Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Quaestor-elemzések

2013. január 26. 10:28:59Makró
A laza monetáris politika spekulációkat indíthat a forint ellen
A laza monetáris politika spekulációkat indíthat a forint ellenA jegybank kamatpolitikája a következő hónapokban is laza marad a szakemberek szerint, ami főleg akkor, ha pozitív nemzetközi hangulat falán repedések keletkeznek, spekulációkat indíthat meg a forint piacán is. Hasonló jelenségeket hozhat a jegybankelnök személyében bekövetkező változás.
.
2012. június 6. 12:40:59Makró | Befektetés
Quaestor: önmagában az IMF-megállapodás nem elég
Quaestor: önmagában az IMF-megállapodás nem elégEgy esetleges hitelmegállapodás szükséges, de nem elégséges feltétele a magyar kockázati felár csökkenésének - hangzott el egy szerdai sajtóbeszélgetésen. A nemzetközi színtéren az elemzők szerint ismét szükség lesz a jegybankok beavatkozására Amerikában és Európában is. Mfor.hu-tudósítás.
.
2012. január 20. 15:16:59Makró | Befektetés
Quaestor: talán március közepére lehet IMF-megállapodás
Quaestor: talán március közepére lehet IMF-megállapodásLeghamarabb március közepére állapodhat meg hazánk az IMF-fel és az EU-val egy újabb hitelkeretről, mely kulcsfontosságú lesz az ország megítélése szempontjából - hangzott el egy pénteki sajtóbeszélgetésen. A szakemberek szerint a világgazdaságban az Egyesült Államok teljesíthet jobban, de ha a dollár jelentősen erősödik, akkor az visszafordíthatja a növekedést. Mfor.hu tudósítás.
.
2011. június 2. 13:46:59Befektetés
4100 forint lenne reális: továbbra sem szereti az OTP-t a Quaestor
4100 forint lenne reális: továbbra sem szereti az OTP-t a Quaestor4100 forintos célárfolyam mellett eladásra javasolja az OTP részvényeit a Quaestor, mivel szerintük a magyar gazdaság vártnál rosszabb növekedési kilátásai és a bank hitelportfóliójának romlása előbb-utóbb az árfolyamban is meg fog mutatkozni - hangzott el a cég csütörtöki sajtóreggelijén. Az OTP-papírok most 6000 forint körül állnak a piacon, azaz ha bejön a jóslat, akkor akár 30 százalékos lejtmenet is jöhet. Mfor.hu-tudósítás.
.
2011. március 18. 13:07:59Befektetés
Nyárig adhat haladékot a piac a Széll Kálmán Tervnek
Nyárig adhat haladékot a piac a Széll Kálmán TervnekA korábban várt 600 milliárd forintnál nagyobb csomagot jelentett be néhány hete a kormány, a piac azonban jelenleg még a konkrétumokat, a pontos ütemtervet várja - vélik a Quaestor elemzői. Szerintük a nagy nemzetközi hitelminősítők is kivárnak a nyári hónapokig, és csak utána nyilvánítanak majd véleményt a Széll Kálmán Tervről. Éppen ezért, ha őszig előállna a konkrétumokkal a kormány, akkor azzal még nem szenvedne csorbát a hitelessége - hangzott el a cég pénteki sajtóbeszélgetésén. Mfor.hu-tudósítás.
.
2011. január 20. 11:34:59Makró | Befektetés
Quaestor: csak álom a 3 százalékos magyar növekedés
Quaestor: csak álom a 3 százalékos magyar növekedésTovábbra is jelentős esélye van a W-alakú válságlefolyásnak, hiába jelentek meg kedvező adatok az utóbbi időben a világgazdaságban, a problémák megoldása egyelőre nem látszik - emelte ki Háda Bálint, a Quaestor vezető elemzője a cég csütörtöki sajtóbeszélgetésén. A szakember hazánk kilátásaival kapcsolatban hozzátette: csak a februárra ígért reformok után érdemes foglalkozni azzal a kérdéssel, hogy elkerülhetjük-e a további fájdalmas leminősítéseket. Mfor.hu-tudósítás.
.
