Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Norvégia

2016. augusztus 16. 14:46:59Vállalatok
Autópiac: Norvégia drasztikus lépésről dönthet
Norvégia drasztikus intézkedéssel járna élen az éghajlatváltozás elleni küzdelemben: 2025-től nem helyeznének üzembe több benzin- vagy dízelüzemű gépjárművet, csak elektromos vagy hibrid hajtásúakat.
.
2015. december 10. 18:10:59Makró
Újra kapunk pénzt a norvégoktól
Norvégia megerősítette csütörtökön, hogy 19 hónap után feloldotta a Norvég Civil Támogatási Alap által Magyarországnak szánt pénzek zárlatát.
.
2014. augusztus 28. 12:52:59Vállalatok
Van, ahol nem tudják pótolni a kieső orosz gázt
Norvégia nem tudja teljes mértékben pótolni az orosz-ukrán válság mélyülése esetén kieső orosz gázszállítást Európába - közölte a norvég Statoil konszern gázértékesítési és kereskedelmi igazgatója csütörtökön.
.
2014. május 16. 07:58:59Makró
Még a héten megy a kormány levele Norvégiába
Még a héten válaszol Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár arra a levélre, amelyben Norvégia jelezte, hogy felfüggeszti az Európai Gazdasági Térség (EGT) Alap és a Norvég Alap Magyarországgal kötött szerződései alapján folyósított pénzek kifizetését - mondta Csepreghy Nándor fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkár az MTI-nek.
.
2014. május 9. 18:13:59Makró
"Függessze fel a civil szervezetek pénzfolyósítását is a Norvég Alap!"
Csepreghy Nándor szerint a következő hetek tárgyalásain a magyar fél megfelelő garanciát tud adni arra, hogy valós célokra használják a Norvég Alap Magyarországnak szánt, most felfüggesztett pénzeit. A magyar fél azt kéri, hogy felfüggesztést terjesszék ki arra a három alapra is, amelyek civil szervezeteknek szánt pénzeket folyósít, és tárgyalják újra a Norvég Alap teljes programstruktúráját.
.
2014. május 9. 13:34:59Makró
Felfüggesztette magyarországi kifizetéseit a Norvég Alap
Norvégia, Liechtenstein és Izland az EGT és Norvég Alapok további magyarországi kifizetéseinek felfüggesztéséről döntött - írja az Index a Norvég Királyság Külügyminisztériumának közleményére hivatkozva.
.
2013. április 24. 05:34:59Makró
Megtaláltuk Matolcsy vágyálmának országát
Megtaláltuk Matolcsy vágyálmának országátA foglalkoztatási és beruházási ráta, valamint a GDP adatok alapján a Matolcsy által említett szintet némi jóindulattal Norvégia és Izland tudja csak megütni. Ők lennének az etalon?
.
2012. szeptember 18. 13:19:59Makró
Norvégia növelni akarja egyes élelmiszerek importvámját
Norvégia saját termelőinek védelme érdekében jövőre növelni akarja egyes élelmiszerek importvámját, ami Brüsszelben ellenkezést vált ki - olvasható uniós kérdésekkel foglalkozó keddi médiajelentésekben.
.
2012. február 22. 16:19:59Makró
Vészesen eladósodtak a norvégok
Norvégiában a lakossági hitelállomány meghaladta a lakossági jövedelem 200 százalékát, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) szerint kockázatos egyensúlytalanság alakult ki, amely veszélyeztetheti a skandináv ország gazdaságát.
.
2011. szeptember 6. 11:59:08Vállalatok
A Rába Norvégiába szállít buszokat
A Rába Jármű Kft. S91 típusú midibuszok norvégiai szállítására nyert megbízást a napokban - közölte a győri társaság kedden a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
.
2011. június 1. 17:40:59Vállalatok | Befektetés
Csúcson a norvég ingatlanárak, durranhat a svéd lufi
Ismét előtérbe kerültek a skandináv ingatlanpiaci buborék miatt táplált félelmek, miután a Nemzetközi Valutaalap (IMF) a svéd ingatlanárak várható esésére figyelmeztetett, amik Norvégiában már rekordmagasságokban van.
.
2011. május 20. 16:43:58Makró
Eldőlt az első dominó: csak legyen, aki megmenti a görögöket
Úgy tűnik, a görögök körüli huzavonában, ha pénzügyileg nem is jelentős, pszichikailag ugyanakkor fontos döntést hoztak csütörtökön a norvég politikusok. Kijelentették ugyanis, hogy nem hajlandók tovább finanszírozni Görögország megmentését.
.
2011. április 1. 15:19:59Vállalatok
A norvég kormány eladná részesedését a SAS légitársaságban
A norvég kormány pénteken engedélyt kért a törvényhozástól, hogy eladhassa 14,29 százalékos részesedését a SAS skandináv légitársaságban. A veszteséges vállalatot egy másik légitársaságnak adná el a kormány.
.
2011. március 25. 16:25:59Vállalatok
Kritikus szintre süllyedt Norvégiában a víztározók vízszintje
Elképzelhető, hogy fennakadások keletkeznek a norvég áramszolgáltatásban miután a vizierőműveket tápláló tározók vízszintje sohasem látott alacsony szintre süllyedt - mondta a norvég vízerőforrás és energiaügyi hivatal (NEV) vezetője pénteken.
.
2010. szeptember 15. 16:19:00Vállalatok
Szerződésben rögzítették az orosz-norvég határt
Dmitrij Medvegyev orosz államfő és Jens Stoltenberg norvég miniszterelnök szerződést írt alá szerdán Murmanszkban a két ország tengeren húzódó határának rögzítéséről és a Barents- illetve a Jeges-tengerhez köthető kérdésekben való együttműködésről. A dokumentum rögzíti az Északi-sarki tengerfenék eddig vitatott részének megosztását.
.