Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Lakáseladás

Előző oldal12Következõ oldal
2017. február 8. 11:46:59Befektetés | Személyes pénzügyek
Komoly csalódás érheti a lakáseladókat
Komoly csalódás érheti a lakáseladókatBudapesten egyenletesen növelik a kínálati árat a lakások eladói, noha az áremelés mértékéből visszavettek az elmúlt három-négy hónapban. A vidéki nagyvárosokban viszont jobban alkalmazkodnak az eladók a kereslethez, ott inkább stagnálnak vagy enyhén csökkennek a kínálati átlagárak – derül ki az Otthontérkép friss elemzéséből.
.
2014. december 28. 19:10:59Befektetés
Drágulnak jövőre a lakások
Az új lakások építése ugyan még mindig a negatív csúcs közelében van, de a használtlakás-piac már emelkedő pályára állt, ami az új lakások iránti kereslet élénkülését vetíti előre ingatlanpiaci szakértők szerint.
.
2014. augusztus 2. 11:10:59Befektetés
Közel 90 ezer lakás cserélt gazdát tavaly
Csaknem 89 ezer új és használt lakást értékesítettek tavaly Magyarországon, így a teljes lakáspiaci forgalom mintegy 3,2 százalékkal nőtt az előző évihez képest - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Statisztikai tükör című friss kiadványából.
.
2013. május 7. 12:40:59Vállalatok | Befektetés
OC: a panellakások adhatók el a leggyorsabban
A használt lakások piacán az első negyedévben a téglalakások átlagosan 5 hónap, a panelek 3,5 hónap, míg a családi házak 7 hónap alatt keltek el, az eladási idők kis mértékben hosszabbodtak az előző év hasonló időszakához képest - közölte az Otthon Centrum (OC) ingatlan franchise hálózat kedden.
.
2012. május 23. 06:01:59Makró | Befektetés
Újabb 3000 ember otthonát árverezhetik el
Újabb 3000 ember otthonát árverezhetik el2012 második negyedévében 3185 lakóingatlant jelöltek ki kényszerértékesítésre, amivel az érintett otthonok száma 8067-re emelkedett 2011 utolsó negyedévtől kezdve.
.
2012. április 26. 15:55:59Befektetés
Csak a valódi lakáseladók maradnak a piacon
Az eladók csak előzetes költséggel léphetnek piacra, a vevők viszont fontos információhoz jutnak - így kommentálták az MTI által megkérdezett ingatlan forgalmazók a kormánynak azt a tervezetét, amely jövő januártól csak úgy engedné a kereskedelmi médiában hirdetni a lakásokat, ha melléjük teszik az energetikai besorolásukat is.
.
2012. április 25. 14:31:16Befektetés
Jövőre ha nincs tanúsítvány, nem lehet hirdetni a lakást
Aki árulja vagy bérbeadásra kínálja a lakását, annak a kereskedelmi médiában történő hirdetéskor jövő év január 9-től meg kell jelölnie a lakás energetikai minősítését - egyebek mellett ezt tartalmazza az a kormányrendelet tervezet, amely a kormány honlapján jelent meg.
.
2012. április 24. 07:49:59Befektetés
OC a lakáspiacról: átlagosan 13 százalékot engednek az eladók
Országosan, és minden részpiaccal kalkulálva 13 százalékkal voltak túlárazottak az első negyedévben a használt lakások, vagyis ennyivel kaptak kevesebbet a használt lakások eladói az eredetileg meghirdetett eladási árnál az Otthon Centrum (OC) ingatlan franchise hálózatának adatai szerint.
.
2012. március 14. 10:31:59Makró | Befektetés
Több mint ötezren veszíthetik el az otthonukat
Több mint ötezren veszíthetik el az otthonukat2011 utolsó negyedévében 2098, 2012 első negyedévében pedig 2952 lakóingatlant jelöltek ki kényszerértékesítésre a kereskedelmi bankok, a moratórium miatt így kumuláltan 5050 ingatlannal kapcsolatban merült fel az elmúlt fél évben az árverés lehetősége. Mfor.hu-háttér.
.
2012. március 5. 16:46:59Befektetés
Nyomott árak a fővárosi agglomeráció ingatlanpiacán
A pár éve még igen keresett Budapest környéki régióban az országos átlagnál is alacsonyabb szintre esett vissza a lakáseladások száma a végtörlesztési hajrá lecsengését követően, és az árak is meglehetősen nyomottak - közölte az egyik legnagyobb ingatlanforgalmazó, az Otthon Centrum (OC) vezető elemzője hétfőn.
.
2011. október 1. 11:04:59Befektetés
Menekülés a frankhitelekből – olcsóbb lakásba költözni
Menekülés a frankhitelekből – olcsóbb lakásba költözniA végtörlesztés lehetősége ugyan csak egy szűk réteget hozott helyzetbe, ám a kevésbé tehetősök előtt is elvi lehetőséget nyitott a frankhitelekből való kiszállásra. Valószínűleg sok tízezer magyar család mérlegeli miként tudná megnyerni a jelenlegi és a rögzített árfolyam közötti 25 százalékos különbözetet. Ennek egyik, igaz talán a legnehezebb módja lehet, ha a jelenlegi ingatanát kevésbé értékesre cserélni.
.
2011. szeptember 15. 16:31:57Befektetés
Újabb áreséshez is vezethet a végtörlesztés a lakáspiacon
A jogszabályok – így a kedvezményezettek, a lehetőség lezárása és a pontos kondíciók – ismerete nélkül egyelőre csak találgatni lehet a devizahitelesek végtörlsztésének hatásairól, ám borítékolható, hogy az ingatlanpiacot sem hagyja hidegen, állítja az Otthon Centrum elemzése.
.
2011. augusztus 11. 12:32:08Befektetés
A szaktárcák dolgozzák ki a lefoglalt lakások vételárát
Rendeletben kötelezte a kormány a két szakminisztert, haladéktalanul dolgozza ki, hogy a Nemzeti Eszközkezelő milyen áron vegye meg a kényszerértékesítésre kiválasztott lakásokat.
.
2011. július 21. 19:31:59Befektetés
Észak-Magyarországon futná leginkább lakásra a fizetésből
Észak-Magyarországon futná leginkább lakásra a fizetésbőlÉrdekes összefüggések derülnek ki, ha az ingatlanok átlagos négyzetméterárát és a jövedelmi viszonyokat hasonlítjuk egymáshoz. Ezek szerint az éves nettó átlagos fizetésből Észak-Magyarországon 11,4 négyzetméternyi lakásra futná. A budapesti és pest megyei ingatlanoknál a leghosszabb azok megszerzése ideje, igaz, ezek esetében az árak és a keresetek nagy szórása miatt torzítanak az adatok.
.
2011. július 15. 16:31:59Befektetés
Az áresés már megállt a lakáspiacon, de a vevőkre még várni kell
Az áresés már megállt a lakáspiacon, de a vevőkre még várni kellAz első féléves adatok alapján idén még a tavalyinál is kisebb lehet az ingatlanpiac forgalma, derült ki a Duna House Barométerből, a legnagyobb hazai ingatlanforgalmazó most bemutatott új piaci indexéből. A lakást keresők száma az elmúlt két évben folyamatosan csökkent, az árak összességében idén már stagnáltak.
Előző oldal12Következõ oldal
.