Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Eladó lakás

2011. augusztus 30. 10:22:53Befektetés
A svájci frank árfolyama bénítja meg a lakáspiacot
A svájci frank árfolyama bénítja meg a lakáspiacotAz ingatlan értékéhez képest jelentősen megugró svájci frank árfolyama megbénítja a lakáspiacot. Sok jelzáloggal terhelt lakás vált ugyanis eladhatatlanná, mivel a vételár csak a tartozást fedezné. Így sok olyan adós, aki egyébként hónapról-hónapra fizeti a hitelét ha akarna sem tud elköltözni jelenlegi lakásából.
.
2010. július 29. 08:09:59Befektetés
Budapest öt legdrágább eladó lakása
Budapest öt legdrágább eladó lakásaTévedés lenne azt hinni, hogy a válság miatt eltűntek a drága ingatlanok a fővárosi piacról - éppen ellenkezőleg, most van csak kínálat igazán, ráadásul a gyengébb kereslet miatt még sokszor jelentős alkura is van lehetőség. Körképünk betekintést enged a főváros legdrágább lakásaiba.
.
2009. február 18. 05:29:55Befektetés
Betehet az új lakások piacának az áfaemelés
Betehet az új lakások piacának az áfaemelésNem tesz jót az áfaemelés, de a hitel hiányzik a legjobban az ingatlanpiacon. Az ingatlanpiac állapotát tükröző index hat éve volt utoljára ilyen alacsony szinten. Egyre nehezebben kelnek el a lakások, igaz kevesebb fejlesztés is indul.
.
2008. szeptember 28. 18:30:00Befektetés
Hogyan hirdessük hatékonyan eladó lakásunk?
Számos szakértő és elemző beszél arról, hogy az utóbbi években mintha egy kicsit leült volna a használt ingatlanok piaca, nagyon erős a túlkínálat, az árak is egy helyben toporognak. Így, hacsak nem tökéletes a lakásunk, ami ráadásul valami fantasztikus helyen van, nincs rá garancia, hogy gyorsan el lehet majd adni. A Lakásmustra az egyes hirdetési fajták hatékony igénybevételéhez szükséges tippeket gyűjtötte össze – olvassa el őket, és szabaduljon meg lakásától a legrövidebb időn belül!
.
2008. július 8. 12:54:55Befektetés
Melyik lakást válasszuk a sok közül?
Időnként előfordul, hogy abban a szerencsés helyzetben vagyunk: egy még szinte teljesen lakóktól mentes épületben választhatjuk ki jövendő otthonunkat, bármelyik emelet bármelyik lakását, bármilyen elosztással - a csábításnak és a válogatásnak egyedül a pénztárca szab határt. A Lakásmustra utánajárt, mely lakások a számítanak a legjobbnak egy-egy társasházban.
.
2008. május 19. 18:34:32Befektetés
Ingatlanos bakik, amik nehezítik a lakáseladást
Nemcsak a tulajdonos, az ingatlanforgalmazó is hibás, ha egy ingatlan senkit sem érdekel. Az ingatlanirodák nehézkes honlapjai, a kifinomult keresőrendszerek sok fejfájást okozhatnak.
.
2008. április 2. 12:39:59Befektetés
Lakásvásárlás: újat vagy használtat?
Nehéz döntés elé kerül az ember, ha manapság lakásvásárlásra adja a fejét: saját igényeit és vágyait kell összhangba hoznia anyagi teherbíró-képességével, valamint az elérhető piaci kínálattal. Az ideális megoldás megtalálása sokszor nem könnyű, számos fontos elhatározást kell meghozni az "álomlakás" megtalálásáig. A Lakásmustra sorozata összefoglalja mindazokat a tudnivalókat, melyek hasznosak lehetnek, akár új, akár használt lakás vásárlása mellett döntünk.
.