Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Bérbeadás

2016. december 1. 13:04:59Személyes pénzügyek
Így érdemes kiadásra szánt ingatlant választani
Így érdemes kiadásra szánt ingatlant választaniAz ingatlan vásárlása során számos szempontot érdemes figyelembe venni, főleg, ha befektetési céllal történik mindez. Ebben az esetben a bérlők fejével érdemes gondolkodni.
.
2013. október 24. 10:43:59Befektetés
9 százalékos hozamot generálnak a bérbe adott lakások
9 százalékos hozamot generálnak a bérbe adott lakásokJóval a banki betétek, illetve az állampapírok feletti hozam érhető el az ingatlanpiacon bérbeadással, véli az egyik legnagyobb hazai ingatlanközvetítő.
.
2013. február 16. 14:19:59Makró | Befektetés
588-an jelentkeztek bérlőnek az állami lakóparkba
A jogszabályban meghatározott február 15-i határidő lejártáig 588 pályázó jelentkezett az ócsai lakóparkban épült szociális lakások bérleti jogára - tájékoztatta a Belügyminisztérium (BM), az Emberi Erőforrás Minisztérium (EMMI), a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. és a Máltai Szeretetszolgálat közös közleményben az MTI-t szombaton.
.
2012. június 21. 12:25:59Makró | Befektetés
Nem lesz költségelvű bérleti díj a bajba jutott adósok ingatlanaira
Az önkormányzatoknak a Nemzeti Eszközkezelőtől átvett ingatlanoknál nem lesz módukban költségelven meghatározni a bérleti díjakat - derült ki a Magyar Közlöny szerdai számából.
.
2012. május 24. 16:22:59Makró | Befektetés
Több ezerrel magasabb lehet a bajba jutott adósok bérleti díja
Több ezerrel magasabb lehet a bajba jutott adósok bérleti díjaEgy módosító javaslat szerint az önkormányzatok a tulajdonukba került bedőlt hiteles ingatlanokat költségelven meghatározott bérleti díjért adhatnák oda a korábbi tulajdonosoknak. Ez egyes helyeken akár 20 ezer forinttal is magasabb terhet jelenthetne. Mfor.hu-háttér.
.
2012. március 21. 12:31:59Makró | Befektetés
Eszközkezelő: 12 500 forintos bérleti díj egy 10 milliós lakásra
A kormány szerdai ülésén elfogadta a Nemzeti Eszközkezelő díjairól szóló rendelet tervezetét - tájékoztatott Giró-Szász András kormányszóvivő. Egy 10 millió forintos lakás bérleti díja 12 ezer 500 forint lesz.
.
2011. november 29. 22:16:59Befektetés
Forinthitel vs. devizahitel 2007-től
A deviza és a forinthitelek is folyamatosan drágultak az utóbbi időben. Bár utólag könnyű okosnak lenni, érdemes megvizsgálni, mely a – hitelből való - lakásvásárlás vagy a bérlés volt kedvezőbb alternatíva az elmúlt időszakban. Az Otthon Centrum adatai szerint, amit nyertek a devizahitelesek eleinte a kedvezőbb kondíciókkal, azt azóta a gyenge forint árfolyam miatt kamatosan elbukták.
.
2011. október 20. 16:10:32Vállalatok | Befektetés
Csak energiatanúsítvánnyal lehet lakást bérbe adni januártól
A jövő januártól megkötött lakásbérleti szerződések kötelező melléklete lesz az energetika tanúsítvány, amelynek átvételét a bérlőnek aláírásával kell igazolnia - egyebek mellett ezt is tartalmazza a lakásbérleti törvény tervezett módosítása, amely a kormány honlapján jelent meg.
.
2011. június 15. 07:07:59Befektetés
Kell egyáltalán valakinek bérlakás?
Kell egyáltalán valakinek bérlakás?A svájci frank hitelesek adósmentése közben egyre több szó esik a bérlakások fontosságáról, illetve az ezek építését támogatni hivatott programok szükségességéről. Bár az utóbbi egy évben számos terv és ígéret elhangzott a béringatlanokkal kapcsolatban, az egyik legfontosabb dologról mintha elfeledkeztek volna az illetékesek.
