Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Jüan

Előző oldal 1 2 Következõ oldal
2014. március 16. 15:31:57Makró | Befektetés
Nagyobb sávban mozoghat a jüan a dollárral szemben
Kína bejelentette szombaton, hogy lazít kissé a nemzeti deviza, a jüan árfolyamának ellenőrzésén; hétfőtől az eddiginek a duplájára, két százalékra nő a kínai deviza és az amerikai dollár kereskedelmében a maximálisan megengedett napi eltérés.
.
2013. február 7. 14:52:59Befektetés
Tajvan is jüankereskedelmi központtá vált
A kínai valuta nemzetköziesedésének és a kínai-tajvani kapcsolatok szorosabbra fűzésének újabb lépéseként szerdától már Tajvanon is közvetlenül lehet jüannal kereskedni.
.
2012. november 5. 09:25:59Makró | Befektetés
Öt éven belül világvalutát akar az új kínai vezetés
Az elemzők e hétre várják a kínai kommunista párton belüli vezetői változások bejelentését, amely során kiderül, kik fogják a következő 5-10 évben az országot irányítani.
.
2012. október 30. 12:22:59Befektetés
Egyre erősödik a jüan a dollárral szemben
Csaknem két évtizede nem volt olyan erős a jüan a dollárral szemben, mint hétfőn napközben - írja a keddi sanghaji értékpapír-piaci szaklap, megjegyezve: forró pénzek beáramlása az erősödés ellenére sem várható.
.
2012. október 24. 09:22:59Makró | Befektetés
A jüan felé fordulnak Kelet-Ázsia gazdaságai
Kelet-Ázsiában létrejött az úgynevezett "jüan blokk", s ezzel a kínai nemzeti valuta egyre közelebb kerül ahhoz, hogy globális tartalékvalutává váljon - állapította meg a Peterson Institute for International Economics (PIIE) friss tanulmányában.
.
2012. február 8. 13:01:59Makró | Befektetés
Brookings: tíz éven belül globális tartalékvalutává válik a kínai jüan
A következő évtized során globális tartalékvalutává válik a kínai jüan, amely a dollár vezető nemzetközi szerepét nem veszi ugyan át, ám erőteljesen meggyengíti azt - vélik az washingtoni székhelyű Brookings Intézet kutatói legújabb jelentésükben.
.
2011. szeptember 8. 15:40:59Makró | Befektetés
Nincs menetrend a jüan konvertibilissé tételére
A kínai központi bank kormányzója tagadta azokat a sajtóértesüléseket, miszerint pontos terv alapján 2015-re tennék konvertibilissé a jüant.
.
2011. szeptember 8. 13:20:33Makró | Befektetés
Kína: 2015-re konvertibilis lesz a jüan
Az elemzők által jósolt időpontnál egy évvel korábban, már 2015-ben konvertibilis lehet a kínai fizetőeszköz - állítják pekingi hivatalnokok.
.
2011. augusztus 24. 13:52:59Makró | Befektetés
Elkezdődött a jüan nemzetközi karrierje
A jüan nemzetközivé tételét elősegítendő keddtől egész Kínában szabaddá vált a külföldi üzletek jüanban bonyolítása. A következő lépés az országba irányuló külföldi működőtőke befektetések kínai valutában történő kiegyenlítése lehet.
.
2011. augusztus 17. 16:40:54Befektetés
Növekedési félelmek az eurózónában
Amerikában ugyan napvilágot látott néhány megnyugtató adat, ám az eurózónában tapasztalható növekedési problémák komoly hatással lehetnek a piacokra. Rövid távon az árfolyamok persze nem biztos, hogy a várt irányba mozdulnak, ám érdemes óvatosnak lenni, lehet, hogy mindez csak következő "nagy vihar előtti csend", áll az FxPro helyzetelemzésében.
.
2011. május 23. 09:28:59Makró | Befektetés
Intor lehetne az új világpénz
Robert Mundell Nobel-díjas közgazdász új pénzügyi fogalmat vezetne be: az euródollárt, hosszú távon pedig már Kína bevonásában gondolkodik, és a dollár– euró–jüan (DEY) lehetőségét taglalja, az ideális világvaluta azonban szerinte egy minden állam által bevezetendő közös világpénz, az "intor" lehetne - írja a hétfői Népszabadság.
.
2011. április 29. 08:13:59Befektetés
Rekord szinten a jüan
2005, vagyis a kínai valuta korlátozott lebegő árfolyamrendszerének bevezetése óta először erősödött 6,5 dollár alá a jüan árfolyama. A befektetők arra spekulálnak, hogy a központ bank a kétéves csúcson álló infláció letörése érdekében hagyja felértékelődni a kínai fizetőeszközt.
.
2011. április 26. 21:46:59Befektetés
Kína újragondolja jüan-politikáját
Az európai adósságválság legújabb fejleményei közepette alig kapott figyelmet a kínai politikai döntéshozók fokozatos szemlélet- és stratégiaváltása. A likviditás, és az infláció növekedésének folyamatos gyorsulásával kapcsolatos aggodalmak közepette egyre több politikus látja be, hogy a valuta felértékelődése döntő szerepet játszhat ezeknek a negatív hatásoknak a visszaszorításában.
.
2011. március 31. 16:34:59Befektetés
Nagyobb szerepet szánnak a kínai jüannak a G20-ak pénzügyi vezetői
Nagyobb szerepet kaphat a kínai nemzeti valuta a jövőben, de nem helyettesítheti az amerikai dollárt - ezt rögzítették informális megállapodásukban a G20-ak csütörtökön a kelet-kínai Nankingban (Nanjing) tartott pénzügyi vezetői tanácskozáson.
.
2011. március 26. 14:34:59Makró | Befektetés
Még mindig lényegesen alulértékelt a jüan az IMF szerint
Annak ellenére, hogy az elmúlt időben erősödött a dollárral szemben a jüan, még mindig lényegesen alulértékelt a kínai fizetőeszköz - közölte a Nemzetközi Valutaalap (IMF) ázsiai és csendes-óceáni térségért felelős vezetője, Steven Barnett pénteken. Úgy fogalmazott: a valuta átváltási aránya még mindig a középtávú makrogazdasági mutatóknak megfelelő szint alatt van.
Előző oldal 1 2 Következõ oldal
hirdetés
hirdetés
.