Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Eladó

2010. július 29. 08:09:59Befektetés
Budapest öt legdrágább eladó lakása
Budapest öt legdrágább eladó lakásaTévedés lenne azt hinni, hogy a válság miatt eltűntek a drága ingatlanok a fővárosi piacról - éppen ellenkezőleg, most van csak kínálat igazán, ráadásul a gyengébb kereslet miatt még sokszor jelentős alkura is van lehetőség. Körképünk betekintést enged a főváros legdrágább lakásaiba.
.
2010. július 22. 10:44:59Befektetés
Már 3 millióért lehet medencés házat venni
Már 3 millióért lehet medencés házat venniAhogy megérkezik a nyári meleg, menetrendszerűen élénkül a kereslet az ingatlanpiacon a medencével, uszodával ellátott ingatlanok iránt – hiszen egy ilyen létesítmény nem csak jelentős kényelmet jelent, hanem az ingatlan értékét is emeli. Körképünkből kiderül, hogy az önfeledt otthoni csobbanás nem is feltétlenül annyira drága, mint azt sokan gondolják.
.
2009. július 24. 12:26:58Befektetés
Kihalnak a fővárosi irodaházak? - Gyilkos árverseny jöhet
Kihalnak a fővárosi irodaházak? - Gyilkos árverseny jöhetMár a korábban igen alacsony árszintnek minősített 9 eurós négyzetméterárat is alulmúló ajánlatokkal is lehet találkozni a tavalyi év közepétől némileg megroppant irodapiacon. Bár sok helyen még tudják tartani a korábban megszokott 14-15 eurós bérleti díjat, számos patinás irodaházra kerültek ki a kiadó helyiségeket reklámozó molinók. Hol a vége?
.
2009. június 23. 09:46:52Befektetés
Körmük szakadtáig ragaszkodnak az árakhoz a lakáseladók
A lakóingatlan-piacon a forgalom mintegy harmada a tavalyinak, ám általános árcsökkenésről mégsem lehet beszélni. A vevői aktivitás élénkítésére egyes projektekben speciális akciókkal próbálják növelni a volument és a komoly szándékú készpénzes vevőknek egyénre szabott ajánlatot tesznek - mondta a Napi Gazdaságnak Görög Áron, az Otthon Centrum értékesítési vezetője.
.
2009. március 9. 14:29:58Befektetés
Kisebb lakásokra van igény a piacon
Már tavaly év végén megmutatkoztak azok a hatások, melyek akár hosszabb távon is formálhatják majd az ingatlanpiac egészét: 4-5 év után újra egyértelmű eltolódás látszik a kisebb lakások irányába, és ez tendencia a minőségi lakások terén is jelentkezik.
.
2008. augusztus 24. 17:44:56Befektetés
Úristen itt a vevő - optikai lakástuning eladás előtt
Úristen itt a vevő - optikai lakástuning eladás előttNem mindegy, hogy a vevő fél perc nézelődés után kifordul a lakásból, vagy akár negyedórát-húsz percet is ott tölt, ráadásul méregetni kezdi a leendő bútorok helyét, ami az egyik legbiztosabb jele a vételi szándéknak – hogy ez utóbbi következzen be, nem árt, ha az érdeklődők fogadása előtt alaposan feltuningoljuk lakásunkat, hogy az a lehető legjobb benyomást tegye az érdeklődőkre. A Lakásmustra összegyűjtötte a 9 legjobban bevált tippet, melyek a gyorsabb eladást segíthetik elő.
.
2008. augusztus 4. 17:00:00Befektetés
Drága lakásokat találunk a Vár környékén
A budai belső kerületek korábban is viszonylag magas ingatlanáraikról voltak ismertek, így ma sincs könnyű helyzetben az a vásárló, aki az I. kerületben szeretne akár használt, akár új lakást vásárolni: a kínálatot megvizsgálva hamar kiderül, hogy meglehetősen mélyen kell a reménybeli tulajdonosnak a pénztárcájába nyúlnia. A négyzetméterárak magasak, a rezidenciális környezetet valamint a kerület presztízsét meg kell fizetni. A Lakásmustra szétnézett a környéken.
.
2008. július 13. 18:29:59Befektetés
Lakásiroda - nem ciki, de jól kell választani
Továbbra is virágzanak a fővárosban (is) a lakásokból átalakított irodák, melyek sikere elsősorban az irodaházakhoz képest alacsony bérleti díjukban rejlik – jóval kevesebb kiadással lehet akár városközponti lakásirodát is bérelni, mint egy központi elegáns irodaházat. Ugyanakkor van, aki úgy gondolja, hogy egy valamirevaló cégnek egy reprezentatív irodában van a helye. Hol és milyen lakást érdemes kibérelni irodának?
.
2008. július 6. 17:59:59Befektetés
Hitelem van mégis költöznék – mi a teendő?
Könnyen előfordulhat, hogy a néhány évvel ezelőtt jó hosszú futamidőre megvett lakás valamilyen oknál fogva mégsem váltotta be a hozzáfűzött reményeket – esetleg túl kicsi, zajosak a szomszédok, nem megfelelő számunkra az elosztás, túl messze van új munkahelyünktől, vagy egész egyszerűen egy hipermarketet kezdenek el felhúzni a szomszédban. Ilyenkor nincs más hátra, el kell költözni. Mi lesz azonban a hitellel?
.
2008. június 13. 16:29:00Befektetés
A videós lakáshirdetésé a jövő?
Özönlenek ránk az eladó lakások hirdetései, szebbnél szebb képeket próbál mindenki bemutatni portékájáról, egyesek minden létező sarkot lefényképeznek, jobbnál-jobb mottókat találnak ki – azonban a piaci túlkínálat miatt a lakás eladása továbbra sem egyszerű dolog. Újabban felröppentek hírek arról, hogy majd a videós lakáshirdetés újító erővel fog berobbanni a piacra. Valóban így lesz? Hogyan csináljuk?
.
2008. május 2. 08:04:59Befektetés
Rajtunk maradt a lakás? Forduljunk ingatlanoshoz?
A mai ingatlanpiaci helyzetben könnyen elképzelhető, hogy mindenféle erőfeszítéseink ellenére nem akad vevő lakásunkra, hiába adtunk fel szebbnél szebb hirdetéseket. Ebben az esetben – vagy mindjárt a folyamat elején – megpróbálkozhatunk az ingatlanközvetítővel, akik – dacára a hozzájuk kapcsolódó előítéleteknek – sok esetben tudnak csodát tenni. Persze nem mindegy, kivel szerződünk, és hogy.
.
2008. április 26. 12:24:00Befektetés
Mit tegyünk, ha nyakunkon maradt a lakás?
Hirdettünk minden lehetséges fórumon, teljes odaadással kalauzoltuk az érdeklődőket, kitakarítottunk, elpakoltunk – azonban udvarias csevegésen kívül nem sokra jutottunk a vevőkkel, a lakást ugyanis senki nem akarta megvenni. Mit tehetünk ilyenkor?
hirdetés
hirdetés
.