.
2011. május 17. 09:34:59Befektetés
Kinek éri meg az állami bérlakás, ha annyi, mint az albérlet?
Kinek éri meg az állami bérlakás, ha annyi, mint az albérlet?Hosszú idő után talán újra tömegesen épülhetnek bérlakások hazánkban - derül ki a múlt héten nyilvánosságra hozott Otthonteremtési Stratégiából. A kormány azonban óvatos az ígéretekkel: csak akkor épülnének bérlakások, ha azokra van igény, illetve az adott településen működő nagyobb vállalatokat is bevonnák a beruházásokba. Mfor.hu-háttér.
.
2010. július 23. 06:09:59Befektetés
Indul az albérleti roham - 23 ezertől 330 ezerig
Indul az albérleti roham - 23 ezertől 330 ezerigCsütörtök éjszaka derültek ki a felsőoktatási felvételi ponthatárok, mellyel párhuzamosan szinte azonnal megindul a szokásos nyári, albérletkereső roham mind Budapesten, mind pedig a vidéki városokban. Az árak hajszálnyit csökkentek, illetve nem sokat változtak, a kínálat viszont jelentősen bővült – bőven van miből válogatni, sőt alkudni is lehet. Mennyiért lehet bérelni?
.
2009. május 13. 08:09:59Befektetés
Az albérletek ára nem tudja az inflációt követni
Arányában túlságosan kicsi és túlkínálatos ahhoz a bérlakáspiac, hogy a bérleti díjakban érvényesíteni lehessen az inflációt - állítja Beák Attila, a Magyar Ingatlanszövetség elnökségi tagja, a Beák és Társa Ingatlaniroda tulajdonosa a szerdai Napi Gazdaságban.
.
2009. március 30. 12:09:52Befektetés
Élénkíti a válság az albérletpiacot
Lendületesebbé vált az utóbbi hónapokban a hazai albérletpiac, ahol kedvezőbb feltételekkel, alkalmanként akár 10 százalékkal olcsóbban lehet kiadó lakáshoz jutni. A válságra hivatkozva sok tulajdonos kisebb-nagyobb árengedményeket ad, rugalmasabbá váltak a kaució feltételei, több új bérlő és átköltöző lépett be piacra – áll a Duna House elemzésében. A fővárosban továbbra is 50 ezer forint az alsó lélektani határ, vidéken azonban már 30 ezer forint környékén is lehet bérelni.
.
2008. október 26. 18:59:59Befektetés
A lakáskiadás buktatói
Ha már túl vagyunk a megfelelő bérlő kiválasztásán, könnyen gondolhatjuk azt, hogy mostantól csak hátra kell dőlni, és számolgatni a havonta biztosan beérkező bevételt. Ez azért nem teljesen így van, a lakáskiadás számos buktatót rejthet magában, melyekre, ha nem figyelünk oda, akár súlyos százezreket is veszíthetünk az egyébként jövedelmező üzletnek gondolt lakáskiadáson. A Lakásmustra összegyűjtötte a leggyakoribb problémaforrásokat, és azok kezelési lehetőségeit.
.
2008. október 24. 09:54:54Befektetés
Hogyan fogjunk jó albérlőt?
Jó kis jövedelmet lehet szerezni egy forgalomképes albérlet kiadásával, azonban nem mindegy, hogy kinek adjuk meg a lehetőséget, hogy bérbe vegye lakásunkat. Se szeri, se száma az albérletes rémtörténeteknek mindkét oldalról, sok százezres hátrahagyott közüzemi számlák, lepusztított lakások szerepelnek a közszájon forgó történetekben. Az albérletkiadás bizalmi kérdés, a Lakásmustra annak járt utána, hogyan tudjuk a leghatékonyabban kiadni az éppen felesleges lakást.
hirdetés
hirdetés
.