Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Kiadó

Előző oldal12Következõ oldal
2014. július 28. 20:31:59Befektetés
A csábító hozamok megmozgatják a lakáspiacot
A csábító hozamok megmozgatják a lakáspiacotA banki kamatok a padlón vannak, és várhatóan még jó ideig alacsonyak lesznek, így egyre több befektető fordul az ingatlanpiac felé. A lakásvásárlás ugyanis a szakértők szerint magasabb hozammal kecsegtet, így több befektető is megjelent a piacon és a jövőbeli áremelkedés reményében, illetve kiadási céllal vásárolnak. Ráadásul a bérleti díjak is elindultak felfelé.
.
2011. augusztus 2. 20:13:59Befektetés
Az egyetemisták pezsdíthetik fel az albérleti piacot
Az egyetemisták pezsdíthetik fel az albérleti piacotMinden évben augusztus elején indul a diákok albérletkeresése. A gólyák nagy része a felsőoktatási ponthatárok nyilvánosságra hozása után kezdi el keresni az önálló élet megkezdését szimbolizáló első lakást, de a felsőévesek is ebben az időszakban keresnek új albérletet az új tanévhez. Az időszak elején még viszonylag nagy a választék, de a lemaradók rövid időn belül kompromisszumokra kényszerülnek. A bérleti piac intenzitása nem változott jelentősen a tavalyi évhez képest, de a diákok felpezsdíthetik a keresletet.
.
2011. június 5. 18:10:59Makró | Befektetés
Így kell adózni a lakáskiadás után
Így kell adózni a lakáskiadás utánAz idei évben az ingatlan bérbeadásából származó bevételt már nem lehet külön adózó jövedelemként kezelni. A bérbeadásból származó, 1 millió forintot meghaladó jövedelem esetén a teljes összeg után 14 százalék egészségügyi hozzájárulást (eho) is kell fizetni.
.
2010. szeptember 1. 05:34:59Befektetés
Jön Angelina Jolie – megnéztük, hova költözhet
Jön Angelina Jolie – megnéztük, hova költözhetA hírek szerint lakást keres Magyarországon a világszerte ismert filmsztár. Bár feltehetően anyagi helyzete a vásárlást is megengedné, lehetséges, hogy a végső döntés végül egy minden extrával felszerelt, a hollywoodi luxusigényeket is kielégítő kiadó ház vagy luxusvilla lesz. Utánanéztünk, milyen ingatlanok lehetnek esélyesek.
.
2010. július 25. 17:19:56Befektetés
Megindult a verseny a jó albérletekért
A felvételi pontszámok ismertetését követően hagyományosan megindul a roham az kedvező árfekvésű másfél, és kétszobás lakásokért, valószínűleg idén sem lesz másképp. Ugyanakkor az elmúlt egy évben némileg csökkentek a kiadó lakások bérleti díjai.
.
2010. július 23. 06:09:59Befektetés
Indul az albérleti roham - 23 ezertől 330 ezerig
Indul az albérleti roham - 23 ezertől 330 ezerigCsütörtök éjszaka derültek ki a felsőoktatási felvételi ponthatárok, mellyel párhuzamosan szinte azonnal megindul a szokásos nyári, albérletkereső roham mind Budapesten, mind pedig a vidéki városokban. Az árak hajszálnyit csökkentek, illetve nem sokat változtak, a kínálat viszont jelentősen bővült – bőven van miből válogatni, sőt alkudni is lehet. Mennyiért lehet bérelni?
.
2009. augusztus 26. 09:46:59Befektetés
Budapesten olcsóbb lett az albérlet, vidéken stagnálnak az árak
Budapesten olcsóbb lett az albérlet, vidéken stagnálnak az árak Míg a fővárosban mintegy 5-20 százalékkal mérséklődtek az albérleti díjak tanévkezdésre tavalyhoz képest, addig a legtöbb vidéki egyetemi városban, így Debrecenben, Miskolcon, Győrött és Sopronban nem jellemző az árak csökkenése.
.
2009. augusztus 24. 07:31:52Befektetés
Hogy csípjünk meg tuti albérletet?
Hogy csípjünk meg tuti albérletet?A nyár vége hagyományosan az albérleti szezon egyik kiemelt időszaka. Elsősorban az egyetemisták és főiskolások érdeklődése miatt pörög ilyenkor a piac, de mellettük mások is keresnek, így gyakran nem egyszerű ideális lakás találni. Íme a Lakásmustra ötletei.
