Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / CSOK, NOK, Szocpol

2017. április 22. 07:48:00Vállalatok
Május közepén startol a lakáslottó
Az első cég már megkapta az MNB engedélyét.
.
2017. április 18. 19:19:59Személyes pénzügyek
Megvan az engedély, indulhat a lakáslottó
Megvan az engedély, indulhat a lakáslottóA Magyar Nemzeti Bank (MNB) április 11-re datált határozatában nemzeti otthonteremtési közösség (nok) megbízható szervezőjeként ismerte el a Central Nok Szervező Zrt.-t, és engedélyezte számára, hogy nemzeti otthonteremtési közösségek részére tagokat toborozzon - derül ki az MNB honlapján kedden közzétett határozatból.
.
2017. április 14. 09:46:59Makró | Személyes pénzügyek
Csok: további növekedést várnak a bankok
További felfutást várnak a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) igénylésekben idén az MTI-nek nyilatkozó bankok, a legtöbb kérelmet befogadó OTP Bank 42 százalékkal több kérelmet regisztrált idén az első három hónapban, mint tavaly ugyanekkor.
.
2017. március 20. 15:38:15Makró
Tízezer gyermeket vállaltak a CSOK-osok
Az EMMI államtitkára már látja a demográfiai fordulatot.
.
2017. március 2. 14:40:59Makró | Személyes pénzügyek
100 milliárdnál tart a Csok igénylés
"Szeretnénk Önöket tájékoztatni arról, hogy a Csok-igénylések összértéke ezekben a hetekben haladja meg a 100 milliárd forintos lélektani határt. Egy jól ismert lehetőségről van szó, amelyet a lakosság túlnyomó része támogat" - közölte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.
.
2017. február 21. 05:40:59Makró
36 ezer család vette eddig igénybe a csokot
A bevezetés óta eltelt másfél évben összesen 36 ezer család vette igénybe a családi otthonteremtési kedvezményt (csok) 87 milliárdos összegben, vagyis egy család átlagosan mintegy 2,4 millió forint támogatásban részesült - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az LMP-s Schmuck Erzsébet írásbeli kérdésére. Rétvári Bence az Országgyűlés honlapján közzétett válaszában jelezte: ez havi átlagban mintegy kétezer igénylőt és 4,8 milliárd forint kifizetett támogatást jelent.
.
2016. december 7. 11:55:45Vállalatok
"Rákaptak" a nagycsaládosok a CSOK-ra
A Takarékbank sajtóközleménye szerint szeptemberről októberre a befogadott CSOK-igénylések száma 13, míg az összegük 14 százalékkal nőtt. Átlagosan egy igénylés 3,3 millió forint értékű. A legnagyobb mértékben a 3 és többgyerekesek igénylései ugrottak meg.
.
2016. december 1. 15:46:59Makró
Újabb kedvezményekkel pörgetnék fel a csok-ot
A Miniszterelnöki Kabinetiroda a jövő év elején két javaslatot tesz a kormánynak, ezek arról szólnak, hogy a teljes csok-ot önrészként is figyelembe lehessen venni, továbbá, hogy a lakásvásárlás önrészét vissza lehessen igényelni az szja-ból, egy átlaglakás értékéig - jelentette ki Rogán Antal az Országgyűlés igazságügyi bizottságának csütörtöki ülésén.
.
2016. november 25. 12:16:59Személyes pénzügyek
Egyre többen veszik igénybe a csok-ot
Egyre többen veszik igénybe a családi otthonteremtési kedvezményt (csok) - mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára pénteken Budapesten. Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára elmondta, hogy a csok-támogatottak jelentős része szeretne még gyermeket vállalni.
.
2016. november 14. 13:31:59Vállalatok
Egyelőre nem sokan akarnak bankot váltani
Nőtt az új lakás építésére vagy vásárlására családi otthonteremtési kedvezményt (csok) igénybe vevők száma az MTI-nek nyilatkozó pénzintézeteknél, míg az alapszámla és az egyszerűsített bankváltás lehetősége iránt minimális az érdeklődés.
.
2016. szeptember 16. 16:52:59Befektetés | Személyes pénzügyek
Tovább élénkíti az ingatlanpiacot a CSOK módosítása
Tovább élénkíti az ingatlanpiacot a CSOK módosításaA már kihirdetett módosításoknak köszönhetően további lökést kaphat az új ingatlanok piaca.
.
2016. szeptember 13. 13:40:59Makró | Befektetés
Kiss Mónika: késik a CSOK kedvező hatása
Az Equilor elemzői szerint a magyar gazdaság idei növekedése elmaradhat a kormány célkitűzésétől, és várhatóan 2 százalék lesz - mondta Szántó András, a lakossági üzletág igazgatója az Equilor Befektetési Zrt. keddi sajtótájékoztatóján Budapesten.
.
2016. szeptember 12. 19:19:12Befektetés
Összenyomja a nagylakásokat a CSOK
Összenyomja a nagylakásokat a CSOKMiközben az átlagos alapterület csökkent, a szobaszám növekszik a CSOK-nak megfelelő újépítésű ingatlanok piacán.
.
2016. szeptember 6. 12:10:59Makró | Személyes pénzügyek
Megint változik a CSOK
Tovább bővült a családi otthonteremtési kedvezményre (csokra) jogosultak köre, miután a kormány úgy döntött, több könnyítést is bevezet az igénylésnél - jelentette be Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár és Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.
.
2016. augusztus 15. 07:10:59Makró
A csok-igénylések 70 százaléka meglévő gyermekekre vonatkozik
A családi otthonteremtési kedvezmény igénylések 70 százaléka már meglévő gyermekekre, a fennmaradó harminc pedig a születendőkre vonatkozik - írta az Emberi Erőforrások Minisztériumának tájékoztatására hivatkozva a Népszabadság hétfőn.
.