakások piacára
Rámozdultak a vállalkozók az új lakások piacáraA korábbi mélypontokhoz képest mind a volumenben, mind az összetételben jelentős elmozdulást láthatunk a piacon.
.
2013. november 4. 10:40:59Vállalatok | Befektetés
Szertefoszlott a remény három sugara idehaza
Szertefoszlott a remény három sugara idehazaNehéz megfelelő szavakat találni a harmadik negyedéves lakóingatlanok építésével kapcsolatban megjelent mai statisztikákra. Még a remény legkisebb sugara is eltűnt a számok mögül.
.
2013. július 29. 11:31:59Vállalatok | Befektetés
Lakásépítés - a hatalmas mínuszok ellenére itt a fordulat?
Lakásépítés - a hatalmas mínuszok ellenére itt a fordulat?Miközben a béka feneke alatt lévő lakásépítési és használatba vételi engedélyek száma még tovább tudott süllyedni az idei év második negyedévében, vannak biztató jelek, amik előrevetíthetik a lassú fordulatot.
.
2012. szeptember 19. 11:34:59Vállalatok | Befektetés
Újlakás-piac: a szocpol és a kamattámogatás csak csepp a tengerben
Újlakás-piac: a szocpol és a kamattámogatás csak csepp a tengerbenTovább csökkent az első félévben a budapesti újlakás-piac mérete, a számok még a szakemberek pesszimista várakozásait is alulmúlták. Az eddigi kormányzati ösztönzőprogramok nem segítenek tömegesen, viszont az alapkamat esetleges további csökkenése jót tehet a piacnak - hangzott el egy szerdai sajtóbeszélgetésen. Mfor.hu-tudósítás.
.
2012. május 7. 18:16:59Befektetés
Befagyott az újlakások piaca
A KSH legfrissebb lakásépítési statisztikái meglehetősen borús képet festenek az újépítésű lakáspiac helyzetéről. 2012 első negyedévében 2444 lakást adtak át az egész országban, ebből csupán 453 lakás épült Budapesten. Az Otthon Centrum felmérése alapján az év első három hónapjában a fővárosban ehhez nagyjából 500 újlakás vásárlás társult. Kevésbé sötét a kép a használtlakás piacon, ahol – bár az évkezdés növekedéssel indult – az idei év a stagnálás, illetve remélhetőleg a trendforduló éve lesz. Ez a befektetők érdeklődését is felkeltheti, akik most lakáskiadásból 8-9 százalékos hozamokkal számolhatnak. Ezekről a trendekről részletesen, illetve a finanszírozási környezet alakulásáról, a szabályozási és lakáspolitikai kérdésekről számol be az Otthon Centrum megújult Lakáspiaci Monitor elemzése.
.
2012. február 17. 05:01:59Befektetés
Csökken az eladatlan új lakások száma Budapesten
Kevés új lakás épül, részben ennek is betudható, hogy az elmúlt években folyamatosan csökkent az eladatlan új lakások száma Budapesten.
.
2011. szeptember 27. 17:16:59Vállalatok | Befektetés
Az áfacsökkentés segíthetne a lakáspiacon
Az áfacsökkentés segíthetne a lakáspiaconAhhoz, hogy a lakáspiac ismét elfogadható szintre kerüljön, három alapfeltételnek kell teljesülnie, amiből kettő már adott, így az áfa-terheket érintő változtatásra lenne szükség az igazi megoldás érdekében - derült ki a Cordia Magyarország Zrt. kedd délelőtti háttérbeszélgetésén. Mfor.hu-tudósítás.
.
2011. április 29. 09:52:59Makró | Vállalatok | Befektetés
Padlón a lakáspiac, de nem látszik az élénkülés
Padlón a lakáspiac, de nem látszik az élénkülésAz első negyedévben évtizedes mélypontra került a hazai lakásépítési piac, az egy évvel korábbiakhoz képest is harmadával esett vissza az átadott újlakások száma. Ráadásul a fény sem látszik egyelőre az alagút végén, hiszen a kiadott új építési engedélyek száma további csökkenést mutatva nem csak a bázisidőszaki értéktől, de a most átadott lakások számától is elmarad. Pedig az építőipari tapasztalatok alapján a kiadott építési engedélyek egy része nem realizálódik, így rövid távon nem lehet fordulatra számítani.
.
2011. április 20. 20:31:53Befektetés
A környezettudatosság már az építészetben sem álom
Ünnepélyes keretek között tartott szakmai fórumon adták át tegnap az "Itt fogunk lakni" elnevezésű rendhagyó építészeti pályázat díjait. A Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. tavaly decemberi felhívására több mint 70, kizárólag elektronikus formában benyújtott pályamunka érkezett. Az eseményen építészeti jövőképről, aktuális trendekről szóló kerekasztal-beszélgetést tartottak a környezettudatosság és fenntarthatóság jegyében neves szakemberek részvételével.
.
2011. április 18. 12:22:52Vállalatok
Élénkülés várható idén a lakáspiacon
Élénkülés várható idén a lakáspiaconTöbb jel is arra mutat, hogy idén fokozatosan kibillenhet a mélypontról a lakáspiac. Adósmentés, közelgő beszállási pont, öngondoskodás, otthonteremtési program és optimális jövőkép: 2011-ben ezek a kulcsszavak a lakáspiacon – vélik az Otthon Centrum szakértői legutóbbi, Lakáspiaci Monitor című elemzése alapján.
.
2011. március 23. 07:09:59Befektetés
Befuccsolt a piac - mi a baj az új lakásokkal?
Befuccsolt a piac - mi a baj az új lakásokkal?Tetszhalott állapotban van az újépítésű lakáspiac, ami ugyan jórészt a válságnak, illetve a beruházók két évvel ezelőtti, pánikszerű kivonulásának köszönhető, de más is van a háttérben. Az államilag támogatott hitelek megszűnése miatt már nem nagy üzlet az újépítésű, ráadásul az utóbbi években sokan rájöttek: a csodálatos életérzést ígérő hirdetések mögött néha egészen ridegen fest a valóság.
.
2010. november 5. 11:28:21Befektetés
Évi harminc ezer új lakással három év múlva stabilizálódhat a piac
Magyarországon nincs szükség évi 40 ezer új lakásra, az 500 ezer kiváltandó lakás helyett kell fokozatosan újakat építeni. 2012-ben újra 25-30 ezer lakás épülhet, majd a következő évtől évi 30 ezerrel stabilizálódhat a piac - mondta Bencsik János a Nemzetgazdasági Minisztérium energiaügyi és otthonteremtési államtitkára pénteken a XI. Készház és Passzívház Vásárt kísérő konferencián.
.
2010. október 28. 10:34:19Befektetés
Minden harmadik új lakás eladásra vár Budapesten
A folyamatosan szűkülő fővárosi újlakás-piac ellenére nő a még eladatlan lakások aránya: Budapesten 188 projekt áll értékesítés alatt, összesen mintegy 19.300 új lakással, melynek 31 százalékát még nem adták el - derül ki a Budapesti Lakásprojekt Adatbázis 2010 őszi elemzéséből.
Előző oldal 1 2 3 4 Következõ oldal
hirdetés
hirdetés
.