Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Agglomeráció

2009. október 7. 14:31:54Befektetés
Egyre többen költöznek vissza a városba
Az agglomerációs kistelepülések nyugalma, zöld környezete, alacsonyabb ingatlanárai sok fővárosit csábítottak a Budapest környéki településekre. Ez a folyamat most megtorpanni látszik, ami nem csak az ingázással járó nehézségeknek, vagy az igények megváltozásának köszönhető. A piacon már megtalálhatóak olyan fővárosi ingatlanok, melyek igazi alternatíváját adják az agglomerációban álló családi házaknak.
.
2009. április 26. 19:34:52Befektetés
Van élet Budapesten túl?
Van élet Budapesten túl?Ki a városból – adták ki sokan a jelszót az elmúlt pár évben, majd fővárosi ingatlanukat eladva az agglomerációba, vagy még távolabbi vidéki településre költöztek. Egy idő múlva azonban ha csak részben is, de megindult a visszaáramlás, mivel sokan rájöttek, hogy a fővároson kívüli élet sem fenékig tejfel. Érdemes-e most elköltözni messzi tájakra?
.
2009. január 7. 05:34:59Befektetés
Megéri falura költözni?
Megéri falura költözni?Jellemzően töredék ingatlanárak, csend és nyugalom - sokan főleg az előbbiek miatt választanak a nyüzsgő nagyváros, vagy a teljesen beépült agglomerációs települések helyett egy még felfedezetlen kistelepülést, ahol végre mentesülhetnek a nagyvárosi léttel járó zajos, hektikus életformától. A kiköltözésnek azonban nemcsak előnyei, hátrányai is vannak.
.
2008. október 11. 17:30:00Befektetés
Kiköltözni? Beköltözni? Agglomerációs körkép Budakeszitől Gödöllőig
Hazaérni a kellemes, parkos környezetbe, reggel könnyű madárcsicsergésre és jó levegőre ébredni, gondtalanul játszani a családdal a hatalmas kertben – vagy éppen reggel közel egy órát állni a dugóban, negyedórát-húsz percet autózni az első bevásárlóközpontig, vagy éppen minden fontos dolog miatt állandóan a fővárosba utazni? Előnyei és hátrányai is bőven vannak az agglomerációba költözésnek – a Lakásmustra szétnézett, mi mennyibe kerül.
.
2008. szeptember 14. 18:14:50Befektetés
Kiköltözés a városból – mire figyeljünk?
Elég volt a lakótelep-feelingből, nyomasztó a körfolyós, egész nap tombol a forgalom az ablak alatt? Ha ma már nem is annyira sokan, de néhány évvel ezelőtt rengetegen szánták rá magukat a Budapestről való kiköltözésre, elsősorban a vidéki-agglomerációbeli nyugodtabb környezet, valamint – az akkor még – alacsonyabb ingatlanárak miatt. A kiköltözés ma sem rossz döntés, de érdemes megfontolni, melyik települést választjuk. A Lakásmustra 7 tippet gyűjtött össze a kiköltözéssel kapcsolatban.
.