.
2009. július 24. 12:26:58Befektetés
Kihalnak a fővárosi irodaházak? - Gyilkos árverseny jöhet
Kihalnak a fővárosi irodaházak? - Gyilkos árverseny jöhetMár a korábban igen alacsony árszintnek minősített 9 eurós négyzetméterárat is alulmúló ajánlatokkal is lehet találkozni a tavalyi év közepétől némileg megroppant irodapiacon. Bár sok helyen még tudják tartani a korábban megszokott 14-15 eurós bérleti díjat, számos patinás irodaházra kerültek ki a kiadó helyiségeket reklámozó molinók. Hol a vége?
.
2009. január 13. 05:29:59Befektetés
Nem nagy üzlet a szobakiadás
Nem nagy üzlet a szobakiadásEgy időben sokan éltek meg szobakiadásból, melynek csillaga folyamatosan áldoz lefelé, bár a kereslet nem szűnt meg teljesen, hiszen vannak, akik nem rendelkeznek elég anyagi erőforrással egy teljes lakás bérlésére. A szobabérlés azonban számos kellemetlenséggel jár, és nem is feltétlenül olcsóbb, mára leginkább csak az üdülőhelyeken maradt keresett szolgáltatás.
.
2008. október 17. 12:19:59Befektetés
Itt a válság - mi lesz a lakásommal?
Szakértők szerint a hazai ingatlanpiac ugyan jórészt védett a nemzetközi jelzáloghitel-válság begyűrűző hatásaival szemben, egy hazai bank máris felfüggesztette a forintalapú hiteleknél jellemzően kedvezőbb kamatozású euro és svájci frank alapú hitelek befogadását. Ha a példát több más bank is követi, nehéz lesz devizahitelhez jutni. Elértéktelenednek-e a hazai ingatlanok, várható-e tömeges hitelbedőlés, érdemes-e most ingatlanba fektetni?
.
2008. július 13. 18:29:59Befektetés
Lakásiroda - nem ciki, de jól kell választani
Továbbra is virágzanak a fővárosban (is) a lakásokból átalakított irodák, melyek sikere elsősorban az irodaházakhoz képest alacsony bérleti díjukban rejlik – jóval kevesebb kiadással lehet akár városközponti lakásirodát is bérelni, mint egy központi elegáns irodaházat. Ugyanakkor van, aki úgy gondolja, hogy egy valamirevaló cégnek egy reprezentatív irodában van a helye. Hol és milyen lakást érdemes kibérelni irodának?
.
2008. július 6. 17:59:59Befektetés
Hitelem van mégis költöznék – mi a teendő?
Könnyen előfordulhat, hogy a néhány évvel ezelőtt jó hosszú futamidőre megvett lakás valamilyen oknál fogva mégsem váltotta be a hozzáfűzött reményeket – esetleg túl kicsi, zajosak a szomszédok, nem megfelelő számunkra az elosztás, túl messze van új munkahelyünktől, vagy egész egyszerűen egy hipermarketet kezdenek el felhúzni a szomszédban. Ilyenkor nincs más hátra, el kell költözni. Mi lesz azonban a hitellel?
.
2008. június 13. 16:29:00Befektetés
A videós lakáshirdetésé a jövő?
Özönlenek ránk az eladó lakások hirdetései, szebbnél szebb képeket próbál mindenki bemutatni portékájáról, egyesek minden létező sarkot lefényképeznek, jobbnál-jobb mottókat találnak ki – azonban a piaci túlkínálat miatt a lakás eladása továbbra sem egyszerű dolog. Újabban felröppentek hírek arról, hogy majd a videós lakáshirdetés újító erővel fog berobbanni a piacra. Valóban így lesz? Hogyan csináljuk?
.
2008. május 2. 08:04:59Befektetés
Rajtunk maradt a lakás? Forduljunk ingatlanoshoz?
A mai ingatlanpiaci helyzetben könnyen elképzelhető, hogy mindenféle erőfeszítéseink ellenére nem akad vevő lakásunkra, hiába adtunk fel szebbnél szebb hirdetéseket. Ebben az esetben – vagy mindjárt a folyamat elején – megpróbálkozhatunk az ingatlanközvetítővel, akik – dacára a hozzájuk kapcsolódó előítéleteknek – sok esetben tudnak csodát tenni. Persze nem mindegy, kivel szerződünk, és hogy.
Előző oldal12Következõ oldal
hirdetés
hirdetés
.