Dosszié

Címkék / Döglött akták / önerő

2009. április 9. 17:49:56Befektetés
Nagy hajrá lehet az önerő nélküli lakásvásárlásnál
Az utolsó hetekben vannak azok a potenciális lakáskeresők, akik ugyan szeretnének ingatlant vásárolni, azonban számottevő önerő nem áll rendelkezésükre. A sokak által önerőnek használt szocpol megszűnése után ugyanis az ügylethez szükséges önerőt már leginkább csak személyi kölcsönből, vagy egy pótingatlan fedezetként történő bevonásával lehet megteremteni, amire a piaci tapasztalatok szerint keveseknek van lehetősége, és nem is mindig éri meg – áll a Duna House elemzésében.
.
2009. április 5. 18:29:59Befektetés
Mi jön a szocpol után?
Mi jön a szocpol után?Alaposan felkavarta a kedélyeket, hogy a tervek szerint a hivatalba lévő szakértői kormány nyártól megszünteti a lakástámogatási rendszer egyes fontos elemeit, mégpedig a szocpol kedvezményt, valamint a kamattámogatásos hitelkonstrukciókat. Egyesek szerint a lépésnek legfőbb ideje, hiszen elfogadhatatlan, hogy az állam alanyi jogon dobáljon milliókat lakásvásárlásra, mások szerint még nehezebb lesz az átlagember lakáshoz jutása.
.
2009. január 25. 18:29:59Befektetés
Nincs már lakás 0 forintért
Elmúltak már azok az idők, amikor sok új építésű lakás 0%-os önerő szükségességével hirdette magát. A válság felülírta a vonzó konstrukciókat, ma már kvázi 0 forinttal nemigen lehet beszállni semmilyen lakásvásárlásba. Az önerő előteremtése viszont sokaknak gondot okoz. A Lakásmustra utánanézett a lehetőségeknek.
.
2008. november 23. 19:59:59Befektetés
Honnan legyen önerő a lakáshoz?
Honnan legyen önerő a lakáshoz?Régi probléma a hazai ingatlanpiaci szereplők többségének, hogy az új lakás megvásárlásához szükséges önerőt előteremtsék, melynek hiánya az esetek többségében gyakorlatilag lehetetlenné teszi az ingatlanvásárlást. Társadalmi és szociális – és persze anyagi helyzettől – függően sokféle megoldás létezik, a Lakásmustra ezeknek járt utána.
.
2008. július 6. 17:59:59Befektetés
Hitelem van mégis költöznék – mi a teendő?
Könnyen előfordulhat, hogy a néhány évvel ezelőtt jó hosszú futamidőre megvett lakás valamilyen oknál fogva mégsem váltotta be a hozzáfűzött reményeket – esetleg túl kicsi, zajosak a szomszédok, nem megfelelő számunkra az elosztás, túl messze van új munkahelyünktől, vagy egész egyszerűen egy hipermarketet kezdenek el felhúzni a szomszédban. Ilyenkor nincs más hátra, el kell költözni. Mi lesz azonban a hitellel?
hirdetés
hirdetés
.