Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Családi ház

2013. június 25. 10:28:59Vállalatok | Befektetés
Átlag 15,5 millióért keltek el a családi házak tavaly
Tavaly 15,5 millió volt az értékesített családi házak átlagára Magyarországon, a visszafogott kereslet főleg az olcsó, kisebb alapterületű, felújítandó épületek, illetve az újszerű, vagy új építésű családi házak iránt mutatkozott - közölte kedden az OTP Ingatlanpont.
.
2011. június 14. 11:13:59Befektetés
Családi házak: óriási árkülönbség van a keleti és a nyugati országrész között
Családi házak: óriási árkülönbség van a keleti és a nyugati országrész közöttA családi házak idei eladási statisztikáit vizsgálta a Duna House, adataik szerint a magas minőségű kategóriában jelentős árkülönbség tapasztalható a földrajzi elhelyezkedés függvényében. A Dunántúlon 180 ezer, míg a Tiszántúlon csupán 135 ezer forint volt az idei második negyedéves átlagár.
.
2011. március 18. 07:01:59Befektetés
10 millió alatt is lehet itthon családi házat venni
10 millió alatt is lehet itthon családi házat venniAlaposan rendet vágott az ingatlanpiaci válság a családi házak korábban sokszor túlértékelt piacán, a vevők ma már főleg a legolcsóbb kategóriában nézelődnek, és egyre fontosabb a ház fenntartási költsége. A túlkínálatnak köszönhetően családi házakat már 10 millió forint alatt is árulnak – megmutatjuk hol.
.
2010. július 22. 10:44:59Befektetés
Már 3 millióért lehet medencés házat venni
Már 3 millióért lehet medencés házat venniAhogy megérkezik a nyári meleg, menetrendszerűen élénkül a kereslet az ingatlanpiacon a medencével, uszodával ellátott ingatlanok iránt – hiszen egy ilyen létesítmény nem csak jelentős kényelmet jelent, hanem az ingatlan értékét is emeli. Körképünkből kiderül, hogy az önfeledt otthoni csobbanás nem is feltétlenül annyira drága, mint azt sokan gondolják.
.
2009. október 7. 14:31:54Befektetés
Egyre többen költöznek vissza a városba
Az agglomerációs kistelepülések nyugalma, zöld környezete, alacsonyabb ingatlanárai sok fővárosit csábítottak a Budapest környéki településekre. Ez a folyamat most megtorpanni látszik, ami nem csak az ingázással járó nehézségeknek, vagy az igények megváltozásának köszönhető. A piacon már megtalálhatóak olyan fővárosi ingatlanok, melyek igazi alternatíváját adják az agglomerációban álló családi házaknak.
.
2009. augusztus 26. 20:01:56Befektetés
Magyar fejlesztésű szalmaházat mutattak be
Mintegy 10 éves saját kutatási-fejlesztésre alapozva Európában elsőként fejlesztette ki a CereDom Kft. azt a szalmaház rendszert, amely energiahatékony és természetes, egyúttal megfizethető lakókörnyezetet kínál az építtetőknek. A cég által szinte kizárólag természetes anyagokból kifejlesztett rendszer hőszigetelő képessége megközelíti a passzívházakét, miközben tűzbiztonsági szempontból megfelel a lakó és kis közösségi épületekre vonatkozó hatósági előírásoknak.
.
2009. június 26. 13:01:57Befektetés
Második vagyunk az unióban az önálló családi házakból
Magyarország előkelő helyet foglal el a lakóingatlanokat tekintve az Európai Unió 27 tagországa között.
.
2009. március 31. 05:49:59Befektetés
Bealkonyul az ikerházaknak?
Bealkonyul az ikerházaknak?Néhány évvel ezelőtt nagyon divatosak voltak az ikerházak, különösen vidéken, illetve az üdülőterületeken. A Balatonnál és a Velencei-tónál ma is ezerszámra lehet látni belőlük, de bőségesen akad kínálat ilyen típusú ingatlanokból a főváros családi házas részein, illetve az agglomerációs településeken is. A vevők azonban mintha elmaradnának. Miért?
.
2008. október 11. 17:30:00Befektetés
Kiköltözni? Beköltözni? Agglomerációs körkép Budakeszitől Gödöllőig
Hazaérni a kellemes, parkos környezetbe, reggel könnyű madárcsicsergésre és jó levegőre ébredni, gondtalanul játszani a családdal a hatalmas kertben – vagy éppen reggel közel egy órát állni a dugóban, negyedórát-húsz percet autózni az első bevásárlóközpontig, vagy éppen minden fontos dolog miatt állandóan a fővárosba utazni? Előnyei és hátrányai is bőven vannak az agglomerációba költözésnek – a Lakásmustra szétnézett, mi mennyibe kerül.
.
2008. július 27. 18:09:55Befektetés
A házvásárlás is tartogathat meglepetéseket
Sokan életük egyik legnagyobb vágyaként tartják számon, hogy végre egy családi házba költözzenek és gondtalanul élvezhessék az életet. Vidéken sok helyen olcsón, Budapesten belül drágán árulják az ilyen portékát, nem árt azonban tudni, hogy házvásárlás esetén is könnyen érheti az embert meglepetések.
hirdetés
hirdetés
.