Dosszié

Címkék / Döglött akták / Iszapkatasztrófa Ajkánál

Előző oldal 1 2 3 4 Következõ oldal
2011. december 23. 17:04:31Vállalatok
Vörösiszap-katasztrófa: mind a 15 gyanúsított esetében vádemelést javasolt az NNI
A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) gazdaságvédelmi főosztálya befejezte a több halálos áldozatot követelő vörösiszap-katasztrófa miatt indított nyomozást, és mind a 15 gyanúsított esetében vádemelést javasolt - közölte a rendőrség.
.
2011. december 23. 16:55:48Vállalatok
A Mal cáfolja az államtitkár vádjait
Tételesen cáfolja Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár vádjait a Mal, a cég vezetése a vonatkozó dokumentumokat december 27-én sajtótájékoztatón bemutatja a média képviselőinek - közölte Tolnay Lajos, a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. Igazgatótanácsának elnöke pénteken az MTI-vel.
.
2011. december 23. 07:58:24Vállalatok
Illés: nem természeti jelenség miatt következett be a vörösiszap-katasztrófa
Egy most nyilvánosságra hozott szakértői vélemény szerint a vörösiszap-katasztrófa elsőrendű oka a gát ridegtörése volt, ami a talaj tönkremenetele miatt következett be; Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár szerint a tragédia a Magyar Alumínium (Mal) Zrt. tevékenységének következménye.
.
2011. szeptember 15. 20:24:44Vállalatok
Fellebbez a Mal a gigabírság ellen
Jogi úton támadja meg a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. a tavalyi vörösiszap katasztrófa miatt a Közép-Dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség által kiszabott 135 milliárd forintos bírságról szóló határozatot - közölte a cég és jogi ügyvédje is az MTI-vel csütörtökön.
.
2011. február 25. 08:07:59Vállalatok
Iszapömlés után – megkezdi a technológiaváltást a Mal
A Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt.-nél rendben lezajlott a technológiaváltást megelőző próbaüzem, a gyár február 28-án kezdi az átállást a száraztechnológiára - mondta Kossa György, a timföldgyár állami felügyeletét ellátó bizottság vezetője csütörtökön az MTI-nek.
.
2011. január 22. 18:22:59Vállalatok
2018-ig kapott környezethasználati engedélyt a MAL
A tavaly őszi iszapkatasztrófa után környezetvédelmi szempontból is szigorúbb ellenőrzés alá kerülhet a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi Zrt. tevékenysége. A nagy port felvert vörösiszap tárolásra is kapott engedélyt a vállalat, ugyanakkor új technológiát kell majd a vállalatnak alkalmaznia.
.
2011. január 12. 16:44:39Vállalatok
Az iszapömlés miatti bontás és az újjáépítés négymilliárdba kerül
A katasztrófában érintett három településen, Kolontáron, Devecserben, és Somlóvásárhelyen legfeljebb 250 lakóházat kell lebontani, és 150 új lakást építeni, mindez nettó 4 milliárd forintba kerül - derült ki két közbeszerzés eredményhirdetéséből.
.
2010. december 22. 14:35:37Vállalatok
A Mal termelése 10 százalékkal esett vissza
A legfrissebb mutatók szerint a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. termelése a katasztrófa következtében 10 százalékkal csökkent, az idei évre tervezett kibocsátást várhatóan nem éri el a cég - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).
.
2010. december 3. 15:16:59Vállalatok
Egyelőre mégsem árverezik el a MAL-vezér ingatlanait
Korrigálta pénteken megjelent cikkét a Magyar Nemzet: a napilap internetes kiadása szerint egyelőre mégsem árverezik el Bakonyi Zoltán, a Mal Zrt. vezérigazgatója tulajdonában lévő ingatlanokat.
.
2010. november 26. 17:22:59Vállalatok
Iszapömlés: megvan az első lakás a károsultaknak
Iszapömlés: megvan az első lakás a károsultaknakAláírták az első adásvételi szerződést az ajkai vörösiszap-katasztrófa károsultjaival, többségükkel azonban továbbra sem sikerült megegyeznie a kormánynak. A lakóházak újjáépítésére mintegy nyolcmilliárd forint jut, míg a mezőgazdasági területek kármentesítése további 30 milliárd forintot emészthet fel. Mfor.hu háttér.
.
2010. november 18. 09:40:59Vállalatok
A földbe kaparják a vörösiszapot Ajkánál
A megrepedt tározó elé öntik a Devecserben és Somlóvásárhelyen összegyűjtött vörösiszapot és az iszappal szennyezett holmikat Ajkánál, írja a Veszprém Megyei Napló.
.
2010. november 17. 09:47:59Vállalatok
Adókedvezményt kapnak az iszapkatasztrófa károsultjait támogató cégek
Azok a vállalkozások, amelyek pénzzel segítik a Magyar Kármentő Alapot, a támogatási összeg ötven százalékig terjedő adóalap-kedvezményt kaphatnak. Az erről szóló rendelkezést kedden fogadta el az Országgyűlés a jövő évi adótörvények keretében.
.
2010. november 15. 17:07:59Vállalatok
Évente egy centit süllyedt az ajkai iszaptározó gátja
A "múltba néző" műholdas radarfelvételekkel kimutatható, hogy évek óta süllyedt az ajkai vörösiszap-tározó gátja - a felvételeket az Európai Űrügynökség a katasztrófára való tekintettel ingyenesen bocsátotta a kutatók rendelkezésére.
.
2010. november 14. 15:01:59
Legalább fél év kell, hogy a timföldgyár átálljon új technológiára
Szakértői becslések szerint legalább hat-nyolc hónap szükséges ahhoz, hogy a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. átálljon a jelenleg használt nedves technológiáról az úgynevezett száraztárolásra, de a jelenlegi rendszerben a vörösiszap tárolása még biztonságosan megoldható – tájékoztatta Petróczi Tímea, a katasztrófavédelmi kormánybiztos szóvivője szombaton az MTI-t.
.
2010. november 5. 09:43:59Vállalatok
A sztárügyvéd szerint az állam kihasználja az iszapömlés károsultjait
Az állam kihasználja az ajkai gátszakadás károsultjait, amikor rájuk kényszeríti a választást a polgári per és az állami kárenyhítés között, mondta Magyar György, akit mintegy hétszáz iszapkárosult fogadott fel.
Előző oldal 1 2 3 4 Következõ oldal
hirdetés
hirdetés
.