2010. december 7. 12:19:59Befektetés
Quaestor: 3800 forint az OTP reális ára
Quaestor: 3800 forint az OTP reális áraEgyelőre egy kísérlet folyik a világban, mivel senkinek nincs tapasztalata arról, hogyan kellene egy ilyen válságból kilábalni. Így nem marad más, mint keresztbe tett ujjakkal szurkolni, hogy sikeres legye a kísérlet - hangzott el a Quaestor keddi sajtóbeszélgetésén. A cég elemzői szerint várhatóan további leminősítésekkel kell majd szembenéznie hazánknak, nagy a valószínűsége, hogy valamelyik hitelminősítőnél a bóvli kategóriába kerülünk. Mfor.hu-tudósítás.
.
2010. március 18. 11:51:59Makró | Befektetés
Sötét magyar jövő: emelkedő infláció és munkanélküliség, bizonytalan növekedés
Sötét magyar jövő: emelkedő infláció és munkanélküliség, bizonytalan növekedésTovább emelkedő munkanélküliség, növekvő infláció, bizonytalan növekedés – csak néhány a Quaestor idei előrejelzéseiből. A brókercég szakemberei szerint továbbra is dúl a harc a V és a W között, a munkanélküliség lehet 2010 egyik kulcsfontosságú mutatója világszerte – hangzott el a csütörtöki sajtóreggelin. Mfor.hu-tudósítás.
.
2009. december 1. 12:11:59Befektetés
Már csak küszködik a pesti tőzsde?
Már csak küszködik a pesti tőzsde?A magyar részvénypiacon már elég "küszködősnek" tűnik az emelkedés, nem látszik, hogy jelentős tartalékok lennének még az árfolyamokban – hangzott el a Quaestor keddi sajtóreggelijén. A cég elemzője szerint jelenleg talán túlságosan is pozitívak a kilátások a piacokon, az optimizmust elsősorban a likviditás táplálja. Mfor.hu-tudósítás.
.
2009. szeptember 9. 11:41:59Befektetés
Eladáson az OTP - "úgy tűnik, mintha a piacok ki akarnák hagyni 2010-et"
Eladáson az OTP - "úgy tűnik, mintha a piacok ki akarnák hagyni 2010-et"A jelenlegi optimizmus már odáig fajult, hogy úgy tűnik, a piacok ki akarják hagyni a következő évet és már 2011-re gondolnak – hangzott el a Quaestor szerdai sajtóreggelijén. A cég szakemberei szerint a gazdasággal és a részvénypiaccal kapcsolatban is komoly kockázatok vannak még. Mfor.hu-tudósítás.
.
2009. június 10. 12:07:37Befektetés
Quaestor: a további emelkedéshez már oxigénpalack kéne
Az elmúlt két hétben a piac tanácstalanná vált a „hogyan tovább”-ot illetően. A következő napok kérdése az, hogy vajon lehet-e tovább emelkedni akkor, ha már oxigénpalackra van szükség az új magasságokba emelkedéshez - olvasható a Quaestor szerdán megjelent technikai elemzésében, mely a magyar tőzsde kilátásait elemzi.
.
2009. június 9. 12:06:29Befektetés
Háda: gyengülő forint, oldalazó részvények
A QUAESTOR Zrt. előrejelzése szerint a forint gyengülő pályán marad az év végéig, és a jegybanki alapkamat is a jelenlegi szinten lehet 2009 végén.
.
2009. március 3. 14:39:12Befektetés
Tovább az újabb mélységek felé?
A pénzügyi szektor továbbra is olyan bizonytalansági faktort jelent a globális gazdasági rendszer számára, amely a helyzet megnyugtató rendezéséig folyamatos eladói nyomás alatt tarthatja a piacokat - olvasható a Quaestor elemzőinek kedden megjelent nemzetközi részvénypiaci elemzésében.
.
2009. január 9. 13:19:01Befektetés
278 körül lehet a kulcsszint a forintnál
Sok múlhat azon a következő hetekben, hogy a forint áttöri-e a 277,88-as technikailag fontos szintet az euróval szemben - vélik a Quaestor szakemberei. A brókercég pénteki elemzése szerint a pesszimista forgatókönyvek alapján 300 forint felett is lehet az euró ára, azonban ha nem esik el a támasz, akkor lassan visszakapaszkodhat a forint.
.
2008. október 22. 13:59:00Befektetés
Tovább nőhet a bizonytalanság a kamatemelés után
A Magyar Nemzeti Bank a forintot ért spekulációs támadás elleni fegyverként alkalmazta most a kamatemelés eszközét. Az úgynevezett hosszú hétvége alatt a külföldi befektetők tovább gyengíthették volna a forintot, amelynek most a jegybank elébe próbált vágni - olvasható a Quaestor elemzésében.
hirdetés
hirdetés
.